Zorg voor elkaar

Het zijn bijzondere tijden, waarin we ons allemaal moeten aanpassen. Als Hoffelijk zijnde vroegen we ons af hoe wij onze bijdrage kunnen leveren aan de sector, om het werk van onze klanten zo soepel mogelijk door te laten gaan. De afgelopen weken bestonden voor ons dus voornamelijk uit het ontwikkelen van content die relevant is voor onze klanten, maar ook voor opleiders, sollicitanten, en thuiswerkers binnen én buiten de sector. Benieuwd wat dat precies inhoudt? Lees dan snel verder.

Maatregelen coronavirus
Het kabinet heeft verschillende noodmaatregelen uitgeroepen als gevolg van het coronavirus. We houden onze Permanent Actueel-leden hier continu van op de hoogte in de digitale leeromgeving. In deze tijd vinden we het echter belangrijk dat iedereen op de hoogte is van deze maatregelen. Alle noodmaatregelen vanuit het kabinet hebben we daarom op een rijtje gezet op onze pagina Noodmaatregelen kabinet voor het coronavirus.

Advies geven vanuit huis
Het was voor iedereen die ineens thuis moest werken even schakelen. Adviesgesprekken konden ineens niet meer face-to-face en hoewel dat voor sommige adviseurs niet nieuw is, was het voor het grootste deel van de adviseurs wel nieuw. Er bestaan ook behoorlijk wat misvattingen over adviseren op afstand. Om die misvattingen de wereld uit te helpen, creëerden wij de e-Learning Advies op afstand. Een korte e-learning die onder andere de voordelen van adviseren via telefonie en videogesprek behandelt en tips geeft om je gesprek op afstand zo persoonlijk en professioneel mogelijk te houden.

Werken en solliciteren
Thuiswerken gebeurt al regelmatig. Soms een dagje per week, soms zelfs wat vaker. Maar als je er nog geen ervaring mee hebt, is het toch wel even wennen. Je privé-omgeving is namelijk ineens ook je werkomgeving. Hoe blijf je dan net zo productief als op kantoor? En hoe onderhoud je het contact met je collega’s? Op onze pagina Werken op afstand staan acht tips, die door onze collega’s zijn samengesteld en voor hen fijn werken.

Naast werken, gaat ook het sollicitatieproces gewoon door. Zo mochten wij de afgelopen maand wel vijf nieuwe collega’s verwelkomen! Maar hoe doe je dat nou, een sollicitatiegesprek via een videocall? Dit is voor de meeste sollicitanten een hele nieuwe ervaring. Daarom stelden wij een aantal aandachtspunten op. Dus heb je binnenkort een sollicitatiegesprek en ben je benieuwd hoe je je tijdens het gesprek van je beste kant kunt laten zien? Bekijk onze pagina Solliciteren op afstand.

Onze dienstverlening
De maatregelen als gevolg van het coronavirus hebben ook invloed op onze dienstverlening. Klassikale opleidingen, trainingen en workshops gaan voorlopig niet door en worden verplaatst naar een ander moment. Examens worden na een korte pauze wel weer afgelegd, maar uiteraard met extra voorzorgsmaatregelen op de examenlocaties. We blijven daarom onze speciale informatiepagina Hoe gaat Hoffelijk met het coronavirus om? continu updaten.

Al 10 jaar ervaring in online leren!
In de afgelopen 10 jaar, hebben we ontzettend veel ervaring opgedaan in digitaal opleiden. Ons doel hierbij is altijd geweest om de financiële sector in Nederland te verbeteren. Uiteraard vinden we het daarom belangrijk dat alle financieel adviseurs ook in deze tijd zo goed mogelijk opgeleid worden. We delen daarom onze ervaring met andere opleiders, zodat ook zij het beste uit online opleiden kunnen halen. Op onze pagina Leren op afstand leggen we uit hoe je deelnemers ook op afstand goed kunt opleiden.

Zorg voor elkaar
In deze tijd is het fijn om elkaar te helpen door tips te geven en de situatie zo samen door te komen. Maar buiten de tips om, hebben we een nog veel belangrijkere boodschap: zorg voor elkaar!