Heeft jouw organisatie de SLIM-subsidie al aangevraagd?

Per 1 januari 2020 is de SLIM-regeling in werking getreden. Deze regeling loopt tot 2025 en heeft als doel om leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend te maken. Je kan als organisatie SLIM-subsidie aanvragen voor allerlei initiatieven gericht op leren en ontwikkelen. Via dit nieuwsbericht willen wij je graag wijzen op de mogelijkheid om deze subsidie in te zetten voor het bieden van ondersteuning en begeleiding bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in de organisatie die je medewerkers stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk.

20 juli 2022

Welke mogelijkheden zijn er?
Er zijn verschillende opties om je medewerkers op laagdrempelige wijze de mogelijkheid te bieden om nieuwe kennis en vaardigheden aan te leren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

De ontwikkeling van een maatwerk e-learning
Hoe beter een e-learning aansluit bij je medewerkers, des te groter de impact is die je als organisatie maakt. Hoffelijk is expert in het opleiden van financieel dienstverleners, maar niemand weet beter dan jij wat er binnen jouw organisatie speelt.

Laat bijvoorbeeld een maatwerk e-learning ontwikkelen op het gebied van:

 • onboarding van nieuwe medewerkers
 • interne processen over voldoen aan wet- en regelgeving in de praktijk van jouw organisatie (bv. privacy, cyberveiligheid of klantintegriteit)
 • soft skills
 • introductie nieuwe systemen, proposities of producten
 • het DNA van je organisatie


Het resultaat is een maatwerk e-learning in de huisstijl van je organisatie met herkenbare casuïstiek die volledig aansluit op de praktijk op de werkvloer. Wij kunnen vanuit Hoffelijk de e-learning distribueren en uitleveren aan je medewerkers, maar je kan deze ook via elk ander gewenst platform aanbieden.

Zet de volgende stap met je Wft-Academy
Overwoog je al om de overstap naar Hoffelijk te maken? Dit is nu wel heel aantrekkelijk in combinatie met de SLIM-subsidie. De kosten voor het leerportaal, inbegrepen bij in het Permanent Actueel-tarief, kun je nu namelijk volledig bekostigen via de SLIM-subsidie. Hierdoor betaal je alleen voor de content.

Als je graag zelf in de lead blijft voor wat betreft de borging van de vakbekwaamheid van je medewerkers, is een eigen Wft-Academy dé oplossing. Met je eigen Academy beschikt je over een geavanceerd kennis- en leerportaal, in de huisstijl van je organisatie en met leermiddelen die volledig zijn toegespitst op de behoeften van jouw medewerkers. Zo kun je, naast Wft, ook eigen trainingen, maatwerk e-learnings, bedrijfsspecifieke Permanent Actueel-modules en een bibliotheek met eigen video’s en naslagwerk aanbieden.

Wat zijn de voorwaarden van de SLIM-regeling

 • Je bent een mkb-onderneming.
 • Je krijgt maximaal € 25.000,- toegekend. Met dit bedrag kun je geen opleidingskosten financieren, maar bijvoorbeeld wel de voorbereidende gesprekken bekostigen, een e-learning creëren of het opzetten en implementeren van het leerportaal financieren.
 • De subsidiabele kosten moeten tenminste € 5.000 of meer bedragen. Je krijgt als kleinbedrijf 80% van deze kosten gesubsidieerd en als (middel)groot bedrijf 60%. De overige kosten moet je zelf financieren.
 • Jouw initiatief heeft een looptijd van maximaal 12 maanden.

Hoffelijk denkt met je mee
Ben jij geïnteresseerd in het aanvragen van de SLIM-subsidie? Samen met jou brengen we in kaart wat je wil bereiken en welke leeroplossing hier het beste op aansluit. We bepalen de leerdoelen en vertalen dit naar een plan van aanpak met een concrete prijs. Zo weet jij exact aan welke investering je moet denken en heb je alle informatie om je subsidieaanvraag in te dienen.

Heb jij wel behoefte aan je eigen maatwerk-e-learnings of de doorontwikkeling van het leerportaal voor je medewerkers, maar komt 1 september voor jou te vroeg? Neem ook dan contact met ons op. Rebecca denkt graag met je mee!

Wil je haar graag spreken op een moment dat jou gelegen komt? Plan dan een belafspraak in. Neem je liever direct contact met Rebecca op? Dan kun je haar bereiken via 06 – 10 03 71 44.

Tips bij het voorbereiden van de aanvraag

 1. Verdiep jezelf in de SLIM-regeling, zodat je precies weet wat wel en niet subsidiabel is. Wij hebben in deze nieuwsbrief Categorie C uitgelicht, maar er zijn ook nog andere opties die mogelijk interessant kunnen zijn voor jouw organisatie.
 2. Houd er bij het maken van je planning rekening mee dat je subsidieaanvraag binnen 18 weken na indienen wordt beoordeeld. Als de subsidie wordt toegekend, moet je binnen drie maanden starten met het bedachte initiatief. Je kunt ook eerder starten, maar dan heb je op dat moment nog geen zekerheid of je de subsidie ook daadwerkelijk krijgt toegekend.
 3. Registreer je organisatie nu alvast via het subsidieportaal van de Dienst Uitvoering van Beleid (UVB). Via dit portaal dien je namelijk je SLIM-aanvraag in. Let op: de aanvraag kan alleen worden ingediend door iemand die tekenbevoegd is namens de organisatie.

Tot slot
Je kan je subsidieaanvraag in de periode van 1 t/m 30 september indienen. Als er meer aanvragen zijn dan dat er budget beschikbaar is gesteld, dan wordt op basis van loting de behandelvolgorde bepaald en geldt OP = OP.