De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Bij Hoffelijk bieden we gratis opleidingen in de financiële dienstverlening, financiële zorgverlening en juridische sector. Onze opleidingen helpen je in onze sectoren te starten (omscholing) én je huidige beroep verdieping te geven (bijscholing). Welke scholingstrajecten we bieden en hoe het allemaal precies werkt, leggen we je hieronder uit.

Subsidieregeling NL leert door

De NL leert door-regeling biedt opleiders de mogelijkheid Nederlanders tussen de 18 jaar en pensioengerechtigde leeftijd kosteloos opleidingen en trainingen aan te bieden. Ja, geheel kosteloos! De overheid heeft 30 miljoen euro beschikbaar gesteld om werkend Nederland te stimuleren en te helpen zich verder te ontwikkelen om actief te blijven op de arbeidsmarkt.

55.000 scholingstrajecten kosteloos beschikbaar

Veel Nederlanders hebben in de afgelopen jaren al gebruikgemaakt van de Nederland leert door scholing subsidie voor bij- of omscholing. In de afgelopen twee jaar zijn er al meer dan 65.000 scholingstrajecten gestart met behulp van deze regeling. Scholingstrajecten die dus geheel kosteloos zijn gevolgd, omdat de overheid budget beschikbaar stelde om dit te bekostigen.
Tot 31 december 2022 komen er 55.000 scholingstrajecten beschikbaar. Ook Hoffelijk is erkend opleider en biedt je daarom verschillende scholingstrajecten kosteloos aan.

Wie mogen deelnemen aan Nederland leert door?

De NL leert door-regeling is bestemd voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen. Of je nu werk zoekt, een flexibel contract hebt of in loondienst bent. Ook zzp’ers en zelfstandigen kunnen gebruikmaken van kosteloze scholing via NL leert door. Als je tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd bent, kun je je kennis en vaardigheden kosteloos verder ontwikkelen met Nederland leert door. Met deze regeling krijg je vanuit de overheid een steuntje in de rug en geef jij jezelf de beste uitgangspositie op de actuele arbeidsmarkt. Ook nog eens binnen kansrijke sectoren!

 

Onze collega Nikki
Benieuwd welke opleiding het beste bij je past?

Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden via 010 - 760 11 08.

Weet je welke opleiding je wil volgen en wil je je daarvoor inschrijven? Meld je dan direct aan!

Voor welke beroepen kun je opleidingen volgen?

Met de NL leert door-regeling bieden we opleidingen voor de volgende beroepen:
 

Advocaten

Voor advocaten die zelf willen bepalen op welke momenten in hun drukke week ze bij willen blijven met hun vak en PO-punten moeten behalen.

Financieel zorgverleners

Voor financieel zorgverleners die scholingspunten moeten behalen en op een makkelijke manier op de hoogte willen blijven van hun vak. Speciaal voor (beschermings)bewindvoerders, budgetcoaches en schuldhulpverleners.

Financieel professionals in het algemeen

Voor financieel professionals die hun Wft’s hebben behaald en hun kennis actueel willen houden zonder daar zelf al het nieuws voor te moeten afstruinen.

(Erkend) hypotheekadviseurs

In een hoog concurrerende markt wil je als hypotheekadviseur op de hoogte blijven van de nieuwste regels en ontwikkelingen (incl. PE SEH-punten behalen) en je daarmee onderscheiden.

Omscholen tot financieel zorgverlener

Je wil starten in de financiële zorgverlening, een ander beroep uitoefenen en/of je kennis verbreden. We bieden omscholingstrajecten aan voor (beschermings)bewindvoerders, budgetcoaches en schuldhulpverleners.

Omscholen tot financieel adviseur

Je wil starten als financieel adviseur in de financiële dienstverlening en je Wft’s behalen of je kennis verbreden om je kansen te vergroten op de arbeidsmarkt.

