De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Bij Hoffelijk bieden we gratis opleidingen in de financiële dienstverlening, financiële zorgverlening en juridische sector. Onze opleidingen helpen je in onze sectoren te starten (omscholing) én je huidige beroep verdieping te geven (bijscholing). Welke scholingstrajecten we bieden en hoe het allemaal precies werkt, leggen we je hieronder uit.

Subsidieregeling NL leert door

De NL leert door-regeling biedt opleiders de mogelijkheid Nederlanders tussen de 18 jaar en pensioengerechtigde leeftijd t/m maart 2023 gratis opleidingen en trainingen aan te bieden. Ja, geheel gratis! De overheid heeft 30 miljoen euro beschikbaar gesteld om werkend Nederland te stimuleren en te helpen zich verder te ontwikkelen om actief te blijven op de arbeidsmarkt.

55.000 scholingstrajecten kosteloos beschikbaar

Veel Nederlanders hebben in de afgelopen jaren al gebruikgemaakt van de Nederland leert door scholing subsidie voor bij- of omscholing. In de afgelopen twee jaar zijn er al meer dan 65.000 scholingstrajecten gestart met behulp van deze regeling. Scholingstrajecten die dus geheel gratis zijn gevolgd, omdat de overheid budget beschikbaar stelde om dit te bekostigen.
T/m maart 2023 komen er nog eens 55.000 extra scholingstrajecten beschikbaar. Ook Hoffelijk is erkend opleider en biedt je daarom verschillende scholingstrajecten gratis aan.

Wie mogen deelnemen aan Nederland leert door?

De NL leert door-regeling is bestemd voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen. Of je nu werk zoekt, een flexibel contract hebt of in loondienst bent. Ook zzp’ers en zelfstandigen kunnen gebruikmaken van kosteloze scholing via NL leert door. Als je tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd bent, kun je je kennis en vaardigheden kosteloos verder ontwikkelen met Nederland leert door. Met deze regeling krijg je vanuit de overheid een steuntje in de rug en geef jij jezelf de beste uitgangspositie op de actuele arbeidsmarkt. Ook nog eens binnen kansrijke sectoren!

 

contact met demi

Benieuwd welke opleiding het beste bij je past?

Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden via 010 - 760 11 08.

Weet je welke opleiding je wil volgen en wil je je daarvoor inschrijven? Meld je dan direct aan!

Voor welke beroepen kun je opleidingen volgen?

Met de NL leert door-regeling bieden we opleidingen voor de volgende beroepen:

Advocaten

Voor advocaten die zelf willen bepalen op welke momenten in hun drukke week ze bij willen blijven met hun vak en PO-punten moeten behalen.

Financieel zorgverleners

Voor financieel zorgverleners die scholingspunten moeten behalen en op een makkelijke manier op de hoogte willen blijven van hun vak. Speciaal voor (beschermings)bewindvoerders, budgetcoaches en schuldhulpverleners.

Financieel professionals in het algemeen

Voor financieel professionals die hun Wft’s hebben behaald en hun kennis actueel willen houden zonder daar zelf al het nieuws voor te moeten afstruinen.

(Erkend) hypotheekadviseurs

In een hoog concurrerende markt wil je als hypotheekadviseur op de hoogte blijven van de nieuwste regels en ontwikkelingen (incl. PE SEH-punten behalen) en je daarmee onderscheiden.

Omscholen tot financieel zorgverlener

Je wil starten in de financiële zorgverlening, een ander beroep uitoefenen en/of je kennis verbreden. We bieden omscholingstrajecten aan voor (beschermings)bewindvoerders, budgetcoaches en schuldhulpverleners.

Omscholen tot financieel adviseur

Je wil starten als financieel adviseur in de financiële dienstverlening en je Wft’s behalen of je kennis verbreden om je kansen te vergroten op de arbeidsmarkt.

Meld je kosteloos aan voor één van onze opleidingen

Neem contact op met onze opleidingsadviseurs voor al je vragen of meld je direct aan voor één van onze opleidingen!

