Overname Examenbus

De Hoffelijk Examenbus rijdt met nieuwe bestuurder andere sectoren in

Van luchtkasteel naar kroonjuweel: het ontstaan van de Examenbus
Het financieel welzijn van consumenten en organisaties borgen door middel van goed advies. Hét uitgangspunt bij het definiëren van de wettelijke vakbekwaamheidseisen en introductie van het bijbehorende Wft-examenstelsel. Ontstaan vanuit bittere noodzaak, maar het bracht ook de nodige uitdagingen met zich mee. De Wft-examens konden alleen worden afgenomen op examenlocaties van erkende exameninstituten, maar het aantal partijen met een landelijk dekkend netwerk van volwaardige toetscentra was op één hand te tellen. Bij ons ontstond hierdoor direct de wens om financieel adviseurs de best mogelijke omstandigheden te bieden om het examen af te leggen in hun nabije omgeving. Tegen dezelfde tarieven die gelden op vaste examenlocaties, maar met een hogere kwaliteit. Daarmee werd de geboorte van de Examenbus een feit.

Hoffelijk en Xperience slaan de handen ineen
Inmiddels heeft de Examenbus al heel wat kilometers afgelegd en zijn er duizenden kandidaten op examen geweest. De bus won zelfs de publieksprijs tijdens het congres van de Nederlandse Vereniging voor Examens en het initiatief getuigde van lef en hoge kwaliteit, aldus de vakjury. Het moment is nu daar om de Examenbus breder en voor meer sectoren in te gaan zetten. Iets waar binnen Hoffelijk geen ruimte voor is. Wesley van ’t Hof, onze Algemeen Directeur licht toe: “Met Hoffelijk zorgen wij dag in dag uit voor een inspirerende visie in de branche, het continu aanscherpen van kwaliteit en het opleiden van gediplomeerd talent. Hiervoor is focus op onze corebusiness benodigd. We hebben daarom een partner gezocht die de ambities met de Examenbus waar kan maken. Deze hebben wij gevonden in Xperience, een vertrouwde samenwerkingspartner met ambities om door te groeien. Zo wordt het volle potentieel van de Examenbus benut, terwijl Hoffelijk de mogelijkheid behoudt de Examenbus exclusief voor haar klanten in te zetten.” De Examenbus zal per 1 september worden overgenomen en worden geëxploiteerd door Xperience.

De Examenbus op volle toeren
In 2015 was de Examenbus voor ons noodzakelijk om kwalitatief hoogwaardige examenafnames mogelijk te kunnen maken. Inmiddels is de kwaliteit op de toetscentra sterk verbeterd en hebben wij zelfs het grootste examenlocatienetwerk van heel Nederland. Het aanbod van Xperience om de Examenbus over te nemen kwam daarmee op de het juiste moment. Rick Breeuwer van Xperience vertelt: “Beleven is onthouden, dat is waar wij bij Xperience voor staan. Wij willen van een examenafname een plezierige belevenis maken, voor elke examenkandidaat in Nederland. De financiële sector heeft reeds het genoegen gehad de voordelen van de Examenbus te ervaren. Dit succes zetten we voort. En als wij kunnen realiseren dat de Examenbus net zo’n succes wordt in andere branches is ons doel bereikt!”