PE-chaos in de branche: ons crisisteam stelt zonder kosten in één week orde op zaken

We stuiten op een toenemend aantal organisaties dat geen grip heeft op de Wft-vakbekwaamheidseisen van hun medewerkers. Er is structureel te weinig grip, maar zeker in de aanloop naar de PE-deadline van 1 april 2022 zien we dat vooral middelgrote tot grote bedrijven ook geen zicht hebben op welke medewerkers nu precies welke PE-examens moeten afleggen. In combinatie met de verwachte schaarste qua beschikbare examenplekken, voorzien we dat veel adviseurs onnodig in de problemen komen. Om deze organisaties te helpen, stellen we het PE-crisisteam beschikbaar om in korte tijd en zonder kosten orde op zaken te stellen.

PE-crisisteam zorgt voor inzicht en rust
“Geïnspireerd door wat wij al jaren voor onze klanten doen, nemen steeds meer organisaties die zich zorgen maken over de naderende PE-deadline contact met ons op” vertelt Edwin Deijs, onze directeur relatiebeheer. “De meeste organisaties proberen wel in control te komen, maar doen dat vaak inefficiënt en hebben allerlei workarounds bedacht om bij te houden wie wanneer op examen gaat en of iemand vervolgens geslaagd of gezakt is. Daar gaat zoveel tijd in zitten, dat als organisaties groter worden en daarmee de aantallen onbeheersbaarder, alles al snel als een kaartenhuis is elkaar stort”. Deijs vervolgt: “Wij hebben de afgelopen tijd flink opgeschaald qua capaciteit, maar zien nu dat onze klanten door onze inspanningen en de inzichten die wij hen geven alles inmiddels al onder controle hebben. De tijd die we nu over hebben stellen we met ons PE-crisisteam graag beschikbaar aan de branche.”

Hoe werkt het PE-crisisteam?
Het enige dat een organisatie hoeft te doen is een verwerkersovereenkomst tekenen en alle beschikbare diploma’s via ons beveiligde portaal naar ons toesturen. Wij structureren vervolgens alle aangeleverde diploma’s en sorteren deze per medewerker in een persoonlijk diplomadossier. Vervolgens controleren we alle diploma’s en stellen we vast welke beroepskwalificaties in bezit zijn en welke Wft- of PE-examens nog afgelegd moeten worden. Managers krijgen direct realtime inzicht in hun team en het PE-crisisteam kan extra ondersteuning bieden door alle medewerkers te informeren over de meest efficiënte route naar het examen. Hierbij respecteren we natuurlijk bestaande afspraken met opleiders en laten we iedereen vrij in waar zij vervolgens het studiemateriaal en examen inplannen. Zo creëren we in één week en zonder kosten rust en overzicht voor de hele organisatie.

Neem contact op
Wil je de mogelijkheden voor jouw organisatie met ons bespreken of heb je een vraag? Ga dan naar hoffelijk.nl/financieel/wft-inzicht of neem contact op met Edwin via 010 – 760 11 00 of e.deijs@hoffelijk.nl.