Hoe Ilona van Travel consultant naar Hypotheekacceptant ging

Hoe Ilona van Travel consultant naar Hypotheekacceptant ging

“Ik had nooit gedacht dat ik mijzelf op mijn 40ste nog zou omscholen, maar ik heb geen moment spijt”

In 2020 besloot Ilona Lijesen noodgedwongen haar geliefde reisbranche in te ruilen voor de financiële sector. Het bedrijf waar zij voorheen werkzaam was ging failliet. ‘Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe baan, met veel klantcontact, merkte ik dat je voor steeds meer vacatures Wft-diploma’s nodig hebt. Dus ik dacht: laat ik daar in ieder geval vast mee beginnen’.

‘Eind november werd ik, zonder enige ervaring, aangenomen als hypotheekacceptant, mits ik mijn Wft-diploma’s zou behalen. Van tevoren had ik nooit gedacht dat de financiële sector zo veelzijdig en uitdagend kan zijn. Het is belangrijk dat je zo veel mogelijk te weten komt, hiervoor zijn de Wft-opleidingen uitermate geschikt. Daarnaast veranderen regelingen continu, dus is het ook aan jou de taak om bij te blijven.’ Dit houdt het voor Ilona spannend, ze vertelt  in haar huidige functie veel meer uitdaging te ervaren dan in haar vorige werk. ‘Hetgeen wat ik het leukst vind in mijn werk is het klantcontact.

Ilona geeft aan dat de sector nog steeds op zoek is naar nieuw talent. ‘Ik vertel andere mensen vaak wat ik zo leuk vind aan de financiële sector. We zoeken namelijk nog steeds mensen. Het voordeel aan de sector is dat je niet per se ervaring nodig hebt om aan de slag te kunnen. Middels de Wft-opleidingen leer je alles wat je moet weten ter voorbereiding op je werk. Dit maakt de sector aantrekkelijk voor omscholing.’

Wil jij net als Ilona een carrièreswitch maken? Wij gaan graag met je op zoek naar een baan die het beste bij je past. Mocht je hier Wft-opleidingen voor nodig hebben ondersteunen wij je bij het behalen van de juiste diploma’s. Daarnaast brengen we je in contact met mogelijke werkgevers om de perfecte match te vinden.

Ga jij dit avontuur met ons aan? Vraag dan nu geheel vrijblijvend een persoonlijk adviesgesprek aan.