Schrijf je in

Onze opleidingen die je met NL leert door kunt volgen

We hebben scholingstrajecten voor zowel startende als ervaren professionals. Je kunt met onze opleidingen ervoor kiezen om je kennis en vaardigheden te verbreden en/of te verdiepen. 

Bij onze opleidingen hanteren we altijd dat het digitaal is waar het kan én klassikaal waar het moet. Zo kun je vaak zelf bepalen waar en wanneer je studeert. Wél altijd via onze bewezen leermethoden, zodat je het beste leereffect bereikt!
 

Scholingstrajecten in categorie A, B en C

Onze scholingstrajecten zijn verdeeld in de categorieën A, B en C. Per categorie kun je één opleiding kiezen die je kosteloos wil volgen met de NL leert door-regeling. Voor de fanatiekelingen onder ons: je kunt je dus inschrijven voor in totaal drie scholingstrajecten (één in A, één in B en één in C).

Heeft één van de opleidingen al direct je interesse, wil je er meer over weten of direct aanvragen? Klik dan op de opleiding.

Permanent Actueel (categorie A)

Klik op de pakketten voor meer informatie over de beschikbare vakgebieden, duur van de abonnementen en eventuele scholingspunten.
​​​​​​​

Masterclasses (Incl. PE SEH) voor (erkend) hypotheekadviseurs, hypotheekacceptanten en commercieel binnendienstmedewerkers (categorie B)

Vak- en Wft-opleidingen (categorie C)

Springest opleider van het jaar

Beste Opleider van Nederland

Hoffelijk is drie jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Klanten waarderen ons met een 9+. Ben je benieuwd naar de reviews?

Willijanne over NL leert door

Willijanne over NL leert door

Onze deelnemer Willijanne van der Velden startte met één van onze NL leert door-scholingstrajecten, omdat zij wil gaan werken als gebarentaalvaardig financieel adviseur. In deze video deelt zij haar verhaal en ervaring over het traject en de opleidingen.

Waarom deelnemen via Hoffelijk?

Hoffelijk biedt je opleidingen in de financiële dienstverlening, financiële zorgverlening en juridische sector. Al onze opleidingen zijn met de juiste kennis, zorg en aandacht ontwikkeld, zodat jij de beste leerervaring hebt.

Kies je scholingstraject & vraag direct aan 

Wil je meer weten over de scholingstrajecten die we hebben, welke opleidingen erbij zitten en wat je ervan kunt verwachten? Lees dan de informatie bij de scholingstrajecten van je keuze.

Weet je welk(e) scholingstraject(en) je kosteloos wil volgen met NL leert door bij Hoffelijk? Ga dan naar het scholingstraject toe en klik op de button ‘Aanvragen’. Heb je het aanvraagproces succesvol doorlopen? Dan zetten wij vervolgens het scholingstraject voor je klaar!

Wil je ons graag eerst spreken? Neem dan contact met ons op via 010 – 760 11 08.

Let op: Mocht je je eerder hebben aangemeld voor een scholingstraject in een categorie waar je je nu opnieuw voor aanmeldt, dan kunnen we deze aanvraag niet in behandeling nemen.

Meerdere opleidingen starten via NL leert door?

Je kunt per categorie (A, B en C) één scholingstraject kiezen om te starten. In totaal mag je dus één traject in categorie A, één traject in categorie B en één traject in categorie C via NL leert door volgen.

Permanent Actueel (categorie A)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn en blijven van alle relevante actualiteiten en ontwikkelingen binnen jouw vakgebied? Met Permanent Actueel van Hoffelijk ontvang je nieuws dat écht actueel is. Het nieuws is voorzien van praktische tips, achtergrondinformatie en oefenvragen.

Kijk bij de pakketten voor meer informatie over de beschikbare vakgebieden, duur van de abonnementen en eventuele scholingspunten.

 • Kies je Permanent Actueel-pakket voor advocaten (per rechtsgebied) & vraag direct aan

  Behaal kosteloos 10 PO-punten per rechtsgebied met 10 gratis e-learnings.

