De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Diplomaplicht NL leert door

Diplomaplicht

Als financieel adviseur heb je een diplomaplicht. Dit houdt in dat je verschillende diploma’s moet behalen, afhankelijk van de financiële producten waarover je advies geeft. Deze diploma’s heten Wft’s (Wet op het financieel toezicht). In het vakbekwaamheidsbouwwerk van het CDFD staat beschreven welke Wft’s je moet behalen om een beroepskwalificatie te verkrijgen.

Vaak heb je twee of drie Wft’s nodig om aan de slag te gaan bij een werkgever. Wil je bijvoorbeeld hypotheekadviseur worden; dan moet je de Wft’s Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet behalen. Met het behalen van deze diploma’s, heb je je adviesbevoegdheid behaald en kun je aan de slag gaan als hypotheekadviseur bij bijvoorbeeld een bank.

Adviesbevoegdheid NL leert door

Op dezelfde manier kun je je adviesbevoegdheid behalen voor bijvoorbeeld de volgende functies:

  • Verzekeringsadviseur (particulieren)
  • Pensioenadviseur
  • Adviseur Zorg & Inkomen
  • Adviseur Inkomen & Vermogen
  • Adviseur Schade Zakelijk
  • Commercieel ondersteuner

Volg kosteloos een opleiding via NL leert door

Zo kun je binnen korte tijd aan de slag in de financiële dienstverlening!

Meer info
Studieduur Wft-modules

Studieduur

Hoffelijk heeft digitale Wft-opleidingen ontwikkeld in de vorm van examengerichte en interactieve e-learnings. De gemiddelde studiebelasting voor deze e-learnings is 40 uur. Als je er écht de tijd voor neemt, kun je dus al binnen twee weken een Wft-module afronden en slagen voor het examen. Er zijn zelfs deelnemers, die het in een week afronden!

Als je drie Wft’s moet behalen voor je functie, kun je al binnen 6 weken volledig gediplomeerd zijn en aan de slag gaan in de financiële dienstverlening. In de praktijk volgen mensen een Wft-opleiding vaak naast hun werk of een andere studie. Dan doe je er natuurlijk wat langer over en heb je misschien een aantal maanden nodig om drie Wft’s af te ronden.

Praktijkervaring NL leert door

Praktijkervaring

Zodra je adviesbevoegd bent en aan de slag gaat bij een werkgever, zorgt de werkgever ervoor dat je volledig wordt klaargestoomd tot financieel adviseur. Als financieel adviseur zijn je vaardigheden namelijk het belangrijkste en dit leer je met name in de praktijk. Gespreksvaardigheden en sociale vaardigheden zijn hierbij van groot belang, omdat je als financieel adviseur de persoonlijke én financiële situatie van een klant in beeld moet brengen.

Dit doe je door het stellen van de juiste vragen, goed te luisteren, de vraag achter de vraag te achterhalen en vervolgens een passend advies uit te brengen dat helemaal in lijn is met de situatie van de klant. Dat leer je door gewoonweg te beginnen en ervaring op te doen als financieel adviseur.

Meld je nu aan!

Kortom, je kunt al binnen 6 weken de benodigde Wft’s behalen en starten als financieel adviseur. Vervolgens stoomt jouw toekomstige werkgever je klaar door je te begeleiden in de praktijk.

Wil jij ook graag kosteloos drie Wft’s behalen? Meld je dan aan via de volgende website.