Meld je kosteloos aan voor één van onze opleidingen

Neem contact op met onze opleidingsadviseurs voor al je vragen of meld je direct aan voor één van onze opleidingen!

Schrijf je in

Ons opleidingsaanbod

Je vindt hier alle informatie over de opleidingen en trainingen die je bij ons kunt volgen met de NL leert door-regeling.

Categorie A, B en C

We hebben onze scholingstrajecten verdeeld in drie categorieën:

 • Permanent Actueel (categorie A)
 • Masterclasses (inclusief PE SEH) voor hypotheekadviseurs (categorie B)
 • Vak- en Wft-opleidingen (categorie C)

Per categorie kun je één opleiding kiezen die je kosteloos wil volgen met de NL leert door-regeling. Voor de fanatiekelingen onder ons: je kunt je dus inschrijven voor in totaal drie scholingstrajecten (één in A, één in B en één in C).

 

Permanent Actueel (categorie A)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn en blijven van alle relevante actualiteiten en ontwikkelingen binnen jouw vakgebied? Met Permanent Actueel van Hoffelijk ontvang je nieuws dat écht actueel. Voorzien van praktische tips, achtergrondinformatie en oefenvragen.

Kijk bij de diensten voor meer informatie over de beschikbare vakgebieden, duur van de abonnementen en eventuele scholingspunten.

Springest opleider van het jaar

Beste Opleider van Nederland

Hoffelijk is twee jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Klanten waarderen ons met een 9+. Ben je benieuwd naar de reviews?

 • Permanent Actueel voor advocaten

  Behaal kosteloos 10 PO-punten met één van onze Permanent Actueel-pakketten voor advocaten: 


  Je kunt kiezen uit de volgende rechtsgebieden:

  • Arbeidsrecht
  • Burgerlijk procesrecht
  • Financieel recht
  • Ondernemingsrecht
  • Personen- en familierecht
  • Verbintenissenrecht
 • Permanent Actueel voor bewindvoerders

  Met NL leert door kun je een jaar lang kosteloos Permanent Actueel bij Hoffelijk blijven. Permanent Actueel is een geaccrediteerde manier om acht PE-punten te behalen of aan je scholingsuren te voldoen (NBBI, NBPB, Horus en Kiwa). 

  Je ontvangt nieuwsberichten in je persoonlijke leeromgeving waar en wanneer jij het wil. Wanneer je het artikel hebt gelezen, maak je een aantal oefenvragen en daarmee rond je het artikel af. Je krijgt toegang tot alle nieuwsartikelen voor 12 maanden:

 • Permanent Actueel voor budgetcoaches

  Met Permanent Actueel van Hoffelijk (geaccrediteerd door Kiwa) willen we jou tijd besparen! Wij verzamelen al het belangrijk nieuws voor je en vertalen dit naar praktijkgerichte nieuwsberichten die je 12 maanden lang kunt lezen in je persoonlijke leeromgeving. Alle ontwikkelingen die belangrijk zijn voor budgetcoaches en budgetbeheerders:

 • Permanent Actueel voor schuldhulpverleners

  Kosteloos een jaar lang Permanent Actueel blijven, dat kan met de NL leert door-regeling bij Hoffelijk. Permanent Actueel is geaccrediteerd door Kiwa en helpt jou bij te blijven met de belangrijkste ontwikkelingen die relevant zijn voor jouw rol als schuldhulpverlener. Je krijgt 12 maanden lang toegang tot jouw persoonlijke leeromgeving die je op ieder moment en op elk device kunt openen. Met slechts 5 minuten per nieuwsbericht ben jij helemaal op de hoogte:

Masterclasses (incl. PE SEH) voor (erkend) hypotheekadviseurs, hypotheekacceptanten en commercieel binnendienstmedewerkers (categorie B)

Ben je (erkend) hypotheekadviseur, hypotheekacceptant of commercieel binnendienstmedewerker werkzaam binnen de financiële sector en op zoek naar praktijkgerichte trainingen waarmee jij je kennis actueel houdt en nieuwe vaardigheden ontwikkelt? Dan zijn de masterclasses van Hoffelijk écht iets voor jou. Je kunt kiezen uit een samengesteld pakket of zelf een programma samenstellen uit de diverse masterclasses. Als erkend hypotheekadviseur behaal je hiermee ook je benodigde PE SEH-punten!

