Herpublicatie persbericht Adfiz: Lancering website met NL leert door-aanbod

Na een eerdere succesvolle samenwerking hebben branchevereniging Adfiz en opleiders Lindenhaeghe en Hoffelijk opnieuw de handen ineengeslagen. De overheid heeft namelijk vanuit de tijdelijke subsidieregeling NL leert door met inzet van scholing een flink budget beschikbaar gesteld om de instroom in de sector te vergroten en de kennis en vaardigheden van bestaande financieel professionals te verdiepen en verbreden.

22 september 2022

Duurzame ontwikkeling van financieel professionals
Als branchevereniging zet Adfiz zich dag in dag uit in voor een sterke, duurzame ontwikkeling van de financiële sector. Zij heeft daarom het initiatief genomen om een website te lanceren met daarop het NL leert door-aanbod van Lindenhaeghe en Hoffelijk. Deze opleiders hebben namelijk als enige partijen binnen de branche subsidie toegekend gekregen waarmee zij de instroom en doorstroom van nieuw én gediplomeerd talent in de financiële sector kunnen vergroten. Enno Wiertsema, Algemeen Directeur van Adfiz zegt hierover: “Met dit initiatief geven wij een vervolg aan de eerdere, succesvolle samenwerking tussen Adfiz en verschillende opleidingsinstituten op het gebied van subsidies. Door het aanbod van Hoffelijk en Lindenhaeghe te bundelen, kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan de vakontwikkeling van de professionals in onze branche.”

Gratis opleidingsaanbod via NL leert door
Edwin Deijs, Directeur Relatiebeheer van Hoffelijk licht toe: “Hoffelijk en Lindenhaeghe bieden via de subsidieregeling NL leert door elk heel andere scholingstrajecten aan. Dat maakt deze samenwerking bijzonder complementair. Door elkaars aanbod gezamenlijk te positioneren, vergroten we de kans dat de beschikbaar gestelde opleidingssubsidie op de juiste plek terechtkomt en de vakbekwaamheid van veel professionals een boost kan krijgen.” Ewald Bary, Algemeen Directeur van Lindenhaeghe vult aan: “Met deze samenwerking kunnen wij de leden van Adfiz, of beter gezegd ‘de hele branche’, verblijden met een mooi en groot assortiment aan opleidingen. Samen met Adfiz en Hoffelijk helpen we zo veel bestaande en toekomstige financieel adviseurs (verder) op weg in dit mooie vak.”

Hoe de regeling in zijn werk gaat
Deelnemers kunnen via de NL leert door-subsidie gratis trainingen en opleidingen volgen in drie verschillende categorieën. Ze kunnen per categorie één scholingstraject kiezen waarmee zij zich zowel kunnen laten omscholen voor een mooie toekomst in de financiële adviesbranche, als hun bestaande kennis als financieel professional verdiepen en verbreden door verschillende scholingstrajecten te volgen. Er wordt al veelvuldig gebruikgemaakt van deze mogelijkheid om gesubsidieerde scholingstrajecten te volgen, maar met dit initiatief hopen Adfiz, Lindenhaeghe en Hoffelijk te realiseren dat ook het resterende bedrag wordt geïnvesteerd in de branche in plaats van dat het terugvloeit naar de overheid.

Meer informatie
Het opleidingsaanbod is beschikbaar via de door Adfiz gelanceerde website.

De NL leert door-regeling bestaat uit drie categorieën scholing:

  • Categorie A: dit betreft de digitale leerabonnementen met een toegangsduur van minimaal 6 maanden.
  • Categorie B: dit betreft trainingen en opleidingen (al dan niet voorzien van extra online studiemateriaal) die zowel in de digital classroom als klassikaal kunnen worden gevolgd.
  • Categorie C: dit betreft opleidingen die worden afgesloten met een branche- of sector-erkend diploma of certificaat.

Deelnemers kunnen via de NL leert door-subsidieregeling gratis een scholingstraject volgen in categorie A, B én C. Hierbij is het wel belangrijk dat zij voor elk traject een aparte aanvraag indienen bij de opleider van hun keuze.

Dit nieuws is ook gedeeld door AM, VVP en Infinance.