Maak kennis met Ahlam

In februari startte Ahlam aan haar afstudeeropdracht bij Hoffelijk. Ze werkt grotendeels vanuit huis, maar ze ervaart dat dit niet onderdoet aan een stage op kantoor. Vol enthousiasme is ze begonnen met haar onderzoek. Ben je benieuwd naar haar afstudeerstage en hoe zij het afstuderen ervaart bij Hoffelijk? Je leest het in dit interview.

Kun je iets vertellen over jezelf?
“Mijn naam is Ahlam. Ik ben 21 jaar en kom uit Bergen op Zoom. Ik studeer bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam. Ik wilde graag in Rotterdam studeren, omdat ik het een hele levendige stad vind. Dat past bij mij. Momenteel zit ik in het vierde jaar van mijn studie en ben ik begonnen aan mijn afstudeerstage bij Hoffelijk. Daar heb ik enorm veel zin in!

Naast mijn studie heb ik een bijbaan als klantadviseur particulieren. Ik help de klant bij verschillende vraagstukken over hun bankzaken. In mijn vrije tijd houd ik ervan om uit eten te gaan of een spelletjesavond te houden.”

Maak kennis met Ahlam

Ik ga ook graag naar de sportschool. De laatste tijd vind ik het leuk om nieuwe natuurgebieden te ontdekken of nieuwe activiteiten te doen. Zo ben ik laatst met een elektrische step door de bossen gegaan. Ik probeer continu nieuwe dingen te ontdekken om te doen.

Waarom heb je voor een afstudeerstage bij Hoffelijk gekozen?
“Het leuke is dat ik Hoffelijk al kende voordat ik op zoek ging naar een afstudeerstage. Voor mijn bijbaan als klantadviseur particulieren moest ik mijn Wft Basis behalen. Deze heb ik gehaald via Hoffelijk door eerst de online Opleiding Wft Basis te volgen en vervolgens op examen te gaan. De digitale opleiding is efficiënt ingericht, waardoor ik binnen een korte tijd de kennis goed tot me kon nemen. Daardoor heb ik een positieve ervaring aan Hoffelijk overgehouden en leek het me erg leuk om binnen Hoffelijk te gaan werken en een bijdrage te leveren aan de dienstverlening.

Dat is ook één van de criteria die ik voor mijzelf had opgesteld, ik wilde bij een bedrijf gaan afstuderen waar ik een onderzoek kan uitvoeren dat echt van toegevoegde waarde is binnen het bedrijf. Tijdens het eerste gesprek met Hoffelijk merkte ik direct dat er een onderzoeksvraagstuk lag waar ik direct mee aan de slag kon. Aan de hand van mijn onderzoek kan ik echt een bijdrage leveren.”

Maak kennis met Ahlam

Waar ga je tijdens je stageperiode mee aan de slag?
“Hoffelijk heeft in een korte periode een grote groei doorgemaakt. Een groei die we graag willen vasthouden. De visie is om nog meer adviseurs te kunnen ondersteunen in hun professionele ontwikkeling en daarbij de kwaliteit van de dienstverlening te behouden en te vergroten. Eén van de manieren om dit bereiken is door nieuwe klanten aan te trekken. Daarom ga ik onderzoeken hoe het salesproces van Hoffelijk geoptimaliseerd kan worden.”

Hoe ervaar je de begeleiding tijdens je onderzoek tot nu toe?
“In het begin heb ik met mijn stagebegeleider van Hoffelijk duidelijke afspraken gemaakt. Elke week hebben we vaste contactmomenten waarin we de voortgang bespreken, terugblikken en kijken waar ik tegenaan loop. Dat is precies wat ik nodig heb om met mijn onderzoek aan de slag te gaan.

Bijna alles gaat nu digitaal, maar daar ervaar ik geen problemen van. Iedereen wil helpen en staat open voor een digitaal gesprek als ik daar naar vraag. Dus ook van de andere collega’s binnen Hoffelijk ervaar ik ondersteuning. De lijnen zijn kort en ik hoef niet lang te wachten om iemand te kunnen spreken. Het lijkt eigenlijk net alsof ik op kantoor ben en langs iemand zijn bureau loop om een vraag te stellen. Daardoor voel ik me ook echt onderdeel van de organisatie.”

Je bent nu al een maand aan de slag. Hoe ervaar je Hoffelijk tot nu toe?
“Hoffelijk is echt een jong en dynamisch bedrijf. Doordat de medewerkers ook jong zijn, hebben zij een frisse blik. Ik merk dat er een informele sfeer heerst en het laagdrempelig is om te schakelen met de medewerkers van verschillende afdelingen. Er werken nu ongeveer 70 medewerkers en ook de algemeen directeur heeft gezegd dat ik een gesprek mag inplannen, zodra ik ergens vragen over heb of hem ergens over wil spreken. Zulke kansen krijg je niet vaak, omdat bij veel bedrijven de directie moeilijker te benaderen is.

Wat ik nu in een korte periode heb gemerkt is dat je ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Ik mag zelf invulling geven aan mijn werk en met vragen kan ik altijd terecht. Ook vind ik het leuk dat ik veel van m’n collega’s kan leren, iedereen staat open om zijn kennis te delen.”

Ook stage lopen bij Hoffelijk?
Ben je enthousiast geworden van het verhaal van Ahlam en wil je ook stage lopen bij Hoffelijk? Solliciteer dan snel!