De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

e-learning timemanagement

Timemanagement is anno 2020 belangrijker dan ooit. Thuiswerken kunnen we bijna het nieuwe normaal noemen. Maar dit vraagt wel een andere dynamiek en focus. De een vindt het fijn, de ander moet de draai nog vinden, omdat er thuis meerdere afleidingen zijn. Het is daarom goed om kritisch te kijken naar je timemanagement. Hoe zorg je ervoor dat je je tijd zo efficiënt en effectief mogelijk indeelt? Onze e-Learning Timemanagement gaat je hierbij helpen!

Wat ga je leren?
In deze korte e-learning komen er verschillende methoden en technieken aan bod die jou meer inzicht geven in hoe je jouw tijd beter kunt managen. Onthoud wel dat wat voor jou werkt, misschien voor een ander niet werkt. Door de methoden en technieken toe te passen op je eigen situatie, kom je er snel genoeg achter wat voor jou het beste werkt. Veel succes!

 

Start de e-learning

Tips voor werken op afstand

Je hebt je bureau verruild voor de eettafel, maar al snel kom je tot de conclusie dat ook thuiswerken zijn uitdagingen kent. Hoe zorg je er nou voor dat je productief blijft aan de eettafel? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Goede werkplek

1. Creëer een goede werkplek

Een goed bureau, een comfortabele stoel en snel internet is een mooie start. Of het nu voor een aantal dagen is of voor een langere periode: een goede werkplek zorgt voor concentratie en structuur. Dit kan in een werkkamer zijn, maar ook gewoon in de woonkamer. Zorg er in ieder geval voor dat je ongestoord kunt doorwerken.

Ontmoet online

2. Ontmoet je collega’s online

Ook als je thuis werkt is het van belang om je collega’s op de hoogte te houden. Bespreek wat er voor vandaag op de agenda staat en wat daarbij hindernissen kunnen zijn. Maar houd elkaar ook op de hoogte van werktijden en geef het aan als je even een pauze neemt. Zo weten je collega’s ook waar ze aan toe zijn. Er zijn veel platforms waarmee je kunt (video)bellen om zo met elkaar in contact te blijven. Handige programma’s zijn: Microsoft Teams, Google Hangouts, Zoom en Skype. En een extra tip: zet ook vooral je camera aan om het ‘kantoorgevoel’ meer te behouden.

Maak een planning

3. Plan je dag in

Op kantoor wordt je dagindeling grotendeels bepaald door je organisatie. Thuis kun je dit meer zelf bepalen. Stel vast wanneer jij het effectiefst werkt. Zorg er daarnaast voor dat je een planning maakt en je hier aan houdt. Sorteer je taken in volgorde van prioriteit en ga eerst met die taken aan de slag. Je concentratie wordt gedurende de dag minder en daarom is het dus verstandig om de meest belangrijke taken direct aan het begin van de dag op te pakken.
 

Houd structuur

4. Behoud structuur

Houd de structuur van je begin- en eindtijden erin. Begin je op kantoordagen altijd om 8.30 uur, probeer dit dan aan te houden als je thuiswerkt. Maar behoud niet alleen structuur in werktijden, maar zorg er ook voor dat je je gebruikelijke ochtendroutine aanhoudt.

Neem pauze

5. Neem een pauze

Het is lastig om heel de dag je concentratie te behouden. Daarom is het belangrijk om af en toe voor afleiding te zorgen. Deel je uren dus slim in en breek je dag op in blokken. Neem tussen deze blokken door even een korte pauze. Bijvoorbeeld door een kopje koffie te halen, een Permanent Actueel-bericht te lezen of door een korte wandeling te maken. Daarna kun je weer fris aan de slag! 

Eet gezond

6. Zorg voor gezond eten en drinken

Het is verleidelijk om een zak chips uit de kast te trekken als je thuiswerkt, maar gezond eten en drinken zorgt voor meer energie. Hierdoor kun je efficiënter werken. Ook hierbij is het belangrijk dat je structuur behoudt: begin de dag met een goed ontbijt en als je normaal gesproken om 13.00 uur luncht, doe dat thuis dan ook. 
 

Teamspirit

7. Houd de teamspirit erin

Ondanks het feit dat je alleen thuis zit, rekent je team wel op je. Houd ze goed op de hoogte van je werkzaamheden en schroom niet hen een bericht te sturen wanneer je ergens tegenaan loopt. Maar je hoeft het echt niet alleen maar over werk te hebben, op kantoor maak je ook weleens een praatje bij de koffiecorner. Houd op die manier de teamspirit er dus goed in! 

Let op je houding

8. Let op je houding

Een eettafelstoel is geen goede bureaustoel, let daarom extra goed op je zithouding. Zorg ervoor dat je op de juiste hoogte zit, waarbij je knieën in een hoek van 90-100 graden staan en je voeten ontspannen op de grond rusten. Ook kan het helpen om achter je bureau regelmatig wat rek- en strekoefeningen te doen. 

Zorg er dus voor dat je thuis net zo productief en efficiënt te werk kan gaan als je normaal gesproken op kantoor zou doen. Met bovenstaande tips kun je ervoor zorgen dat werken op afstand niet voor afstand van je werkzaamheden en collega’s gaat zorgen.


Houd je je dagelijks bezig met adviesgesprekken en ben je benieuwd hoe je deze zo professioneel en persoonlijk mogelijk op afstand kunt voeren? Wij hebben een e-learning voor je gecreëerd vol met tips.