Een kijkje achter de schermen bij team Kennis & Ontwikkeling

De klant verdient altijd het beste. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten de financieel adviseurs en de financieel zorgverleners in Nederland goed opgeleid zijn. Na een goede opleiding is het belangrijk om op de hoogte te zijn van wat er speelt. We zetten ons daarom dagelijks in om adviseurs (verzekeringen, hypotheken, pensioenen) en zorgverleners (bewindvoerders, schuldhulpverleners en budgetcoaches) op de hoogte te houden van alle belangrijke wijzigingen in de sector. Onder andere hiermee willen we de kwaliteit in de sector verbeteren. De afdeling Kennis & Ontwikkeling (K&O) zorgt voor een zo goed mogelijke leerervaring van de adviseurs en zorgverleners. We vroegen onze collega Rogier om ons mee te nemen in een dagje bij K&O.

15 juli 2022

“Rond een uur of 6.30 begin ik met werken. In alle rust kan ik dan schrijven aan nieuwe content. We krijgen namelijk de vrijheid om onze eigen agenda’s in te plannen. We werken daarom dus waar en wanneer dit ons het beste uitkomt, zolang dit in overleg gaat met het team. Voor mij betekent dit een vroege start, zodat ik op tijd kan stoppen met werken om er te zijn voor ons gezin.”

HF_Rogier-bubbel

Ontwikkeling van nieuw opleidingsmateriaal
“De taken op de afdeling verschillen per dag en per teamlid. Zelf schrijf ik met name Permanent Actueel-berichten voor Hoffelijk Financieel en voor Hoffelijk Financiële Zorg. In deze korte berichten vatten we samen:

  • wet- en regelgeving;
  • gerechtelijke uitspraken; en
  • andere actualiteiten.

Dit is inclusief het schrijven van praktische tips en het maken van oefenvragen om de vertaalslag te maken van de wijziging naar de praktijk. De wijzigingen waar we over schrijven verschillen in complexiteit. De ene keer gaat het bijvoorbeeld om de verhoging van de AOW-leeftijd. Een andere keer gaat het om een wijziging in de eigenwoningregeling, de beslagvrije voet of om het nieuwe pensioenstelsel dat eraan komt. Gelukkig kun je altijd inhoudelijk en tekstueel sparren met collega’s of met andere inhoudelijke experts bij complexere onderwerpen.

Doorontwikkeling van ons bestaande opleidingsmateriaal
“Uiteraard zijn we daarnaast bezig met de doorontwikkeling van ons bestaande opleidingsmateriaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Wft-opleidingen, of aan de opleidingen voor de bewindvoerder, schuldhulpverlener of budgetcoach. Zo maken we nieuwe oefenvragen en animaties, maar updaten en actualiseren we ook deze opleidingen. Goede slagingspercentages en tevreden cursisten vormen een mooie bekroning op ons werk.”

“Er wordt altijd hard gewerkt, maar daarnaast ook altijd hard gelachen.”

- Rogier over zijn werkzaamheden bij Hoffelijk.

Bedrijfsspecifieke content voor onze klanten
“Regelmatig schrijven we e-learnings of ander studiemateriaal op verzoek van organisaties. Hiermee geven we organisaties de mogelijkheid om content aan te bieden die écht gericht is op het opleiden van hun medewerkers. Ook wekelijkse of maandelijkse nieuwsoverzichten voor organisaties vallen hieronder.”

Regelmatig contact met onze cursisten
“Op het eerste gezicht lijkt het alsof we alleen achter de schermen werken, maar dat is niet zo. We staan vaak in contact met onze cursisten, bijvoorbeeld wanneer zij inhoudelijke vragen hebben over het studiemateriaal of meer begeleiding willen over een inhoudelijk onderwerp. Deze vragen krijgen wij binnen via de e-mail. We proberen om de cursisten zo goed en zo snel mogelijk weer op weg te helpen als zij vragen hebben.”

Veel ruimte voor eigen inbreng
“Binnen Hoffelijk is er veel ruimte voor het inbrengen van eigen ideeën. Wil je een e-learning maken over een nieuw onderwerp? Of zie je kansen voor een nieuw PA-concept om de doelgroep nog beter te helpen? Of zie je een kwaliteitsverbetering in de werking van de systemen? Dan wordt er altijd goed geluisterd en meegedacht over de mogelijkheden hiervoor.”

Ons team
“Er is altijd veel te doen op onze afdeling. We hebben eigen verantwoordelijkheden en werken zelfstandig. We werken 1 dag in de 2 weken op kantoor. De rest van de tijd werken we vanuit huis als team. Iedere dag hebben we teamoverleg om te bespreken wat er speelt. Omdat we veel zelfstandig werken, is dit een mooi moment om te zien waar we elkaar kunnen helpen en om even bij te praten. Er wordt altijd hard gewerkt, maar daarnaast ook altijd hard gelachen.”

Krijg je energie van schrijven en lijkt het je leuk om onze cursisten de optimale leerervaring te bieden samen met het team van K&O? We zijn nog op zoek naar contentontwikkelaars.