De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Het scholingstraject kun je al in zes weken afronden, maar je hebt er een aantal maanden voor. Zo kun je binnen korte tijd aan de slag in de financiële dienstverlening! Of als je al werkzaam bent in deze sector, jezelf ontwikkelen bij je huidige werkgever. Onze sector zit namelijk te springen om professionals die goed zijn in contact met mensen. Hoe je in aanmerking komt voor deze subsidieregeling leggen we je hieronder uit!

De subsidieregeling is voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd. Het maakt hierbij niet uit of je nu werkzoekend, in loondienst, flexwerker, zzp’er of ondernemer bent. Wanneer je gemotiveerd bent om het scholingstraject te doorlopen, dan val je binnen de doelgroep en kun je via de subsidieregeling kosteloos gebruikmaken van onze scholingstrajecten.

Veel vraag naar financieel adviseurs in onze sector

Adfiz en OvFD hebben de handen ineengeslagen en via de regeling een subsidie aangevraagd om de instroom van nieuw én gediplomeerd talent in de financiële sector te vergroten. De financiële dienstverlening staat namelijk te springen om professionals die goed zijn in het contact met mensen. Mensen zoals jij dus! Wanneer je als financieel adviseur aan de slag gaat heb je voortdurend contact met klanten. Iedere klant heeft zijn of haar eigen casus, waardoor geen dag er voor jou hetzelfde uitziet. In de financiële sector heb je vaak te maken met complexe vraagstukken. Waardoor het beroep ook als leuke uitdaging wordt gezien.

Waarom aanmelden voor het scholingstraject?

Om als financieel adviseur in de financiële dienstverlening aan de slag te gaan moet je in het bezit zijn van een aantal diploma’s. Dit doe je door één of meerdere Wft-opleidingen te doorlopen en het bijbehorende Wft-examen succesvol af te ronden. Hiermee behaal je de diploma’s om je te kwalificeren als financieel adviseur. Jij kunt nu via Hoffelijk geheel kosteloos een van onze online scholingstrajecten volgen, bestaande uit drie van deze Wft-opleidingen. Bij elke Wft-opleiding zit een examentraining en een Wft-examen inbegrepen.

Onze collega Nikki
Benieuwd of ons scholingstraject bij je past?

In een persoonlijk en vrijblijvend gesprek beantwoordt onze collega Nikki of een van onze andere collega's graag al jouw vragen.

Plan een belafspraak in of neem direct contact met ons op via
010 - 760 11 08.

Er is geen baangarantie óf -verplichting verbonden aan het scholingstraject. Wat jij vervolgens met de Wft-opleidingen en daarmee je behaalde Wft-diploma’s doet is geheel aan jou! Eén ding is zeker:

 • Je hebt deze diploma’s nodig als je in de financiële sector wil werken;
 • Het helpt je je kennis aantoonbaar te verbreden;
 • Het volgen van de opleidingen vergroot je kansen op de arbeidsmarkt; én
 • Het is een mooie toevoeging aan je cv.

Meld je aan voor het traject

Neem direct contact met ons op of plan een vrijblijvende telefoonafspraak in om samen te kijken of ons scholingstraject bij je past.

Aanmelden

Wanneer kom ik in aanmerking voor het scholingstraject?

Herken jij jezelf in één van de volgende situaties? Dan is de regeling sowieso geschikt voor jou. Staat jouw situatie er niet tussen, ook dan kom je mogelijk in aanmerking. Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent en aan de slag wil gaan met ons scholingstraject, dus neem in beide gevallen contact met ons op!

Je wil je kans vergroten op de arbeidsmarkt

“Ik ben net klaar met mijn studie en wil een vliegende start maken”

“Ik ben momenteel werkzaam in een andere sector en wil graag overstappen ”

Je wil voor jezelf beginnen

“Ik wil als zelfstandig adviseur optreden en mensen helpen met financiële vraagstukken”

“Ik wil extra kennis opdoen, voordat ik voor mezelf kan beginnen”

Je wil jezelf doorontwikkelen

“Ik wil een volgende stap zetten in mijn carrière”

“Ik wil mijn kennis verbreden”

Je wil graag starten in de financiële sector

”Ik heb behoefte aan omscholing”

“Het is mijn droom om mensen te helpen met complexe financiële vraagstukken en daarmee van toegevoegde waarde te zijn voor mijn medemens”

Opleiding Wft Consumptief Krediet

Waar bestaat zo'n scholingstraject uit?

