Luyten Adviesgroep 100% PE-proof

In oktober is Luyten Adviesgroep erin geslaagd alle medewerkers PE-proof te krijgen. Hiermee behoren zij tot één van de eerste kantoren in Nederland die 100% PE-proof zijn.  Benieuwd naar hun ervaring? Lees dan het volledige interview.

Welk gevoel geeft het dat jullie klaar zijn voor deze PE-periode?
“Het is erg fijn dat we klaar zijn. We begrepen van jullie dat het de laatste maanden van de PE-periode druk is qua examenplekken. Ook is er bij ons de eindejaarsdrukte. Nu we klaar zijn kunnen we ons de laatste maanden van het jaar focussen op deze werkzaamheden.”

Hoe heeft Hoffelijk en in het bijzonder Sandra jullie als bedrijf geholpen om 100% PE-proof te worden?
“Jullie hebben goed in de gaten gehouden wie welke diploma’s heeft en welke examens onze medewerkers moesten afleggen deze periode. Dit maakte het voor ons heel overzichtelijk. Bij ons op kantoor examens afnemen is daarnaast ook echt ideaal, omdat op deze manier niet iedereen zijn eigen examen moest inplannen en wij vervolgens moesten checken of ze dit wel gedaan hebben. Nu kan gewoon iedereen tegelijkertijd. De examens komen dan naar ons toe dus je kunt ook niet echt afzeggen of uitstellen. Dit is echt een stok achter de deur en dat heeft heel erg geholpen.

Jullie hebben de mogelijkheid van incompany examen doen aangeboden. Dit zorgde ervoor dat wij met veel collega’s tegelijkertijd op examen konden op onze eigen locatie. Dit scheelt een hoop tijd en geregel.

Sandra heeft in kaart gebracht welke medewerkers welke examens af moesten leggen.
Deze mogelijkheid hebben wij twee keer gebruikt waardoor wij 95% van alle examens afgelegd hebben. Dat geeft een hoop rust.”

Wat zijn volgens jullie de grootste voordelen van Hoffelijk?
“Het diplomadossier en het dashboard zijn hele handige tools. Het is voor ons dan heel fijn dat we inzichtelijk krijgen wie wat moet doen en wat de status hiervan is. Het is ook fijn dat we vanuit jullie een herinnering krijgen als een examen nog niet is ingepland.”

Jullie hebben gebruikgemaakt van collectief PE-lesmateriaal, hoe hebben jullie dit ervaren?
“Dat beviel echt heel goed! Doordat jullie het lesmateriaal collectief voor ons klaar hebben gezet, kunnen alle collega’s direct én tegelijkertijd aan de slag. Bij ons werkte het goed dat we tegelijkertijd met dezelfde stof bezig waren. Als iemand iets gelezen heeft wat hij bijvoorbeeld lastig vond dan kan een ander dat weer uitleggen. Je zit er samen in en bent er samen mee bezig. Dit zorgt er ook voor dat de stof beter blijft hangen.”

Hoe kijken jullie naar de volgende periode?
“We willen het zeker op dezelfde manier aanpakken. Ik denk dat we in de nieuwe periode ook weer incompany examen gaan doen, dit hebben we de afgelopen jaren ook gedaan. Dit is altijd erg goed bevallen. We willen daarnaast iedereen snel op examen laten gaan en zorgen dat we in één jaar klaar zijn. Dan kunnen we onze focus weer ergens anders op leggen.

In de nieuwe periode zullen we ook weer voor incompanymogelijkheden kiezen waarmee wij op eigen locatie examens kunnen doen.”

Hebben jullie tips voor andere kantoren?
“Begin er zo snel mogelijk aan en doe het samen. Plan het examen in en werk daarnaartoe.

We zijn ook Permanent Actueel via Hoffelijk, dat helpt mee. Door het hele jaar heen lees je artikelen, dus dan is de lesstof voor het examen weinig nieuws.”

Wil je meer weten over de mogelijkheden wat betreft ons diplomadossier, ga dan naar onze website!