De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Instructie Permanent Actueel HJ

Heb je een vraag?

Kijk tussen de veelgestelde vragen voor een antwoord op jouw vraag. Heb je toch nog een andere vraag? Neem dan gerust op werkdagen contact met ons op tussen 8.00 en 17.00 uur via 010 - 760 11 07

 • Kan ik mijn PO-punten meenemen naar het volgende kalenderjaar?

  Ja, dit kan als je in het voorgaande kalenderjaar meer PO-punten hebt gehaald dan nodig. Deze extra behaalde PO-punten kan je dan mee laten tellen voor dit kalenderjaar. Deze mogelijkheid heeft wel een beperking: je kan maximaal 10 PO-punten meenemen naar het volgende kalenderjaar.

 • Ik wil dat mijn PO-punten gelden voor dit kalenderjaar. Moet ik de e-learning dan ook in dit jaar afgerond hebben of kan ik een e-learning van dit kalenderjaar nog afronden in het volgende kalenderjaar?

  Wil je dat de PO-punten gelden voor dit kalenderjaar? Dan moet je de e-learning(s) ook echt in dit kalenderjaar hebben afgerond, oftewel: vóór 1 januari van het volgende kalenderjaar. 

  Rond je de e-learning(s) met opdrachten van dit kalenderjaar af in het volgende kalenderjaar? Dan tellen de bepaalde PO-punten voor het volgende kalenderjaar.

 • Waarom staan PA-artikelen met een latere publicatiedatum bovenaan?

  Wij bieden onze content aan door middel van updates. De bedoeling is dat je met Permanent Actueel ook echt actueel blijft en het liefst het PA-artikel leest op het moment dat dit het meest relevant is. Staan er toch meerdere PA-artikelen tegelijkertijd in de leeromgeving? Begin dan onderaan om het oudste PA-artikel als eerste te lezen. 

 • Hoeveel PA-artikelen moet ik hebben gelezen, voordat de bijbehorende e-learning beschikbaar wordt?

  Dat is afhankelijk van de lengte van de PA-artikelen. Wij kijken namelijk naar het aantal minuten studiebelasting per PA-artikel. Heb je 1 uur aan PA-artikelen gelezen en daarna op 'afronden' geklikt onderaan het PA-artikel? Dan komt onder 'E-learnings' een e-learning beschikbaar die je moet afronden voor je PO-punten. 

 • Ik zie in mijn leeromgeving artikelen genaamd 'PA Rechtsgebiedoverstijgend' staan. Wat houdt dit in?

  Dit is een extra service vanuit ons om jaarlijks minimaal 1 extra PO-punt te  kunnen halen. In PA rechtsgebiedoverstijgend plaatsten wij PA-artikelen over onderwerpen die voor advocaten in het algemeen interessant zijn.

 • Op welke manier kan ik mijn PO-punten halen bij Hoffelijk Juridisch?

  Bij ons kan je je PO-punten op laagdrempelige wijze halen. Je kan altijd en overal in onze online leeromgeving werken. Je krijgt via updates artikelen over relevante uitspraken, wetswijzigingen en actualiteiten binnen jouw rechtsgebied. Deze lees je in onze leeromgeving en rond je af. Heb je voor 60 minuten aan artikelen gelezen? Dan komt de bijbehorende e-learning beschikbaar met 10 vragen over de artikelen. Na het afronden van de e-learning met positief resultaat kan je het certificaat downloaden dat goed is voor 1 PO-punt.

 • Ik heb een e-learning niet gehaald. Kan ik de e-learning herkansen?

  Ja, dat kan. Je krijgt bij iedere e-learning één herkansingsmogelijkheid. Je kan de toets herkansen door eerst op 'Bekijk resultatente klikken en daarna op 'Start herkansing voor oefentoets'

 • Ik heb al 10 PO-punten bij jullie gehaald, maar ik krijg nog steeds artikelen. Waarom stopt het nu niet?

  Ons concept belooft dat je in een kalenderjaar in ieder geval 10 PO-punten kan halen. Dit betekent dat het er ook meer kunnen zijn. Uiteraard kan je zelf bepalen of je die extra e-learning(s) nog wilt doen, ondanks dat je al genoeg PO-punten hebt behaald.