Wil je graag leren het ondernemersinkomen te bepalen? Dan is de Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen wellicht ook een interessante. Met deze opleiding krijg je de kennis en vaardigheid om als hypotheekadviseur of -acceptant ook ondernemers te helpen aan hun droomhuis (en je behaalt er 12 PE SEH-punten mee in categorie B).

 • Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen voor financieel adviseurs en acceptanten

  Heb je of ga je te maken krijgen met de Ondernemer in Privé (OiP) voordat er een inkomensverklaring is? Met de Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen krijg je handvaten aangereikt om snel en makkelijk een indicatief inkomen te berekenen.

  De opleiding bestaat uit twee onderdelen: een e-learning en twee praktijkdagen. Kijk voor meer informatie over de opleiding bij de opleiding zelf (ook voor startdata en locaties):

   

  Ben je erkend hypotheekadviseur? Dan behaal je met het afronden van deze opleiding 12 PE SEH-punten in categorie B.

Vak- en Wft-opleidingen (categorie C)

Je wil je omscholen naar een kansrijke sector en je kennis verbreden om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Met de keuze je verder te willen ontwikkelen heb je al een eerste mooie stap gemaakt! Op naar stap twee en dat is een scholingstraject starten. Iets nieuws is altijd spannend, maar met een opleiding van Hoffelijk ga je gemakkelijk stap voor stap door een opleiding heen vanwege onze bewezen methodiek.

Kijk bij de verschillende (om)scholingstrajecten voor meer informatie over de opleidingen.

Liever alleen drie Wft-opleidingen afronden?

Dat kan met een eerdere NL leert door-regeling.

 • Vakopleidingen tot bewindvoerder, budgetcoach en schuldhulpverlener

  Wil je een volwaardige opleiding tot bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener volgen? Bij alle drie de opleidingen gaat het om vier tot zeven dagen klassikaal onderwijs in combinatie met e-learning. De startdata liggen zowel voor als na de zomer. Kijk voor meer informatie over de opleiding bij de opleiding zelf:

Waarom deelnemen via Hoffelijk?

Hoffelijk biedt je opleidingen in de financiële dienstverlening, financiële zorgverlening en juridische sector. Al onze opleidingen zijn met de juiste kennis, zorg en aandacht ontwikkeld, zodat jij de beste leerervaring hebt.

Schrijf je in

Ben je enthousiast geworden en wil je aan de slag met één van onze scholingstrajecten? Meld je dan nu geheel vrijblijvend aan via het onderstaande formulier. Wij zetten vervolgens het scholingstraject voor je klaar.

Wil je ons graag eerst spreken? Neem dan contact met ons op via 010 - 760 11 08.

Heb je een vraag?

Kijk of het antwoord op je vraag tussen de veelgestelde vragen staat. Mocht je nog een andere vraag hebben, neem dan gerust contact met ons op via 010 - 760 11 08.

Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar!

 • Ik wil me inschrijven voor meerdere opleidingen. Kan dat?

  Ja, dat kan. Per categorie (A, B en C) mag je één scholingstraject kiezen. Je kunt er dus voor kiezen om een scholingstraject uit categorie A, B én C te volgen. Let wel op dat je voor elk scholingstraject dat je wil volgen een aanmeldformulier invult.

 • Ik heb al STAP-budget aangevraagd. Kan ik alsnog meedoen met deze NL leert door-regeling?

  Ja, dat kan zeker! Deze regeling staat los van het STAP-budget.