Elk scholingstraject, ter waarde van € 1.338,-, bestaat uit drie zogeheten Wft-opleidingen. Het betreft per opleiding één volledig digitale Wft-opleiding inclusief begeleiding, een digital classroom (examentraining) en één examenpoging. Je kunt zoveel en lang studeren op een dag als je wil, maar we raden je aan om minimaal 5-8 uur per week te studeren om het gehele traject in een aantal maanden af te kunnen ronden. Mocht je in de gelegenheid zijn om bijna fulltime te studeren, dan zou je het traject al in 6 weken kunnen afronden.

  Wft Examen Vermogen

  Wat kan ik van de opleidingen verwachten?

  Je krijgt de volledige vrijheid om het scholingstraject in je eigen tempo te doorlopen. Hierdoor kun je de opleidingen gemakkelijk combineren met je huidige werk. Je kunt binnen zes weken klaar zijn, maar je mag er ook gerust een aantal maanden over doen. Het is geheel afhankelijk van hoeveel tijd jij er per week aan kunt en wil besteden. Zo lang je het scholingstraject maar vóór 12 december afrondt. En laten we wel wezen: hoe sneller jij je de opleidingen afrondt, hoe eerder je aan de slag kunt met je opgedane kennis!

  Dit moet je nog meer weten over onze opleidingen

  Al meer dan drie jaar op een rij scoren onze Wft-opleidingen hoger dan een 9. Dit cijfer hebben we te danken aan onze bewezen methodiek die we hiervoor inzetten, waarmee we het jou gemakkelijker maken om het lesmateriaal te slagen: 

  • Je kunt de opleidingen geheel online volgen. Het is voor iedereen gemakkelijk te volgen vanwege de afwisseling tussen tekst, afbeeldingen, video, animaties en veel oefenvragen.
  • We nemen je stap voor stap - per hoofdstuk - mee door de opleidingen.
  • De opleidingen hebben een lage studiebelasting, zodat je het makkelijk kunt combineren met je werk.
  • Je krijgt persoonlijke begeleiding tijdens het traject.
  • Voor eventuele vragen of extra uitleg kun je terecht in onze digital classroom, waar een docent je te woord staat.

  Kies uit één van onze voorgestelde scholingstrajecten of Kies & Match

  Voor het gemak hebben we voor zes mogelijke beroepen het scholingstraject voor je samengesteld. Je volgt zo de Wft-opleidingen die nodig zijn om voor die functie opgeleid te worden. Elk voorgesteld scholingstraject bevat de Wft-opleiding Basis, omdat dit de basis vormt. De andere Wft’s variëren per beroep.

  Wist je dat het ook mogelijk is zelf een traject samen te stellen met drie Wft’s die jou het meest aanspreken? Hiervoor kun je gebruikmaken van de optie: Kies & Match. Je hebt de mogelijkheid om zelf je traject samen te stellen door drie verschillende Wft-opleidingen te kiezen die je het meest aanspreken. Wel is het belangrijk dat je met deze Wft's minstens één beroepskwalificatie behaalt. Heb je bijvoorbeeld al in het verleden je Wft Basis behaald en behaal je met Kies & Match je Wft's Schade Particulier, Schade Zakelijk en Inkomen? Dan ben je daarna in het bezit van de beroepskwalificaties Schade Zakelijk en Inkomen.

  Kan ik hierna dan écht al aan de slag in de financiële sector?

  Ja, dat kan! Wanneer jij de benodigde Wft-diploma’s op zak hebt kun je direct aan de slag als financieel adviseur. Je hebt je 'license to operate' en die kun je binnen zes weken behalen. Vervolgens ga je in je nieuwe functie aan de slag met de vaardigheden, zoals het beheersen van bepaalde gesprekstechnieken.

