De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wat houdt de NL leert door-subsidieregeling in?

De overheid heeft 30 miljoen euro beschikbaar gesteld om werkend Nederland te stimuleren en te helpen zich verder te ontwikkelen om actief te blijven op de arbeidsmarkt. Met de NL leert door-regeling kan iedereen tussen de 18 jaar en pensioengerechtigde leeftijd kosteloos opleidingen en trainingen volgen. Het maakt hierbij niet uit of je werkzoekend, in loondienst, flexwerker, zzp’er of ondernemer bent. Wanneer je gemotiveerd bent om het scholingstraject te doorlopen en binnen de gestelde termijn af te ronden, dan val je binnen de doelgroep en kun jij je dus aanmelden om gratis de Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen te volgen.

 • Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen (incl. 12 PE SEH-punten)

  Wil je leren hoe je het ondernemersinkomen bepaalt? Dan hebben we goed nieuws! Je kan nu namelijk via NL leert door de Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen gratis bij ons volgen en behaalt hiermee tevens 12 PE SEH-punten in categorie B.

  Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen

  De Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen bestaat uit:

  1. Twee opleidingsdagen
  2. E-learning met 8 uur studiebelasting
  3. Inclusief 12 PE SEH-punten (categorie B)

  Geheel gratis met NL leert door (normaal € 795,-).

  Erkend hypotheekadviseurs behalen hiermee 12 PE SEH-punten in categorie B. Na deze opleiding dien je nog wel 6 PE SEH-punten in categorie A te behalen om tot al je PE SEH-punten voor dit kalenderjaar te komen.

Wil je nog meer weten over NL leert door?

Op onze algemene informatiepagina lees je alles over deze regeling en kun je direct bekijken welke scholingstrajecten wij nog meer aanbieden.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

 • Kan ik de opleiding echt volledig gratis volgen bij Hoffelijk?

  Ja, dat kan zeker! De overheid vindt het belangrijk om werkend Nederland te stimuleren en te helpen om zich verder te ontwikkelen en zo actief te blijven op de arbeidsmarkt. Daarom stellen zij opleiders in de gelegenheid om gratis opleidingen en trainingen aan te bieden. De enige voorwaarde die zij hierbij stellen, is dat de deelnemers het scholingstraject volledig afronden binnen de tijd die ervoor staat. Als een deelnemer het traject eerder stopt, dan ontvangen wij als opleider geen subsidie en zijn wij dus genoodzaakt om de gemaakte kosten aan de deelnemer door te belasten.

 • Kan ik bij Hoffelijk ook nog andere scholingstrajecten volgen via NL leert door?

  Ja, dat kan. Per categorie (A, B en C) kun je één scholingstraject kiezen. Je kunt er dus voor kiezen om een scholingstraject uit categorie A, B én C te volgen. Let wel op dat als je meerdere scholingstrajecten wil volgen, je voor elk scholingstraject een aparte aanvraag indient.

 • Ik volg een scholingstraject via Hoffelijk. Op welke datum moet ik de scholing volledig hebben afgerond?

  De subsidieregeling NL leert door met inzet van scholing loopt t/m 31 maart 2023. Om als opleider te kunnen voldoen aan de administratieve verplichtingen vanuit de overheid, geldt dat je tot 17 maart 2023 de tijd hebt om je scholingstraject volledig af te ronden.

  Wil je graag meer weten over de geldende voorwaarden? Bekijk dan onze Algemene Voorwaarden.

 • Kan ik meedoen met deze NL leert door-regeling als ik ook al STAP-budget heb aangevraagd?

  Ja, dat kan zeker! Deze regeling staat los van het STAP-budget.

 • Waarom hebben jullie een kopie van mijn identiteitsbewijs nodig?

  Om gratis deel te mogen nemen aan de NL leert door-subsidieregeling stelt de overheid als voorwaarde dat je je identificeert door middel van een kopie van je identiteitsbewijs. Alle gegevens die wij ontvangen worden heel secuur verwerkt. Je gegevens worden encrypted en exclusief opgeslagen in EU-datacenters voor de afgesproken duur.

  Wil je graag meer weten over de vereisten van de regeling? Bekijk dan de volledige subsidieregeling op de website van de overheid.