  Permanent Actueel op één rechtsgebied: Arbeidsrecht

  Dit pakket bestaat uit:

  1. 10 e-learnings over actualiteiten binnen het Arbeidsrecht
  2. 10 PO-punten Arbeidsrecht (incl. PO-certificaat)

  Volledig gratis met NL leert door (je bespaart € 648,55)

  Ook 10 gratis e-learnings (incl. 10 PO-punten) voor andere rechtsgebieden volgen?
  Dat kan! Doorloop dan nogmaals het aanvraagproces voor een ander rechtsgebied.

  Permanent Actueel op één rechtsgebied: Burgerlijk procesrecht

  Dit pakket bestaat uit:

  1. 10 e-learnings over actualiteiten binnen het Burgerlijk procesrecht
  2. 10 PO-punten Burgerlijk procesrecht (incl. PO-certificaat)

  Volledig gratis met NL leert door (je bespaart € 648,55)

  Ook 10 gratis e-learnings (incl. 10 PO-punten) voor andere rechtsgebieden volgen?
  Dat kan! Doorloop dan nogmaals het aanvraagproces voor een ander rechtsgebied.

  Permanent Actueel op één rechtsgebied: Financieel recht

  Dit pakket bestaat uit:

  1. 10 e-learnings over actualiteiten binnen het Financieel recht
  2. 10 PO-punten Financieel recht (incl. PO-certificaat)

  Volledig gratis met NL leert door (je bespaart € 648,55)

  Ook 10 gratis e-learnings (incl. 10 PO-punten) voor andere rechtsgebieden volgen?
  Dat kan! Doorloop dan nogmaals het aanvraagproces voor een ander rechtsgebied.

  Permanent Actueel op één rechtsgebied: Ondernemingsrecht

  Dit pakket bestaat uit:

  1. 10 e-learnings over actualiteiten binnen het Ondernemingsrecht
  2. 10 PO-punten Ondernemingsrecht (incl. PO-certificaat)

  Volledig gratis met NL leert door (je bespaart € 648,55)

  Ook 10 gratis e-learnings (incl. 10 PO-punten) voor andere rechtsgebieden volgen?
  Dat kan! Doorloop dan nogmaals het aanvraagproces voor een ander rechtsgebied.

  Permanent Actueel op één rechtsgebied: Personen- en familierecht

  Dit pakket bestaat uit:

  1. 10 e-learnings over actualiteiten binnen het Personen- en familierecht
  2. 10 PO-punten Personen- en familierecht (incl. PO-certificaat)

  Volledig gratis met NL leert door (je bespaart € 648,55)

  Ook 10 gratis e-learnings (incl. 10 PO-punten) voor andere rechtsgebieden volgen?
  Dat kan! Doorloop dan nogmaals het aanvraagproces voor een ander rechtsgebied.

  Permanent Actueel op één rechtsgebied: Verbintenissenrecht

  Dit pakket bestaat uit:

  1. 10 e-learnings over actualiteiten binnen het Verbintenissenrecht
  2. 10 PO-punten Verbintenissenrecht (incl. PO-certificaat)

  Volledig gratis met NL leert door (je bespaart € 648,55)

  Ook 10 gratis e-learnings (incl. 10 PO-punten) voor andere rechtsgebieden volgen?
  Dat kan! Doorloop dan nogmaals het aanvraagproces voor een ander rechtsgebied.

 • Kies je Permanent Actueel-pakket voor advocaten & vraag direct aan

  Behaal kosteloos 10 PO-punten met één van onze Permanent Actueel-pakketten voor advocaten. Kies voor Permanent Actueel met één of twee rechtsgebieden.

  Permanent Actueel op één rechtsgebied

  Met dit pakket:

  1. Ontvang je e-learnings gericht op één rechtsgebied
  2. Krijg je toegang tot alle e-learnings van dit kalenderjaar (om je 10 PO-punten voor 2022 te behalen) 

  Kies uit de volgende rechtsgebieden:

  • Arbeidsrecht
  • Burgerlijk procesrecht
  • Financieel recht
  • Ondernemingsrecht
  • Personen- en familierecht
  • Verbintenissenrecht

  Geheel gratis met NL leert door (normaal vanaf € 648,55).

