De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Graag stellen we je voor aan onze vakredactie. Nickie Groen is advocaat en werkzaam bij SCG Advocaten. We spraken met Nickie over haar achtergrond, haar motivatie om als vakredactielid werkzaam te zijn voor Hoffelijk en Permanent Actueel.

Zou je jezelf kort kunnen voorstellen?
“Mijn naam is Nickie Groen, ik ben 30 jaar en werk nu acht jaar als advocaat. Ik richt mij bij mijn huidige kantoor alleen op het familierecht. Sinds september 2020 doe ik dat bij mij huidige kantoor SCG Advocaten. Daarnaast heb ik ook nog een tijdje bij het gerechtshof gewerkt.”

Wat was destijds jouw motivatie om in de juridische sector aan de slag te gaan?
“Tijdens mijn studie heb ik gewerkt bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel, waarbij ik al snel merkte dat ik het heel leuk vond om advies te geven. Momenteel word ik steeds deskundiger binnen mijn rechtsgebied en werk ik als advocaat bij een nichekantoor. Ik doe nu alleen specialistische zaken.”

Wat doe je bij Hoffelijk Juridisch en hoe ervaar je de samenwerking tot nu toe?
“Ik werk bij Hoffelijk Juridisch als freelance auteur, waarbij ik artikelen schrijf voor de leeromgeving en teksten van andere auteurs tegenlees, zodat deze juridisch gezien correct zijn. Deze samenwerking vind ik tot nu toe heel leuk. Ik merk dat het samen schrijven je ook scherp houdt en dat je door het werken aan het artikel met elkaar toch meer de diepte ingaat wat betreft de juridische stof.”

Vakredactie Hoffelijk Juridisch Nickie Groen

Maak kennis

Nickie Groen is specialist Familierecht en lid van onze vakredactie.

Wat vond je leuk aan het concept Permanent Actueel en aan Hoffelijk als organisatie?
“Het is heel leuk om te zien dat het bij Permanent Actueel niet gaat om één stukje stof aan het einde van het jaar, maar dat Hoffelijk echt alle belangrijke zaken uitlicht. Hierdoor is het denk ik ook voor deelnemers makkelijker om de actualiteiten bij te houden en ook om te onthouden.”

Hoe zie jij de ontwikkeling van het leren in de toekomst?
“Ik denk dat er steeds meer cursussen zullen worden gegeven via Zoom of door middel van andere digitale mogelijkheden. Het voordeel van Hoffelijk is dat je geen cursus van 2 of 3 uur buiten de deur hoeft te volgen, maar steeds kleine stukjes kunt pakken. Dit zullen niet alleen werkgevers fijn vinden, maar het sluit wat mij betreft goed aan bij het feit dat we steeds meer digitaal werken en de drukte in de praktijk.”

Wat zijn volgens jou de grootste voordelen aan Permanent Actueel?
“Het grootste voordeel vind ik dat je in je eigen tijd een hapklare informatiebron hebt via waar je kunt leren. Ook het idee dat je iedere week kunt leren, maar dat dit niet per se moet doordat je dit zelf kunt indelen, vind ik fijn. Verder is het heel helder geschreven en kun je ervan uitgaan dat je op de hoogte bent van de belangrijkste ontwikkelingen binnen het rechtsgebied wanneer je het ook daadwerkelijk bijhoudt.”

Op welke manier zet jij Permanent Actueel in?
“Tijdens het schrijven voor Permanent Actueel merk ik dat ik toch wat meer probeer om de uitspraken te vertalen naar één regel en een daadwerkelijke boodschap. Het op papier zetten van zo’n uitspraak zorgt er voor mij ook voor dat ik het nog beter lees en het niet meer vergeet. Dus voor mij is Permanent Actueel heel handig om de uitspraken te vertalen naar korte, duidelijke informatie en helpt het me ook om wekelijks even helder in kaart te brengen wat er nou aan informatie binnenkomt.”

Probeer Permanent Actueel nu een maand gratis

Nieuwsgierig geworden? Ontdek zelf de vele voordelen van Permanent Actueel.

Permanent actueel voor advocaten

Permanent Actueel

Bekijk in deze video hoe jij continu up-to-date bent en blijft met Permanent Actueel van Hoffelijk Juridisch. Hiermee behaal je direct jouw PO-punten.