Ingrid over de voordelen van digitaal onderwijs

Waar binnen het kantoor waar Ingrid Dantuma werkt voorheen werd gekozen voor klassikaal onderwijs op het gebied van Permanente Educatie, is sinds kort de overstap gemaakt naar digitaal onderwijs. Benieuwd hoe Ingrid en haar collega’s deze manier van voorbereiden op het PE-examen tot nu toe ervaren? Lees dan het volledige interview.

Zou je jezelf kort voor kunnen stellen?
“Mijn naam is Ingrid Dantuma, ik ben 47 jaar en sinds 1995 werkzaam in de verzekeringsbranche, inmiddels best een oude rot in het vak dus. Ik ben mijn carrière gestart bij Klaverblad Verzekeringen en uiteindelijk (door verhuizing naar de andere kant van het land) aan de “andere kant” terechtgekomen, bij een tussenpersoon.

Interview Ingrid

Inmiddels ben ik al weer ruim 13 jaar werkzaam voor Huis & Hypotheek Veenendaal, waar ik met veel plezier samen met mijn collega’s werk aan het nog beter maken van ons team en het laten groeien van onze portefeuille. Wij proberen ons te onderscheiden van andere kantoren door onze klanten in alles volledig te ontzorgen op basis van ouderwetse service en aandacht.”

Tot voor kort kozen jullie binnen jullie kantoor voor klassikaal onderwijs voor de PE. Wat was de reden om digitaal onderwijs toch te proberen?
“De meeste medewerkers van ons kantoor vonden het altijd prettig om voorafgaand aan het examen nog een training te volgen waarin mogelijke examenvragen werden besproken en waar je nog de gelegenheid had om face to face vragen te stellen en met mede-examenkandidaten te sparren. Dit gaf ons het gevoel om nog beter voorbereid het examen in te gaan en daarom kozen we voorheen voor klassikaal onderwijs.

We hoorden al veel goede ervaringen over digitaal onderwijs van collega’s uit de branche en door corona werd er steeds meer digitaal gewerkt en overlegd, waardoor de drempel richting digitaal onderwijs voor ons minder hoog werd.”

" Iedereen is echt enthousiast over de examentips, hiermee word je goed voorbereid op het examen!"

Wat vind je de grootste voordelen van digitaal onderwijs ten opzichte van klassikaal onderwijs?
“Ik vind het vooral fijn dat je je tijd makkelijker zelf in kunt delen. Met digitaal onderwijs kun je overal inloggen en ben je niet afhankelijk van een locatie.”

Hoe zijn de ervaringen binnen jullie kantoor geweest met digitaal onderwijs?
“Tot nu toe heel goed. De collega’s die ermee aan de slag zijn gegaan, zijn stuk voor stuk positief. De look-and-feel van de omgeving is overzichtelijk en de informatie die wordt gegeven is minstens zo uitgebreid als in een klassikale training. Je wordt goed voorbereid op het examen met examentips, daar is iedereen echt enthousiast over! Je kunt daarnaast alvast oefenen voor het examen door middel van de oefenvragen. Deze zijn ook echt representatief aan de vraagstelling op het examen, dus dat is heel fijn. Zo weet je goed wat je kunt verwachten op het examen.”

Waarom zou je digitaal onderwijs aanraden aan andere kantoren?
“Het doet qua informatieverstrekking niet meer onder voor klassikaal onderwijs en is daarnaast veel flexibeler.”

Sinds kort werken jullie nauw samen met Hoffelijk. Wat is jullie ervaring tot op heden?
“Alleen maar positief! De communicatie is goed, er wordt altijd snel gereageerd op mails en duidelijk antwoord gegeven op onze vragen. Er wordt ook echt meegedacht en dat is fijn. Daarnaast werkt de online omgeving heel goed.”


Wil je zelf de voordelen van digitaal onderwijs voor jouw kantoor ervaren? Neem dan contact met ons op via
010 – 760 11 00. We bespreken graag de mogelijkheden met je.