  Daarnaast is de sector bekend met nieuwe werknemers. Sterker nog, bedrijven zitten te springen om nieuw talent. Er is bij verschillende bedrijven een duidelijke inwerkprocedure waarbij je eerst met een ervaren adviseur zal meelopen om na verloop van tijd zelfstandig aan de slag te kunnen. Er is dus echt geen opleiding van drie jaar nodig, want de Wft-opleidingen van Hoffelijk vormen de basis om je in de praktijk verder te ontwikkelen. Daarbij zijn er al duizenden adviseurs je voor gegaan die zich op deze manier hebben opgeleid!

  Webinar Jort en Sandra Hoffelijk

  Waarom werken in de financiële dienstverlening?

  Twijfel je nog of de financiële dienstverlening bij je past? Onze collega's Sandra en Jort vertellen je in dit webinar zoveel mogelijk over de financiële dienstverlening. Ze geven ook antwoord op verschillende vragen van de deelnemers die bij het webinar aanwezig waren. Je kunt de opname terugkijken door op 'Video afspelen' te klikken.

  In 6 weken financieel adviseur worden?

  Wil je graag van betekenis zijn voor anderen, mensen verder helpen én impact maken op mens & maatschappij? Dan kun je binnen 6 weken je beroepskwalificaties behalen en direct aan de slag gaan in de financiële dienstverlening.

  Meer info

  Zij gingen je al voor!

  Quote Dave

  Quote Anita

  Quote Erwin

  Wft's via Hoffelijk

  Dave over ons scholingstraject

  Onze deelnemer Dave Snellen startte met het NL leert door-scholingstraject, omdat hij zich wilde omscholen voor een functie waar hij energie van krijgt. In deze video deelt hij zijn ervaring over het traject en de opleidingen.

  Plan een belafspraak in en wij nemen contact met je op

  Ben je enthousiast geworden en wil je aan de slag met één van onze scholingstrajecten of Kies & Match? Meld je dan nu geheel vrijblijvend aan door een belafspraak in te plannen via het onderstaande formulier. Wij nemen vervolgens telefonisch contact met je op.

  Wil je ons graag direct spreken of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op via
  010 - 760 11 08.

  Let op: Er zijn nog een paar laatste plekken beschikbaar en er geldt VOL = VOL. We adviseren je daarom om je belafspraak op korte termijn in te plannen.

  • Hoe lang heb ik de tijd voor het scholingstraject?

   De subsidieregeling NL leert door waarmee je drie Wft's bij ons afrondt loopt tot 12 december 2022. Je hebt daarom tot deze datum de tijd om de drie Wft's af te ronden. Je bent tot die tijd geheel vrij in de invulling van het traject. Je kunt zelf bepalen of je na 6 weken klaar bent, of dat je de volledige tijd tot 12 december 2022 wil gebruiken.

  • Alle opleidingen zijn online. Zijn de examens dan ook online?

   Nee, de examens worden fysiek op locatie afgenomen. Je kunt bij het inplannen van je examens kiezen uit ons netwerk van 55+ examenlocaties. Er is altijd een plekje bij jou in de buurt.

  • Kan ik op iemand terugvallen als ik vragen heb?

   Ja, zeker. Je staat er niet alleen voor! Zo heb je bij iedere opleiding een aantal digital classrooms waar jij al je vragen aan een docent kunt voorleggen. Zo ga je optimaal voorbereid op examen!

  Meer weten?

  Meer informatie over de NL leert door regeling kun je vinden op de website hoewerktnederland.nl van de Rijksoverheid.

  Tell a friend NL leert door

  Vertel ook anderen over dit traject!

  We hebben nog steeds voldoende subsidie beschikbaar gesteld gekregen om nóg meer deelnemers te laten starten. Aangezien we zoveel mogelijk mensen willen bereiken, is jouw hulp welkom.

  Wie gun jij een leuke baan in de financiële sector en heeft baat bij dit traject? Informeer diegene dan over deze pagina!

  Wanneer diegene is gestart, ontvang jij als bedankje een opleidingsbudget van € 100,- dat je kunt besteden in de webshop van Hoffelijk.