  Permanent Actueel op twee rechtsgebieden

  Met dit pakket:

  1. Ontvang je e-learnings gericht op twee rechtsgebieden
  2. Krijg je toegang tot je persoonlijke leeromgeving voor een periode van 6 maanden tot uiterlijk 31 maart 2023
  3. Behaal 2 x 5 PO-punten

  Kies uit de volgende rechtsgebieden:

  • Arbeidsrecht
  • Burgerlijk procesrecht
  • Financieel recht
  • Ondernemingsrecht
  • Personen- en familierecht
  • Verbintenissenrecht

  Geheel gratis met NL leert door (normaal vanaf € 487,78).

 • Kies je Permanent Actueel-pakket voor financieel zorgverleners & vraag direct aan

  Met NL leert door kun je een jaar lang kosteloos permanent actueel bij Hoffelijk blijven. Permanent Actueel is een geaccrediteerde manier om je PE-punten te behalen of aan je scholingsuren te voldoen. 

  Je ontvangt nieuwsberichten in je persoonlijke leeromgeving die je kunt lezen waar en wanneer jij het wil. Gemakkelijk via onze app of in de leeromgeving op je laptop. Wanneer je het artikel hebt gelezen, maak je een aantal oefenvragen en daarmee rond je het artikel af. Je krijgt 12 maanden lang toegang tot jouw persoonlijke leeromgeving die je op ieder moment en op elk device kunt openen. Met slechts 5 minuten per nieuwsbericht ben jij helemaal op de hoogte.
   

  Permanent Actueel voor bewindvoerders

  Met Permanent Actueel:

  1. Blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen
  2. Ontvang je 8 PE-punten en/of scholingsuren
  3. Heb je de keuze voor toegang tot alle PA-artikelen van dit kalenderjaar (om je PE-punten of scholingsuren te behalen) of voor de periode vanaf nu t/m 31 maart 2023

  Geaccrediteerd door NBBI, NBPB, Horus en Kiwa. 

  Geheel gratis met NL leert door (normaal € 327,-).

  Permanent Actueel voor budgetcoaches

  Met Permanent Actueel:

  1. Blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen
  2. Heb je de keuze voor toegang tot alle PA-artikelen van dit kalenderjaar (om je PE-punten of scholingsuren te behalen) of voor de periode vanaf nu t/m 31 maart 2023

  Geaccrediteerd door Kiwa.

  Geheel gratis met NL leert door (normaal € 327,-).

  Permanent Actueel voor schuldhulpverleners

  Met Permanent Actueel:

  1. Blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen
  2. Heb je de keuze voor toegang tot alle PA-artikelen van dit kalenderjaar (om je PE-punten of scholingsuren te behalen) of voor de periode vanaf nu t/m 31 maart 2023

  Geaccrediteerd door Kiwa.

  Geheel gratis met NL leert door (normaal € 327,-).

 • Kies je Permanent Actueel-pakket voor financieel adviseurs & vraag direct aan

  Ben je in het bezit van één of meerdere Wft-diploma’s en wil je op de hoogte blijven van de relevante ontwikkelingen binnen jouw vakgebied? Blijf dan kosteloos Permanent Actueel via Hoffelijk. 

  Onze Permanent Actueel-pakketten voor financieel professionals ter waarde van € 200,- bestaan uit twee modules. Voor beide modules ontvang je toegang tot alle nieuwsartikelen voor een periode van 12 maanden. Bij Permanent Actueel Wft kun je wanneer je start in je leeromgeving kiezen voor welke Wft-modules je op de hoogte wilt blijven. 

  Maak je keuze uit de volgende pakketten.
   

