Commercieel ondersteuner

De commercieel ondersteuner

Als commercieel ondersteuner ben je een echte duizendpoot. Je adviseert klanten bij de vragen die zij hebben en ondersteunt daarnaast jouw collega’s die als financieel adviseur werkzaam zijn. Voor deze functie kun je verschillende Wft-opleidingen volgen, wat het een enorm veelzijdig en daarmee kansrijk beroep maakt. Wil jij zowel voor klanten als je collega’s het verschil maken? Dan is commercieel ondersteuner écht het beroep voor jou!

De commercieel ondersteuner

Als commercieel ondersteuner ben je een echte duizendpoot. Je adviseert klanten bij de vragen die zij hebben en ondersteunt daarnaast jouw collega’s die als financieel adviseur werkzaam zijn. Voor deze functie kun je verschillende Wft-opleidingen volgen, wat het een enorm veelzijdig en daarmee kansrijk beroep maakt. Wil jij zowel voor klanten als je collega’s het verschil maken? Dan is commercieel ondersteuner écht het beroep voor jou!

Beroepskwalificaties

Als commercieel ondersteuner beschik je, afhankelijk van de functie waarop je solliciteert, over mbo/hbo werk- en denkniveau of over relevante werkervaring in de financiële sector. Daarnaast wordt er van je verwacht, dat je in bezit bent van de benodigde beroepskwalificaties.

Competenties

Communicatief vaardig
Betrouwbaar
Doorzetter
Samenwerken
Nauwkeurig
Analytisch
Flexibel

Salaris

Het salaris van een commercieel ondersteuner is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type werkgever, het opleidingsniveau, relevante werkervaring en het takenpakket.

Doorgroeimogelijkheden

De baankans van een commercieel ondersteuner is goed. Er staan regelmatig vacatures open. Daarnaast kan het per organisatie verschillen welke Wft’s benodigd zijn voor de functie, dus zo vind je altijd een functie die bij je persoonlijke interesses past.

Wil jij kosteloos worden opgeleid
tot Commercieel ondersteuner?

Dit kan via de subsidieregeling NL leert door.

Schrijf je in

Wie ben je als commercieel ondersteuner?

Als commercieel ondersteuner sta jij dagelijks de klanten te woord en ondersteun jij financieel adviseurs. Je bereidt dossiers voor, brengt advies uit aan klanten en handelt dossiers af. Je denkt proactief mee over verbeteringen binnen de organisatie en doet suggesties om de afdeling waar je werkzaam bent verder vorm te geven. Indien een klant bijvoorbeeld een persoonlijk adviesgesprek bij een financieel adviseur aanvraagt, plan jij deze afspraak voor jouw collega in. De financiële onderwerpen waarover je advies uitbrengt, verschillen per functie. Veelgevraagde functies richten zich op advisering over krediet, verzekeringen of inkomensvraagstukken.

Deze functie doet een beroep op jouw communicatieve vaardigheden. Het is belangrijk dat je jouw gesprekstechnieken inzet om de juiste vragen te stellen en antwoorden goed samen te vatten. Je begrijpt wat het belang van de klant is en gaat hier verantwoordelijk mee om. Sta jij dus bekend om jouw klantvriendelijke houding en kun jij je goed verplaatsen in anderen? Dan is het beroep commercieel ondersteuner écht iets voor jou.

Kortom, als commercieel ondersteuner ben jij een Helping Hero, omdat je helpt met het:

  • Klanten voorzien van goed financieel advies.
  • Signaleren van kansen om klanten een uitgebreider advies te geven.
  • Ondersteunen van de financieel adviseurs.
  • Voorbereiden en afhandelen van dossiers.
  • Het nauwkeurig vastleggen van gemaakte afspraken en relevante informatie.

Hoe word je een commercieel ondersteuner?

Als commercieel ondersteuner krijg je te maken met een heel gevarieerd beroep. Je houdt je veel bezig met het voeren van gesprekken, adviseren van particulieren en/of organisaties en het ondersteunen van jouw collega’s die als financieel adviseur werkzaam zijn. Voor deze functie geldt dat je over diverse financiële onderwerpen advies uit kunt brengen, afhankelijk van waar jij de meeste affiniteit mee hebt.

Indien jij je graag wilt specialiseren in het adviseren van particulieren op het gebied van kredieten en schadeverzekeringen, dan maak jij je de benodigde competenties eigen door Wft Basis, Wft Consumptief Krediet en Wft Schade Particulier te volgen. Het is echter ook mogelijk zowel particulieren als organisaties te adviseren over schadeverzekeringen of juist alleen maar zakelijke klanten te ondersteunen bij hun vraagstukken. Als commercieel ondersteuner schadeverzekeringen ga je aan de slag met Wft Basis, Wft Schade Particulier en Wft Schade Zakelijk. Voor het adviseren van zakelijke klanten is bijvoorbeeld de combinatie van Wft Basis, Wft Schade Zakelijk en Wft Inkomen heel relevant. Wil jij juist graag mensen bijstaan door middel van goed hypotheekadvies? Dan is de combinatie van Wft Basis, Wft Hypothecair Krediet en Wft Schade Particulier dé combinatie voor jou!

Je kunt nu volledig kosteloos je Wft-diploma’s behalen via NL leert door. Je kunt kiezen voor de Opleiding Commercieel Ondersteuner, waarmee je Wft Basis, Wft Consumptief Krediet en Wft Schade Particulier volgt. Je kunt echter ook kiezen voor de Opleiding Kies en Match en zelf bepalen welke Wft-diploma’s jij wilt behalen.

Deze opleiding volgen?

Helping Hero is een initiatief van Hoffelijk. Wij zetten ons in voor het opleiden van nieuw en gediplomeerd talent voor de financiële sector. Wil jij je aanmelden voor de Opleiding Commercieel Ondersteuner of een van onze andere scholingstrajecten en geheel kosteloos worden opgeleid via NL leert door?

Schrijf je in
Share Our Work