De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Graag stellen we je voor aan onze vakredactie. Anita van den Bosch-de Gier is jurist en eigenaar van RegelRecht Advies. We spraken met Anita over haar achtergrond, de reden dat ze enthousiast is over Permanent Actueel en hoe zij hier als vakredactielid een bijdrage aan levert.

Kun je jezelf in het kort voorstellen?
“Mijn naam is Anita en ik ben jurist. Ik ben vroeger gestart in de accountancy, maar eigenlijk per toeval in de juridische sector beland. Destijds enthousiasmeerde een collega advocaat-medewerker mij over het werk als advocaat en heb ik de overstap gemaakt. Ik ben in allerlei rechtsgebieden aan de slag geweest, maar specialiseerde me in de loop der jaren met name in arbeidsrecht, arbeidsprocesrecht en burgerlijk procesrecht.

Gedurende die periode hield ik mij veel bezig met processtukken. Op momenten dat ik ze kreeg van collega’s kwam ik bijna altijd tot de conclusie dat deze stukken veel eenvoudiger opgesteld en geschreven konden worden. Vaak moest ik teksten wel vier keer lezen voordat ik pas goed begreep wat er stond. Vanaf dat moment ben ik al aan de slag gegaan met het herschrijven van dit soort documenten in eenvoudig en begrijpelijk Nederlands.

Hier vond ik mijn passie in en zo begon ik een eigen onderneming met het geven van juridische cursussen en trainingen, en hoe je in begrijpelijk Nederlands een goed processtuk kunt schrijven. Daarnaast help ik ook met het schrijven van processtukken, overeenkomsten en algemene voorwaarden in begrijpelijk Nederlands, zodat het voor de uiteindelijke cliënt ook begrijpelijk is. Ook schrijf ik dagelijks blogs en artikelen op LinkedIn in begrijpelijk Nederlands. Dat ik vind ik heel leuk om te doen! Nadat mijn persoonlijke situatie iets veranderde ben ik overgestapt naar de Sociaal- Economische Raad (SER). Ook hier ben ik dagelijks bezig met juridische thema’s.”

Anita van den Bosch-de Gier vakredactie

Maak kennis

Anita van den Bosch-de Gier is specialist Burgerlijk procesrecht en Verbintenissenrecht en lid van onze vakredactie.

Lees hier het artikel over Anita's passie: het leesbaarder maken van juridische teksten.

Hoffelijk Juridisch Permanent Actueel

Wat doe je op dit moment bij Hoffelijk Juridisch en hoe ervaar je de samenwerking tot nu?
“Ik draag ideeën aan over ontwikkelingen die in de juridische sector spelen en waarover we met de vakredactie kunnen schrijven voor Permanent Actueel. Dit zijn vaak uitspraken, wetsvoorstellen en wetswijzigingen waarvan advocaten en juristen op de hoogte moeten zijn om hun vak goed uit te kunnen oefenen. Ik schrijf zelf artikelen en redigeer daarnaast de artikelen van collega’s uit de vakredactie. Ik vind het een heel leuk team om mee samen te werken en ik merk dat we veel op elkaar lijken, omdat we allemaal enthousiast zijn om een artikel in begrijpelijk Nederlands te schrijven. De onderlinge samenwerking verloopt heel soepel. We complimenteren elkaar als we een goed artikel hebben geschreven over een ingewikkelde uitspraak en iedereen gaat ook positief om met feedback. De vakredactie is er ook voor bedoeld om de artikelen te blijven verbeteren zodat ze steeds toegankelijker worden voor de lezers.”

Waarom heb je besloten om artikelen te schrijven voor Permanent Actueel?
“Permanent Actueel vind ik een heel leuk concept en het sluit goed aan bij wat ik zelf belangrijk vind, namelijk juridische teksten in eenvoudig Nederlands schrijven. Het is een waardevol concept, omdat je een Permanent Actueel-artikel tijdens een kop koffie kunt doornemen en je gelijk op de hoogte bent van de laatste belangrijke ontwikkelingen. Als je het vergelijkt met artikelen in vakbladen, is het heel fijn dat je bij Permanent Actueel direct praktische tips krijgt. Deze tips kunnen advocaten en juristen direct in de praktijk gebruiken en dat is wat dit concept écht uniek maakt.”

Quote Anita

Wat zijn volgens jou de grootste voordelen van Permanent Actueel?
“Het grootste voordeel is dat je met Permanent Actueel altijd kwalitatief goed op de hoogte bent. Je mist niks. De artikelen zijn daarnaast kort, in begrijpelijk Nederlands geschreven en relevant voor de praktijk. De belangrijkste bron van de artikelen is rechtspraak.nl. Het onderscheidende vermogen van Hoffelijk Juridisch ten opzichte van andere opleiders is dat artikelen heel kort nadat een uitspraak is geweest online staan en je hier gelijk PO-punten mee kunt behalen. De artikelen zijn daarom echt actueel! Ook ontvang je een keer per week, afhankelijk van het aantal rechtsgebieden waarvoor je je aanmeldt, een overzicht waarin staat of er nieuwe artikelen voor jou beschikbaar zijn. Dat houdt het bijhouden en lezen van de artikelen behapbaar.

Zelf gebruik ik Permanent Actueel ook. Bijvoorbeeld bij het schrijven van huurvoorwaarden. Dan bekijk ik de artikelen die hierover gaan nogmaals, zodat ik zeker weet dat ik niets heb gemist in wat ik nu niet meer kan gebruiken of schrijven in de huurvoorwaarden. Voor de hoeveelheid informatie die ik ontvang via de artikelen, is het ook een goede prijsverhouding.”

Hoe ziet het leren in de advocatuur er volgens jou in de toekomst uit?
“Het afgelopen anderhalf jaar is er door de gevolgen van de coronacrisis veel veranderd. Ik denk dat de fysieke onderdelen van de beroepsopleiding altijd zullen blijven, maar de vraag is of opleidingen voor permanente educatie nog fysiek zullen plaatsvinden of dat ze ook op afstand gevolgd kunnen worden in bijvoorbeeld een online leeromgeving. Ik denk zelf dat veel meer online zal gaan plaatsvinden, bijvoorbeeld met behulp van Artificial Intelligence.”

Probeer Permanent Actueel nu een maand gratis

Nieuwsgierig geworden? Ontdek zelf de vele voordelen van Permanent Actueel.

Permanent actueel voor advocaten

Permanent Actueel

Bekijk in deze video hoe jij continu up-to-date bent en blijft met Permanent Actueel van Hoffelijk Juridisch. Hiermee behaal je direct jouw PO-punten.