Welkom Quinten!

Begin februari startte Quinten met zijn afstudeeronderzoek bij Hoffelijk. Quinten zal zich tijdens zijn onderzoek voornamelijk bezighouden met het ‘in control’ krijgen van het inkoopproces van Hoffelijk. In dit interview vertelt hij onder andere hoe hij bij Hoffelijk terecht is gekomen en over zijn rol als Stagiair Finance. Benieuwd naar zijn ervaringen tot nu toe? Lees dan het volledige interview.

Kun je iets vertellen over jezelf?
“Mijn naam is Quinten Leus. In januari ben ik 21 jaar geworden. Ik studeer Finance & Control aan de Hogeschool Rotterdam. Momenteel zit ik in het vierde jaar en ben ik bezig met het schrijven van mijn scriptie. Sinds twee jaar woon ik met een aantal vrienden in Rotterdam. Dit bevalt erg goed! Naast school houd ik mij graag bezig met sporten. Ik speel tennis en ga af en toe naar de sportschool. Daarnaast vind ik het leuk om te borrelen en om lekker te eten.”

Hoe ben je bij Hoffelijk terechtgekomen?
“Ik had op LinkedIn een bericht geplaatst dat ik op zoek was naar een afstudeerstage en zo ben ik in contact gekomen met Arthur. Na het contact met Arthur ging ik in gesprek met Thomas. Tijdens dit gesprek kwam ik meer te weten over Hoffelijk zelf en over de mogelijke afstudeeropdracht. Ik had hier meteen een goed gevoel bij.”

Waarom heb je voor een afstudeerstage bij Hoffelijk gekozen?
“Een aantal factoren speelden een rol bij het maken van mijn keuze. Allereerst het jonge team, bij mijn vorige stage had ik veel oudere collega’s. Het leek mij daarom nu erg leuk om juist met relatief  jonge collega’s te kunnen samen te werken. Naast het team heeft ook de opdracht invloed gehad, omdat deze mij heel interessant en leerzaam leek. Ten slotte had ik direct een erg goede klik met Thomas en Arthur.”

Waar ga jij je tijdens je stageperiode voornamelijk mee bezighouden?
“Ik zal me voornamelijk bezighouden met mijn afstudeeronderzoek. Hierbij ga ik kijken naar het inkoopproces van Hoffelijk. Mijn onderwerp is een ‘in control’ vraagstuk. Ik ga kijken naar het huidige inkoopproces, de wensen van Thomas en Arthur, de gedachte achter het proces en zal ten slotte, op basis van mijn bevindingen, aanbevelingen doen om het gewenste inkoopproces ‘in control’ te krijgen. Naast mijn afstudeeronderzoek zal ik werkzaamheden verrichten op de afdeling Finance. Hier zal ik Thomas ondersteunen in zijn werkzaamheden en verschillende wekelijkse taken oppakken.”

Hoe ervaar je vooralsnog de begeleiding tijdens je onderzoek?
“Ik ervaar de begeleiding vanuit Hoffelijk erg goed. Voordat ik was begonnen met mijn stage had ik al veel contact met Thomas. Hij heeft mij goed geholpen met het voorstel van mijn afstudeeronderzoek. Ook nu ik bezig ben met mijn werkzaamheden hebben we veel contact en werken we veel samen.”

Je bent nu bijna een maandje bezig. Hoe ervaar je Hoffelijk tot nu toe?
“Mijn ervaring met Hoffelijk is tot nu toe erg goed. Ik kan het goed vinden met mijn collega’s. Tijdens mijn eerste week heb ik veel leuke kennismakingsgesprekken gehad met de coördinatoren. Hierdoor kreeg ik meteen een goed beeld van de organisatie. Ook de werkzaamheden bevallen mij erg goed.”