De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Kun je jezelf in het kort voorstellen?
“Mijn naam is Lieke, ik ben 26 jaar oud en momenteel werkzaam als Advocaat Corporate M&A en Commercial Contracting bij Taylor Wessing.”

Wat heeft je destijds gemotiveerd om in de juridische sector aan de slag te gaan?
"Ik heb het altijd leuk gevonden om tot de kern van bepaalde dingen door te dringen en dat dan te vertalen in praktische adviezen. Daarnaast heeft het juridische vlak mij ook altijd al aangesproken.”

Wat doe je momenteel bij Hoffelijk Juridisch en hoe ervaar je de samenwerking?
“Ik ben voornamelijk bezig met de contentontwikkeling op ondernemingsrechtelijk vlak. Zo schrijf ik diverse artikelen over ondernemingsrechtelijke actualiteiten, lees ik artikelen tegen en geef ik daarbij praktische tips over deze actualiteiten. De samenwerking heb ik tot nu toe echt als heel prettig ervaren. Het verloopt allemaal erg soepel.”

Wat vond je leuk aan het concept Permanent Actueel en aan Hoffelijk als organisatie?
“Eigenlijk het feit dat het zo’n mooi, nieuw concept is wat ook heel erg aanspreekt bij de jongere generatie. Zo wordt het kort, snel en begrijpelijk gepresenteerd. Sinds de coronapandemie wordt er steeds meer leerstof online aangeboden. Hierdoor zijn mensen het alleen maar meer gaan waarderen dat zij geen uren meer hoeven te rijden om een cursus bij te wonen om hun PO-punten te kunnen behalen. Zij kunnen het nu online, op hun eigen tempo en wanneer het hun uitkomt volgen. Dat is heel fijn!”

Hoe ziet het leren in de advocatuur er volgens jou over 2 tot 3 jaar uit?
“Ik denk dat de manier van leren binnen de advocatuur nooit meer helemaal terug zal gaan naar klassikaal onderwijs. Iedereen is er zo aan gewend dat je nu gewoon je eigen dag in kunt plannen, zonder rekening te houden met uren aan reistijd. Hierdoor denk ik dat het dus een hele grote toegevoegde waarde is dat de artikelen in Permanent Actueel kort maar krachtig zijn. Je kunt bijvoorbeeld elke dag tien minuten aan de leerstof besteden of juist meerdere onderdelen achter elkaar volgen.”

Portret Lieke van Daele

Maak kennis met Lieke

Lieke van Daele is specialist ondernemingsrecht en lid van onze vakredactie.

Gratis 10 PO-punten bij Hoffelijk Juridisch

Met de NL leert door-subsidieregeling van de overheid kun jij nu gratis 10 PO-punten behalen met Permanent Actueel.

Schrijf je nu in
10 gratis PO-punten met de subsidieregeling NL leert door

Zie je dit concept ook als toegevoegde waarde voor juristen en consultants?
“Ja absoluut. Het is voor alle juristen die werkzaam zijn in de praktijk en klanten adviseren van belang om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op juridisch vlak in op hun werkgebied. Of je nou advocaat bent of niet maakt daarbij geen verschil."

Wat zijn volgens jou de grootste voordelen van Permanent Actueel?
“Ik denk het korte, snelle, begrijpelijke en daarbij de directe vertaalslag naar de praktijk met behulp van de praktische tips. Zo weet je wat je met zo’n uitspraak kunt doen en hoe je het kunt inzetten voor je eigen praktijk.”

Gebruik je Permanent Actueel ook zelf?
“Ja, ik vind het heel fijn om op deze manier zelf ook op de hoogte te zijn en te blijven. Daarnaast kijk ik zelf vaak ook even in de leeromgeving wanneer ik voor mezelf iets nodig heb voor mijn werk voor een bepaald onderwerp. Op deze manier kan ik de laatste ontwikkelingen of geschreven artikelen hierover lezen.”

Lijkt het jou leuk om onderdeel te worden van onze vakredactie en als freelancer te schrijven over de ontwikkelingen in jouw rechtsgebieden, zoals gerechtelijke uitspraken, wetswijzigingen of andere actualiteiten? Bekijk dan onze openstaande vacature eens.