Het afscheid van Jasmijn, Tess en Claudia

Vandaag nemen we afscheid van onze drie stagiairs Jasmijn, Tess en Claudia. De meiden startten in augustus 2021 met hun meewerkstage binnen het marketingteam. Jasmijn, Tess en Claudia hebben zich het afgelopen halfjaar voor de volle honderd procent ingezet bij Hoffelijk. We gaan de goede ideeën, het enthousiasme en de leergierigheid van alle drie enorm missen. We vroegen aan het eind van de stageperiode naar de ervaringen van de meiden bij Hoffelijk.

Kun je jezelf even voorstellen?
“Mijn naam is Jasmijn en ik ben 19 jaar. Op dit moment zit ik in het derde jaar van de opleiding Commerciële Economie | Creative Marketing & Sales aan de Hogeschool Rotterdam. In mei 2021 ben ik op zoek gegaan naar een leuke meewerkstage voor in mijn derde jaar. Ik werd via LinkedIn benaderd door twee personen die werkzaam zijn bij Hoffelijk. Vanuit daar is het balletje gaan rollen en ben ik 3 maanden later aan de slag gegaan bij Hoffelijk.”

Hoe zag een gemiddelde stagedag er voor jou uit?
“Een stagedag begon voor mij altijd met het maken van een to-do list. Vervolgens kwamen we iedere dag samen met het team om te bespreken wat we die dag gingen doen. Zo wisten we van elkaar waar we mee bezig waren en of mensen hulp konden gebruiken. Verder werden de dagen vaak gevuld met het bedenken en schrijven van social media posts, het afnemen en uitwerken van interviews én het werken aan mijn onderzoek voor school.”

Wat heb jij tijdens je stageperiode gedaan waar je met veel trots op terugkijkt?
“Ik kijk voornamelijk met veel trots terug op de persoonlijke ontwikkeling die ik tijdens mijn stageperiode heb doorgemaakt. Ik heb mijzelf het afgelopen halfjaar over drempels heen gezet, nieuwe mensen en situaties leren kennen én ik ben zekerder geworden dan dat ik hiervoor was. Ik heb veel mogen leren, stappen kunnen zetten en het werkveld leren kennen. Op al deze dingen kijk ik met trots terug, omdat ik er de rest van mijn leven profijt van zal hebben.”

Kun je jezelf even voorstellen?
“Mijn naam is Tess Duijndam en ik ben 21 jaar. Momenteel zit ik in het derde jaar van mijn opleiding Bedrijfskunde aan De Haagse Hogeschool. Voor mijn derde studiejaar was ik op zoek naar een meewerkstage. Via Stageplaza ben ik bij Hoffelijk terecht gekomen. Ik zag hier een vacature die mijn interesse wekte en toen heb ik direct een motivatiebrief gestuurd.”

Hoe heb je je stageperiode bij Hoffelijk ervaren?

“Ik vond mijn stageplek in het marketingteam van Hoffelijk heel erg leerzaam. Je komt te werken op een mooi kantoor in een jong en gedreven team. Met betrekking tot de rol als stagiair vond ik het heel prettig om te merken dat ik werd gezien als een volwaardig medewerker. De inzichten die je gedurende je onderzoek verkrijgt of die je tegenkomt tijdens het lezen van bepaalde artikelen worden ook besproken en/of uitgevoerd. Hierdoor heb je als stagiaire ook daadwerkelijk het idee dat jij waarde kunt toevoegen aan het bedrijf.

Daarnaast krijg je een eigen takenpakket. Hierdoor draag jij als stagiair de verantwoordelijkheid over deze taken. Het feit dat je veel verantwoordelijkheid krijgt maakt het mogelijk om veel te leren en alles uit je stage te halen. Dit in combinatie met continue laagdrempelige feedback heeft ervoor gezorgd dat ik tijdens mijn stage een groei heb kunnen doormaken op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Naast je dagelijkse werkzaamheden wordt er binnen Hoffelijk ook veel rekening gehouden met de vitaliteit van de medewerkers. Zo bleek een dagelijkse wandeling al snel een routine te zijn bij het bedrijf.”

Kun je jezelf even voorstellen?
“Ik ben Claudia Corpeleijn, 21 jaar en ik kom uit Rotterdam. Momenteel studeer ik Commerciële Economie | Creative Marketing & Sales aan de Hogeschool Rotterdam. Ik zit in mijn derde jaar en het afgelopen halfjaar heb ik stage mogen lopen bij Hoffelijk.

Ik ben met Hoffelijk in contact gekomen via een oproep die ik op LinkedIn geplaatst had. Hieruit voortvloeiend heb ik de functie stagiair Marketing en Communicatie mogen vervullen voor de entiteit Hoffelijk Financiële Zorg. In deze rol heb ik mij beziggehouden met social media, het schrijven van teksten, het afnemen en uitwerken van interviews en nog veel meer.”

In hoeverre denk je dat deze stage heeft bijgedragen in jouw professionele ontwikkeling?
“De stage heeft een enorme bijdrage geleverd in mijn professionele ontwikkeling. Bij Hoffelijk word je gezien als een volwaardig medewerker en niet per se als stagiair. Zo had ik mijn eigen taken en verantwoordelijkheden. Gelukkig kon ik wel altijd op iemand terugvallen voor controle of voor feedback. Van de gegeven feedback kon ik dan weer leren. Door deze manier van werken heb ik mijzelf in korte tijd enorm kunnen ontwikkelen.”

Wat vond je het leukst bij Hoffelijk?
“Bij Hoffelijk worden veel activiteiten georganiseerd die bijdragen aan de cultuur binnen de organisatie. Een voorbeeld hiervan was het personeelsweekend. Tijdens dit weekend leerde ik een hele andere kant van collega’s kennen en dat heeft er ook voor gezorgd dat ik dichter naar collega’s ben toegegroeid.

Ook vond ik de wijnproeverij heel interessant en leuk! Ik vind het mooi dat Hoffelijk tijd investeert in teambuildingactiviteiten. Dit zorgt ervoor dat de collega’s met veel plezier naar hun werk gaan en zich graag willen inzetten om mooie resultaten neer te zetten.”