Welkom terug Karin!

In september 2020 sloeg Karin haar vleugels uit en verliet zij het Hoffelijk-nest om zich te gaan specialiseren als Product Owner. Begin deze maand keerde zij bij ons terug om samen met ons verder te bouwen aan de ambities van Hoffelijk. Benieuwd hoe het met haar gaat? Lees dan snel verder!

21 juli 2022

Een bekend gezicht, wat leuk! Vanwaar de keuze om terug te keren bij Hoffelijk?
“Ik ben zo’n twee jaar geleden bij Hoffelijk vertrokken, omdat ik mij wilde specialiseren als Product Owner. Ik wilde hiervoor hands-on aan de slag met projecten en heb daarom de overstap gemaakt naar bol.com. Ik heb echter altijd contact gehouden met verschillende oud-collega’s, omdat ik mij bij Hoffelijk altijd enorm op mijn plek heb gevoeld.

Recent vertelde Wesley mij dat er een aantal nieuwe projecten aankomen bij Hoffelijk die perfect aansluiten bij mijn eerder gevolgde opleiding tot Enterprise Architect. Dit vormt voor mij zo weer een hele mooie vervolgstap op alles wat ik heb geleerd als Product Owner. Ik heb de kans om terug te keren bij Hoffelijk dan ook met beide handen aangegrepen en kijk enorm uit naar de komende periode!”

Is er bij Hoffelijk veel veranderd sinds jouw vertrek of is alles nog zoals het was?
“Wat ik heel cool vind om te zien, is dat verschillende concepten die we destijds met elkaar hebben uitgedacht inmiddels werkelijkheid zijn geworden. Zo heeft Hoffelijk al veel gave nieuwe widgets neergezet en komen er nog veel meer widgets aan. Daarnaast zijn diverse concepten zoals Helping Hero en Hoffelijk Juridisch inmiddels flink gegroeid, ook dat is erg leuk om te zien. De sfeer bij Hoffelijk is nog net zo als het altijd was, dus het voelde gelijk heel vertrouwd om weer terug te zijn!”

Je gaat aan de slag als Enterprise Architect, wat moet ik mij bij zo’n functie voorstellen?
“Als Enterprise Architect ga je aan de slag met strategische doelstellingen en breng je in kaart wat de impact van de plannen is op het technische landschap of de informatiestructuur. Hiervoor analyseer je eerst de bestaande gegevens en processen. Vervolgens breng je adviezen uit aan de organisatie over hoe de doelstellingen het beste kunnen worden gerealiseerd.”

"Ik kijk ernaar uit om ook weer te gaan bouwen aan de verdere ontwikkeling van Hoffelijk en zo de nieuwe plannen werkelijkheid te zien worden!"

Klinkt als een hele uitdagende functie, waar kijk je het meest naar uit?
“Zoals aangegeven, vind ik het heel gaaf dat Hoffelijk de afgelopen jaren flinke stappen heeft gezet in de ontwikkeling van diverse widgets. Ik kijk ernaar uit om ook weer te gaan bouwen aan de verdere ontwikkeling van Hoffelijk en zo de nieuwe plannen werkelijkheid te zien worden! Hierbij is een goede samenwerking tussen de business en IT cruciaal, dus ik kijk er tevens naar uit om de band tussen de verschillende afdelingen nog verder te versterken.”