Woonfonds ontwikkelt Woningverhuur masterclass samen met Hoffelijk

Op 15 februari organiseren Woonfonds en Hoffelijk de eerste ‘Woningverhuur in de adviespraktijk’ masterclass. Vanaf dat moment organiseren zij maandelijks een bijeenkomst op verschillende Achmea-locaties door het land. Woonfonds wil hiermee bijdragen aan het kennisniveau van adviseurs op het gebied van Woningverhuur. “De vraag van particulieren naar woningen voor de verhuur is de laatste jaren fors gestegen. Voor adviseurs ligt hier een mooie advieskans.” Aldus Alex Erlings Directeur opleidingen Hoffelijk.

Woonfonds kennispartner voor Woningverhuur
Paul Bänziger manager Woonfonds; “Wij willen dé kennispartner worden voor adviseurs voor woningverhuur. Hiervoor verzamelen wij kennis en doen wij marktonderzoek in samenwerking met meerdere specialisten zoals ook Hoffelijk. De informatie over de woningverhuurmarkt delen wij op verschillende manieren met adviseurs. Hier komt nu dus ook een masterclass voor adviseurs bij.”

Advies over woningverhuur
Bij het aankopen van een woning voor de verhuur komen andere onderwerpen kijken dan bij de aankoop van een woning voor eigen gebruik. Dit vergt dan ook andere kennis en vaardigheden van een adviseur. Tijdens deze training wordt uitgebreid ingegaan op onderdelen die van belang zijn bij de koop en verhuur van een woning.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wetgeving, zorgplicht en aansprakelijkheid
  • Betrokken marktpartijen
  • Waardering en rendement
  • Huurrecht
  • Bepalen van de huurprijs
  • Financieringsmogelijkheden
  • Vastlegging van het advies

 

SEH en FFP punten
Voor het volgen van deze training kunnen punten aangevraagd worden bij de SEH en FFP. Deze training geeft recht op zes B-punten voor de SEH en vier K&A punten voor de FFP.

Samenwerking: Hoffelijk & Woonfonds
Deze training is een initiatief van Woonfonds. Hoffelijk is als opleider geselecteerd voor de ontwikkeling. Tijdens de training zal naast bovenstaande onderwerpen inhoudelijk ingegaan worden op de Woningverhuur Hypotheek van Woonfonds. Als na de training wordt deelgenomen aan de afsluitende toets, kan voor deelnemers een aanstellingsbevoegdheid worden verkregen voor het bemiddelen in de Woonfonds Woningverhuur Hypotheek.