Masterclasses (incl. PE SEH) voor (erkend) hypotheekadviseurs, (categorie B)

Onze masterclasses, PE SEH-trainingen en Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen zijn speciaal ontwikkeld voor (erkend) hypotheekadviseurs, hypotheekacceptanten en commercieel binnendienstmedewerkers die werkzaam zijn binnen de financiële sector. Met deze scholingstrajecten bieden we je praktijkgerichte trainingen waarmee jij je kennis actueel houdt en nieuwe vaardigheden ontwikkelt.

Ben je Erkend Financieel Adviseur/Erkend Hypotheekadviseur en wil je met onze trainingen je PE SEH-punten behalen? Kijk dan bij onze PE SEH-trainingen. Hiermee behaal je geheel kosteloos alle 12 PE SEH-punten voor dit kalenderjaar. Hoeveel PE SEH-punten je behaalt met onze PE SEH-trainingen kun je terugvinden in onze 'Veelgestelde vragen'.

 • Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen (incl. PE SEH-punten)

  Wil je graag leren het ondernemersinkomen te bepalen? Dan is de Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen écht iets voor jou! Met deze opleiding krijg je de kennis en vaardigheden om als hypotheekadviseur of -acceptant ook ondernemers te helpen aan hun droomhuis (en je behaalt er 12 PE SEH-punten mee in categorie B).

  Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen

  De Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen bestaat uit:

  1. Twee opleidingsdagen
  2. E-learning met 8 uur studiebelasting
  3. Inclusief 12 PE SEH-punten (categorie B)

  Geheel gratis met NL leert door (normaal € 795,-).

  Erkend hypotheekadviseurs behalen hiermee 12 PE SEH-punten in categorie B. Na deze opleiding dien je nog wel 6 PE SEH-punten in categorie A te behalen om tot al je PE SEH-punten voor dit kalenderjaar te komen.

Vak- en Wft-opleidingen (categorie C)

Je wil je omscholen naar een kansrijke sector en je kennis verbreden om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Met de keuze je verder te willen ontwikkelen heb je al een eerste mooie stap gemaakt! Op naar stap twee en dat is een scholingstraject starten. Iets nieuws is altijd spannend, maar met een opleiding van Hoffelijk ga je gemakkelijk stap voor stap door de opleiding heen vanwege onze bewezen methodiek.

Kijk bij de verschillende (om)scholingstrajecten voor meer informatie over de opleidingen.

Let op: NL leert door is een tijdelijke subsidieregeling en loopt t/m maart 2023. Je scholingstraject moet daarom vóór 17 maart 2023 volledig zijn afgerond.

Liever alleen drie Wft-opleidingen afronden?

Dat kan met een eerdere NL leert door-regeling.

 • Kies je vakopleiding voor financieel zorgverleners & vraag direct aan

  Met onze opleidingen maak je een vliegende start als financieel zorgverlener (bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener). Bij alle drie de opleidingen gaat het om vier tot zeven dagen klassikaal onderwijs in combinatie met een e-learning. 

  Je begint met een uitgebreide e-learning, waarin je alle theoretische kennis opdoet die je nodig hebt voor je nieuwe beroep. Ook komen in de e-learning veel tips aan bod hoe je de opgedane kennis in de praktijk kunt toepassen.

  Vervolgens ga je met het geleerde aan de slag tijdens de opleidingsdagen die je op een locatie naar keuze volgt. De locaties zijn verspreid door heel Nederland, goed bereikbaar per auto en er is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig. De startdata liggen zowel voor als na de zomer. Kijk voor meer informatie over de opleiding bij de opleiding zelf.

  Let op: 

  • NL leert door is een tijdelijke subsidieregeling en loopt t/m maart 2023. De laatste opleidingsdag moet daarom vóór 17 maart 2023 zijn gevolgd.
  • Er zijn nog slechts enkele laatste plekken beschikbaar. Bij de beschikbaarheid van de locaties geldt VOL = VOL, dus wees er snel bij en schrijf je direct in zodra je de e-mail ontvangt waarmee je de data en locatie van jouw keuze kunt vastleggen. Ben je nu al benieuwd naar de nog beschikbare data en locaties? Klik dan op de link bij 'Over de Opleiding <Beroep>' voor meer informatie.

