Maak kennis met Daisy

In oktober startte Daisy als Specialist Advieskwaliteit bij Hoffelijk. Daisy heeft een enorme passie voor advieskwaliteit en heeft de ambitie dit op de kaart te zetten voor heel Nederland. Hoe ze dit gaat doen en waar ze zich nog meer mee bezighoudt lees je in dit interview.

Kun je jezelf in het kort voorstellen?
“Ik ben Daisy, 33 jaar. Samen met mijn verloofde heb ik net een nieuw huis gekocht in Zoetermeer. Hier gaan we wonen met onze twee kinderen. In mijn vrije tijd geniet ik van het samenzijn met vrienden onder het genot van een drankje en lekker eten. Daarnaast houd ik van hardlopen, met name op onverharde paden. Dat noem je ook wel trailrunnen. In juli hoop ik naar Zwitserland te kunnen gaan om de Eiger Ultra Trail te lopen. Dat is een trailrun door de bergen van 35 km lang.

Voordat ik bij Hoffelijk begon, heb ik bij een bank gewerkt in verschillende functies. Zo was ik adviseur particulieren en heb ik inhoudelijk hypotheekadvies gegeven als financieel adviseur.

Maak kennis met Daisy

Daarna ben ik als afdelingscoördinator en kwaliteitscoach aan de slag gegaan, waarbij ik me dagelijks bezighield met onder andere het inwerken van nieuwe mensen en het controleren van hypotheekadvies.”

Hoe ben je bij Hoffelijk terechtgekomen en waarom heb je de overstap gemaakt?
“Bij mijn vorige werkgever maakte ik kennis met Hoffelijk door een traject dat zij daar introduceerden. Binnen mijn team had ik een coachende rol, dus mocht ik de trainingsdagen volgen die voor dit traject door Wesley werden gegeven. Ik heb zo gelachen tijdens deze dagen en raakte erg geïnspireerd door alle voorbeelden die werden gegeven.

Op een gegeven moment kwam de vacature van Specialist Advieskwaliteit voorbij en dat vond ik heel interessant. Ik heb toen met Wesley en Edwin gesproken en werd toen nog enthousiaster over de functie bij Hoffelijk. Daarnaast sprak de persoonlijke benadering mij erg aan.

Deze functie kwam op het juiste moment op mijn pad en was een mooie kans voor mij om mezelf verder te ontwikkelen en te groeien. Daarnaast ervaar ik dat iedere collega wil helpen en ook de tijd voor me neemt. Dat is wat ik heel gaaf vind. We hebben samen een doel en daar gaan we voor.”

Maak kennis met Daisy

Wat houdt jouw rol als Specialist Advieskwaliteit in?
“Het grootste gedeelte van mijn werk bestaat uit het beoordelen van adviesdossiers. Ik kijk of de juiste brondocumenten zijn gebruikt en of deze gegevens kloppen. Ik ga na wat de wet en de leidraden van de AFM erover zeggen en of het correct wordt toegepast. Daarnaast kijk ik of het duidelijk is welk advies er is gegeven en of het duidelijk is waarom dit advies het beste aansluit bij de wensen en doelen van de klant.

De beoordeling van het adviesdossier bespreek ik vervolgens telefonisch met de adviseur. In zo’n gesprek ben ik nieuwsgierig naar hoe de adviseur de werkzaamheden aanpakt en waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. We bespreken de bevindingen uit de beoordeling, kijken waar de adviseur dingen anders kan doen en hoe dit in het vervolg toegepast kan worden. Deze coachende gesprekken vind ik de leukste gesprekken, omdat je iemand écht verder kunt helpen. Het gaat niet om het controleren van de adviesdossiers, maar juist om het verhogen van de kwaliteit en de adviseurs helpen om beter te worden in het vak.

We willen praktischer aan de slag gaan met advieskwaliteit en daarom heb ik onlangs mijn eerste workshops gegeven. Spannend, maar onwijs gaaf om te doen! Tijdens de workshops stond de kracht van het inventariseren centraal en behandelde ik samen met de deelnemers de informatie die je ophaalt bij de klant. Daarnaast heb ik tips gegeven hoe adviseurs de informatie uit de inventarisatie kunnen vertalen naar de adviesmotivatie. Het waren groepen van maximaal elf adviseurs, hierdoor was er veel ruimte voor vragen, het bespreken van klantcasuïstiek en dus interactie. Erg gaaf om te doen.”

Hoe reageren de adviseurs op het resultaat van de adviesdossiers?
“Aan het begin van een terugkoppeling vraag ik of de adviseur al eerder een terugkoppeling heeft gekregen en hoe dat is gegaan. Ik merk dat adviseurs het vaak spannend vinden, omdat er door iemand anders wordt gekeken naar het werk dat zij hebben gedaan. Ik geef dan altijd aan dat ik niet twijfel aan de intenties van de adviseur en er echt van uitga dat diegene het allerbeste wil voor zijn klanten. En ik wil ze graag helpen om dit ook zo vast te leggen in de adviesdossiers, zodat het terug te lezen is én in begrijpelijke taal voor hun klanten. De spanning zakt dan vaak weg en het zijn dan hele leuke gesprekken!”

Wat vind je het leukste aan jouw functie?
“Het allerleukste vind ik om iedere dag bezig te zijn met advieskwaliteit. Dat zijn de dossierbeoordelingen, maar ook de telefonische terugkoppelingen aan de adviseurs en de workshops. Ik merk dat dit echt een passie van me is.

Ik ben blij met de vrijheid in mijn functie. Hoffelijk biedt onwijs veel ruimte om mezelf zakelijk te ontwikkelen, kennis en ervaring op te doen en mijn competenties te versterken. Ook als persoon is er ruimte om te groeien en is er echt aandacht voor je. Daarnaast vind ik het echt heel bijzonder en sterk dat we zo verbonden zijn met elkaar, ondanks dat we allemaal op afstand werken.”

Wil je nog iets toevoegen?
“Ja! We zijn op zoek naar een nieuwe collega voor het team van Hoffelijk Kwaliteit. Ook een Specialist Advieskwaliteit. Ik ben op zoek naar een collega met dezelfde passie voor advieskwaliteit, waarmee ik samen advieskwaliteit op de kaart kan gaan zetten voor heel Nederland.”

Tags: