De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Graag stellen we je voor aan onze vakredactie. Jolien Mooij is jurist en eigenaresse van RodenburgMooij. We spraken met Jolien over haar ervaring met Hoffelijk Juridisch, Permanent Actueel en de advocatuur van de toekomst.

Kun je jezelf kort voorstellen?
"Ik ben Jolien Mooij, nu 12 jaar werkzaam als jurist. Eerst heb ik 10 jaar bij een middelgrote juridische dienstverlener in Amsterdam gewerkt. Daar hield ik mij bezig met verschillende rechtsgebieden, zoals arbeidsrecht, contractenrecht en huurrecht.
Gaandeweg heb ik mij gespecialiseerd in het arbeidsrecht, omdat ik dit het interessantst vind.

Sinds twee jaar ben ik samen met een collega een eigen praktijk gestart. We richten ons met name op het arbeidsrecht, maar we doen soms ook contractenrecht of huurrecht. We hebben onze eigen diverse klantenkring, dit zijn werkgevers die vaker terugkomen met arbeidsrechtelijke vragen. Daarnaast ondersteunen wij ook particulieren die naar ons worden doorverwezen. Verder werk ik natuurlijk voor Hoffelijk Juridisch. Het is leuk om op veel verschillende manieren met één rechtsgebied bezig te zijn."

Waar houd je je op dit moment bij de vakredactie van Hoffelijk Juridisch mee bezig?
“Ik schrijf artikelen en lees artikelen van andere vakredactieleden tegen, waarbij het vooral gaat om inhoudelijke input. Verder geef ik praktische tips en lever ik wekelijks onderwerpen aan. In het arbeidsrecht is het heel belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en daarom is het fijn dat ik voor Hoffelijk nieuwe onderwerpen kan aanleveren.”

Waarom heb je besloten om als vakredactielid bij Hoffelijk juridisch aan de slag te gaan?
“De reden dat ik deelneem aan de vakredactie is voornamelijk omdat we met Permanent Actueel de vertaalslag kunnen maken naar de praktijk. Het schrijven van artikelen vind ik daarnaast heel leuk. Ik vind het interessant om te zien wat er speelt en hoe we dit op een toegankelijke manier kunnen delen met anderen. Zo kunnen we onze deelnemers iets bijbrengen waar ze daadwerkelijk iets aan hebben. Als ik voor Permanent Actueel een artikel oplever, kijk ik ook wat ik er zelf in de praktijk mee kan en wat ik anderen kan adviseren. Voor mij is het namelijk ook belangrijk om alle actualiteiten bij te houden.”

Vakredactie Jolien Mooij

Maak kennis

Jolien Mooij is jurist en lid van onze vakredactie.

PA sfeerbeeld

Hoe zie jij de samenwerking en de communicatie met de andere vakredactieleden en Hoffelijk Juridisch?
“De samenwerking is voornamelijk digitaal en dat bevalt goed, onderling hangt er een goede sfeer. Het is heel interessant om te sparren met collega’s die je niet supergoed kent, maar die wel met hetzelfde vak bezig zijn. Daarnaast is de communicatie met Hoffelijk goed, het is altijd duidelijk en er zijn korte lijnen. Alles is heel laagdrempelig en overleg is altijd mogelijk.”

Wat zijn volgens jou de grootste voordelen van Permanent Actueel?
“Permanent actueel zijn en blijven is natuurlijk heel belangrijk, zeker in het arbeidsrecht. Het is belangrijk dat je weet wat er speelt of waar er iets gaat wijzigen. Als je Permanent Actueel volgt via Hoffelijk dan wordt dit je aangedragen en heb je een goede basis. Je kunt ook snel iets even terugzoeken. Digitaal is handig en van deze tijd.

Ga je bijvoorbeeld naar een cursus dan ben je ongeveer 8 uur bezig op een dag. Vaak zijn deze dagen heel erg intensief. Daarnaast worden er altijd onderwerpen behandeld die jou wellicht niet liggen of voor jou minder van belang zijn. Dan vraag ik me wel af wat ik dan effectief van zo’n dag heb geleerd en of dit niet korter had gekund. Dat is het fijne aan het systeem van Hoffelijk, het wordt in kleine stukjes aangeboden en dan kun je zelf kiezen wanneer je er even voor gaat zitten en ben je er niet een hele dag mee bezig.”

Hoe ziet het leren in de advocatuur er volgens jou over 2 à 3 jaar uit? 
"Ik denk dat de sector mee moet gaan met de tijd en dat we er niet aan ontkomen om efficiënter te werken. De coronacrisis heeft wel laten zien dat het niet altijd nodig is om een bijeenkomst fysiek bij te wonen. Het kan heel interessant zijn voor een advocatenkantoor om hun werknemers niet een paar dagen in een jaar een cursus te laten doen, maar dat iedereen dit op zijn telefoon kan volgen via Permanent Actueel.”

Denk je dat Permanent Actueel goed aansluit op de toekomst?
“Ja, zeker. Doordat het digitaal is, kun je het altijd en overal volgen. Wat ik heel goed vind aan dit concept en hoe de artikelen opgebouwd zijn, zijn de praktische tips. Ik denk dat de vertaalslag naar de praktijk echt van meerwaarde is. Uiteindelijk wil jouw cliënt weten: “Wat betekent dit voor mij?”. Daarom is het heel waardevol voor juristen en advocaten om dat op een presenteerblaadje aangereikt te krijgen.”

Probeer Permanent Actueel nu een maand gratis

Nieuwsgierig geworden? Ontdek zelf de vele voordelen van Permanent Actueel.

Permanent actueel voor advocaten

Permanent Actueel

Bekijk in deze video hoe jij continu up-to-date bent en blijft met Permanent Actueel van Hoffelijk Juridisch. Hiermee behaal je direct jouw PO-punten.