   

  Opleiding Bewindvoerder

  Over de Opleiding Bewindvoerder:

  1. Erkend door Landelijk Kwaliteitsbureau CBM
  2. Zeven klassikale opleidingsdagen
  3. E-Learning Bewindvoerder

  Geheel gratis met NL leert door (normaal € 3.569,50).

  Opleiding Budgetcoach

  Over de Opleiding Budgetcoach:

  1. Voldoet aan Kiwa-toetstermen
  2. Vier klassikale opleidingsdagen
  3. E-Learning Budgetcoach

  Geheel gratis met NL leert door (normaal € 2.413,95).

  Opleiding Schuldhulpverlener

  Over de Opleiding Schuldhulpverlener:

  1. Voldoet aan Kiwa-toetstermen
  2. Vier klassikale opleidingsdagen
  3. E-Learning Schuldhulpverlener

  Geheel gratis met NL leert door (normaal € 2.413,95).

Benieuwd naar onze andere subsidie- en financieringsmogelijkheden?

Hoffelijk biedt je meerdere subsidie- en financieringsmogelijkheden om een deel van je opleidingskosten of het volledige bedrag te financieren. Interesse?

Meer informatie

Heb je een vraag?

Kijk of het antwoord op je vraag tussen de veelgestelde vragen staat. Mocht je nog een andere vraag hebben, neem dan gerust contact met ons op via 010 - 760 11 08.

Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar!

 • Ik wil me inschrijven voor meerdere opleidingen. Kan dat?

  Ja, dat kan. Per categorie (A, B en C) mag je één scholingstraject kiezen. Je kunt er dus voor kiezen om een scholingstraject uit categorie A, B én C te volgen. Let wel op dat als je meerdere scholingstrajecten wil volgen, dat je voor elk scholingstraject een aparte aanvraag doet.

 • Ik volg een scholingstraject via Hoffelijk. Op welke datum moet ik de scholing volledig hebben afgerond?

  De subsidieregeling NL leert door met inzet van scholing loopt t/m 31 maart 2023. Om als opleider te kunnen voldoen aan de administratieve verplichtingen vanuit de overheid, geldt dat je tot 17 maart 2023 de tijd hebt om je scholingstraject volledig af te ronden.

  Wil je graag meer weten over de geldende voorwaarden? Bekijk dan onze Algemene Voorwaarden.

 • Ik heb al STAP-budget aangevraagd. Kan ik alsnog meedoen met deze NL leert door-regeling?

  Ja, dat kan zeker! Deze regeling staat los van het STAP-budget.

 • Hoeveel PE SEH-punten kan ik behalen met de PE SEH-trainingen/masterclasses voor hypotheekadviseurs?

  Met het volgen van de PE SEH-trainingen en Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen behaal je PE SEH-punten. Kijk hieronder hoeveel punten je per pakket behaalt. Als erkend hypotheekadviseur moet je dit kalenderjaar 12 PE SEH-punten behalen, waarvan minimaal 6 PE SEH-punten in categorie A. Je mag de extra PE SEH-punten die je behaalt meenemen naar het volgende kalenderjaar als B-punten.

  Masterclasspakket Aantal PE SEH-punten in categorie A Aantal PE SEH-punten in categorie B Aantal categorie B-punten mee naar 2023

  Masterclasspakket 1

  18   -   6

  Masterclasspakket 2

  18   -   6

  Masterclasspakket 3

  12   6   6

  Masterclasspakket 4

    6 12   6

  Masterclasspakket 5

  12   6   6

  Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen

    - 12   -

  Je kunt zowel een door ons samengesteld pakket kiezen als er zelf een samenstellen met drie masterclasses onder Kies & Match. Elk pakket dat we je bieden bestaat uit drie masterclasses of twee masterclasses in combinatie met twee e-learnings. Alle masterclasses zijn zowel online als klassikaal op verschillende locaties in Nederland te volgen.