Maak kennis met Bianca

Begin dit jaar startte Bianca bij Hoffelijk Financiële Zorg op de afdeling Kennis & Ontwikkeling (K&O). Ze schrijft artikelen voor Permanent Actueel en zorgt daarnaast dat onze opleidingen up-to-date zijn. Benieuwd hoe Bianca haar tijd bij Hoffelijk tot nu toe ervaart?  

Kun je jezelf in het kort voorstellen? 
“Mijn naam is Bianca en ik woon in Oude Wetering met mijn man en drie kinderen. We hebben ook een hond, daar maken we regelmatig wandelingen mee. Daarnaast ben ik dol op koken en ik vond het dan ook heel leuk dat we afgelopen maart een kookworkshop hebben gedaan bij Hoffelijk!  

Ik heb meer dan twintig jaar in de financiële sector gewerkt, waarbij ik allerlei functies heb gehad in marketing, data en managementinformatie. Ik merkte dat ik meer maatschappelijk betrokken wilde zijn, dus ik heb anderhalf jaar geleden de opleidingen voor budgetcoach en schuldhulpverlener gevolgd om in de financiële zorgsector aan de slag te kunnen.

Vorig jaar ben ik hierin mijn eigen bedrijf gestart en sindsdien begeleid ik mensen met financiële problemen en help hen weer op weg naar financiële zelfredzaamheid. Dat kan variëren van een persoon die een administratieve chaos heeft tot iemand met schuldenDeze praktijkervaring kan ik goed gebruiken bij Hoffelijk. 

Waarom ben je bij Hoffelijk aan de slag gegaan?
“Toevallig kwam de vacature van Hoffelijk voorbij en deze sprak me direct aan. Ik vind het fijn om mensen te helpen en daarnaast vind ik het leuk om erover te schrijven en zo mijn kennis te delen. Er zijn zoveel ontwikkelingen binnen de financiële zorgsector. Het is heel fijn dat Hoffelijk deze informatie filtert en structureert, zodat je daar als professional niet zoveel tijd meer aan kwijt bent. Daarom heb ik op de vacature gesolliciteerd. De functie sprak me inhoudelijk aan, maar Hoffelijk zelf leek me ook een leuke organisatie. Ik vind persoonlijk contact en korte lijntjes belangrijk en zag bij Hoffelijk al heel snel dat dat een groot onderdeel van de bedrijfscultuur is.”

Wat is jouw rol binnen het team Kennis & Ontwikkeling?
“Voor de financiële zorgsector verricht ik allerlei werkzaamheden. Ik schrijf bijvoorbeeld artikelen met betrekking tot het laatste nieuws voor Permanent Actueel. Dat kunnen wetswijzigingen of andere zaken zijn die spelen binnen de sector. Ook richt ik mij op het actualiseren van ons studiemateriaal. Zo heb ik laatst meegewerkt aan het opzetten van de praktijkdagen voor de verschillende opleidingen in de financiële zorg. Om te zorgen voor meer verdieping op de actualiteiten ben ik tevens betrokken bij het maken van verdiepende specials en whitepapers. Het is leuk om zoveel diverse werkzaamheden te combineren.” 

Hoe vind je het om de ervaring uit het vak te combineren met je werkzaamheden bij Hoffelijk? 
“Het leukste van mijn werk vind ik dat ik theorie en praktijk kan combineren. Dit zorgt ervoor dat ik altijd op de hoogte ben van nieuwe ontwikkelingen, maar ook van vragen en thema’s die spelen bij klanten. De kennis en ervaring die ik hierin opdoe, neem ik bijvoorbeeld mee in het schrijven van praktische tips voor de artikelen van Permanent Actueel of naar onze praktijkopleidingen. Hierdoor sluit onze content goed aan op wat er in de praktijk speelt. 

Waar ga je de komende periode mee aan de slag?
“Binnen K&O gaan we ons nog meer richten op de artikelen voor Permanent Actueel en het optimaliseren van ons studiemateriaal. Hierbij houden we rekening met de ervaringen van de deelnemers van de opleidingen. Met elkaar gaan we bepalen wat we nog meer kunnen verbeteren.”

Wat vind je leuk aan Hoffelijk als werkgever? 
“Ik was altijd gewend om bij grote bedrijven te werken, maar merk nu echt dat ik meer pas bij een kleiner bedrijf zoals Hoffelijk. Het persoonlijke contact en het snel inspelen op de ontwikkelingen in de markt is bij Hoffelijk belangrijk en dat vind ik fijn.  

Daarnaast is de sfeer binnen het bedrijf heel goed. Het is een jonge organisatie en daardoor zie ik veel enthousiasme bij collega’s om nieuwe dingen te doen en te verbeteren. Er heerst een open en laagdrempelige cultuur, waar eigen inbreng echt gewaardeerd wordt. Daardoor heb ik het gevoel dat ik toegevoegde waarde lever.” 

Meer weten over Financiële Zorg?
Ben je benieuwd naar het aanbod van Hoffelijk voor Financiële Zorg of wil je er meer over weten?  Kijk op onze website voor meer informatie.