De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Graag stellen we je voor aan onze vakredactie. Anne Schmidt is advocaat en werkzaam bij QO advocaten. We spraken met Anne over het werk binnen de juridische sector, de samenwerking met Hoffelijk Juridisch en de voordelen van Permanent Actueel.

Zou je jezelf willen voorstellen?
“Mijn naam is Anne Schmidt en ik ben al bijna elf jaar werkzaam als advocaat. Ik ben gestart bij een kantoor in Roermond, waar ik eerst drie jaar lang mijn advocaatstage deed en daarna medewerker ben geworden. In mijn zesde jaar als advocaat ben ik zelfstandig geworden. Ik ben met twee van mijn toenmalige collega’s QO advocaten gestart en dit doe ik nu nog steeds.”

Wat vind je aantrekkelijk aan het werk in de juridische sector?
“Ik wist al vrij vroeg dat ik rechten wilde gaan studeren. Het oplossen van puzzels heb ik altijd al heel leuk gevonden. In essentie is begeleiden van een zaak ook als het oplossen van een puzzel. Wat ik heel leuk vind aan de juridische sector is dat ik mijn vaardigheden kan inzetten en zo problemen kan oplossen. Ik sta niet altijd dezelfde kant bij, zo sta ik de ene keer een productiebedrijf bij en de andere keer een afnemer. Op deze manier werk ik met verschillende invalshoeken en partijen. Dit maakt het beroep heel uitdagend.”

Wat doe je bij Hoffelijk Juridisch en hoe ervaar je de samenwerking?
“Ik ben vakredacteur voor Burgerlijk procesrecht en Ondernemingsrecht en dat vind ik heel erg leuk. Wat ik vooral heel leuk vind bij Hoffelijk Juridisch is dat ik op een laagdrempelige manier iets kan uitleggen wat vaak technisch gezien heel lastig is. Het mooie is ook dat mensen hier dan ook echt iets aan hebben. Zelf heb ik ook de plicht om elk jaar PO-punten te behalen en weet ik ook vanuit de praktijk dat dit best wel lastig kan zijn, zeker als je weinig tijd hebt door een drukke praktijk. Met Permanent Actueel kan je op een laagdrempelige en efficiënte manier je PO-punten behalen. Je leest en leert wat jij op dat moment nodig hebt.

Wat ik bij Hoffelijk Juridisch als team en als organisatie leuk vind, is dat we echt samen de thema’s kiezen en ook periodiek overleggen. Ook kunnen we zelf uitdagingen aankaarten en daar kunnen we gezamenlijk over sparren. Ik vind ook dat Hoffelijk op een fijne manier teruggeeft dat er waardering is voor wat wij doen. Wij krijgen ook veel vrijheid om over dingen te schrijven waar we eigenlijk dagelijks mee bezig zijn.”

Vakredactie Anne Schmidt

Maak kennis

Anne Schmidt is specialist Burgerlijk procesrecht en Ondernemingsrecht en lid van onze vakredactie.

Wat motiveerde je om hier bij aan de slag te gaan en een bijdrage te leveren?
“Vooral de manier waarop. Je krijgt de mogelijkheid om actueel bezig te zijn, dit is voor jezelf heel goed en ik leer er ook veel van. Het is fijn om mensen op een laagdrempelige manier te helpen. Zelf vind ik het altijd heel leuk om de uitdaging op te zoeken. Voor mij is dit ook nieuw en leuk.”

Hoe zie je de veranderingen in het leren in de advocatuur?
“Ik denk dat de lerende advocatuur steeds digitaler zal worden. Je krijgt steeds meer digital classrooms die je kan volgen wanneer het jou uitkomt. Door het digitale kan je ook meer maatwerk leveren en gerichter aanbieden waarnaar iemand op zoek is. Ik denk dat concepten zoals Permanent Actueel het gevoel bevorderen dat je PO-punten halen niet alleen moet, maar dat het ook interessant en efficiënt is. Actuele thema’s kan je meteen omzetten naar de praktijk, terwijl je je punten haalt.”

Wat zijn de grootste voordelen van Permanent Actueel?
“Het is heel toegankelijk en heel efficiënt. Je leert op een fijne en snelle manier en je steekt er daadwerkelijk iets van op. De linkjes die erbij zitten voor verdiepende stof vind ik ook erg aanspreken. Wat ik zelf leuk vind om te schrijven en om te lezen zijn de praktische tips. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om artikelen te lezen die collega’s hebben geschreven. Ook als het om artikelen gaat die niet in mijn rechtsgebied vallen, hier kan ik ook van leren.”

Probeer Permanent Actueel nu een maand gratis

Nieuwsgierig geworden? Ontdek zelf de vele voordelen van Permanent Actueel.

Permanent actueel voor advocaten

Permanent Actueel

Bekijk in deze video hoe jij continu up-to-date bent en blijft met Permanent Actueel van Hoffelijk Juridisch. Hiermee behaal je direct jouw PO-punten.