Rochewood over haar ervaring met het Diplomadossier

Rochewood is hard op weg om als organisatie 100% PE-proof te worden. Om dit te kunnen realiseren maakt ze gebruik van het Diplomadossier van Hoffelijk. We spraken Jarik van den Akker over zijn ervaring. Benieuwd hoe het Diplomadossier de organisatie bevalt? Lees dan het volledige interview.

Wat is de reden dat Rochewood klant is bij Hoffelijk?
“Rochewood hecht veel waarde aan de ontwikkeling en professionaliteit van haar medewerkers. We streven dan ook naar een 100% PA- en PE-status. In de tien jaar dat ik bij Rochewood werk, hebben we altijd Hoffelijk als leverancier gehad voor Permanent Actueel, PE- en Wft-opleidingen, en examens. Die keuze hebben we toentertijd gemaakt door de zorgvuldigheid en professionaliteit die Hoffelijk uitstraalt. We zijn altijd achter deze keuze blijven staan.”

Wat zijn de voordelen van het Diplomadossier?
“Het is prettig dat je op ieder moment de voortgang van alle actieve leerlijnen en de PE-status inzichtelijk hebt van al je werknemers. Dit biedt mogelijkheden om tijdig bij te sturen waar nodig. De optie om werknemers te koppelen aan een manager binnen Rochewood in de managerstool werkt goed. Hierdoor krijgen de managers de mogelijkheid om de voortgang van hun eigen team te monitoren en hierop te anticiperen. Dat maakt het zeer praktisch en leuk om mee te werken. Daarnaast heb ik als beheerder het overzicht, op die manier blijft de gehele organisatie permanent actueel.”

Hoe bevalt het Diplomadossier van Hoffelijk?
“Het bevalt heel goed. Zeker de ontwikkelingen van de afgelopen jaren om alles overzichtelijker te maken en te verbeteren maken het heel efficiënt. De optie om zelf nieuwe werknemers toe te voegen in het portaal en aan te melden voor PA of een opleiding werkt heel prettig. Het Diplomadossier vinden wij echt een meerwaarde. Je houdt zelf de regie in handen en je hebt veel inzicht in data die up-to-date is.”

In hoeverre is Rochewood al 100% PE-proof? Wat doen jullie hier als organisatie voor?
“Het gaat de goede kant op. We zijn druk bezig en worden vanuit Hoffelijk goed geholpen door onder andere Michael en Dave. Hoe dichter je bij april komt hoe meer van onze medewerkers ermee bezig zijn. Ik verwacht dat op zeer korte termijn al onze medewerkers in ieder geval een PE-examen hebben ingepland. Hoffelijk zorgt er ook voor dat medewerkers een herinnering krijgen via de mail. Hierbij informeert ze ook over de examens. Wij sturen ook reminders naar de medewerkers dus hierbij pakken we dat van beide kanten op. Na de mails van Hoffelijk zien we direct een follow-up.”

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Waarom zouden jullie andere organisaties aanraden om gebruik te maken van het Diplomadossier?
“Het is een overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijke tool. Het werkt heel prettig dat je in één oogopslag de voortgang ziet en dat managers dit ook kunnen bekijken voor hun medewerkers.

Daarnaast speelt de goede service van Hoffelijk ook mee. Als ik contact leg met Hoffelijk word je altijd goed geholpen en dit is plezierig werken. Service vind ik ook erg belangrijk.”