De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Elke twee maanden stelt de overheid opnieuw STAP-budget beschikbaar om te vergeven aan de aanvragen die bij hun binnenkomen. De eerstvolgende mogelijkheid voor het aanvragen van STAP-subsidie is op 1 mei om 10.00 uur.

Lees op onze website tips voor een soepel verloop van je aanvraag in het UWV STAP-portaal.

Je kan je dus bij ons inschrijven voor onze STAP-erkende opleidingen. Je leest hieronder alles over het STAP-budget, welke opleidingen en e-learnings je bij ons kan starten met STAP én hoe je het aanvraagt.
 

Wat is het STAP-budget

Het STAP-budget is geïntroduceerd door het UWV en DUO en vervangt de belastingaftrek van studiekosten. Deze subsidieregeling is in het leven geroepen om werkenden en werkzoekenden te stimuleren zich verder te ontwikkelen en daarmee hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Met deze subsidieregeling kun je opleidingen en e-learnings tot € 1.000,- kosteloos bij ons starten. Wanneer een opleiding meer dan € 1.000,- kost, dan dient het STAP-budget als een korting van € 1.000,-.
 

Voor wie is het STAP-budget?

Om in aanmerking te komen voor de STAP-subsidieregeling gelden een aantal voorwaarden. Kijk voordat je de aanvraag bij ons doet of je voldoet aan alle voorwaarden. De belangrijkste voorwaarden hebben we voor je op een rij gezet:

 • Je bent tussen de 18 en 67 jaar (AOW-gerechtigde leeftijd) en hebt een band met de arbeidsmarkt doordat je werkende of werkzoekende bent.
 • Je hebt het huidige kalenderjaar nog niet eerder een STAP-budget toegekend gekregen. Je mag per kalenderjaar namelijk één keer gebruikmaken van het STAP-budget. 
 • De startdatum van jouw opleiding ligt tussen de 4 weken en 3 maanden na je aanvraag.
 • Je ontvangt geen andere publieke onderwijsfinanciering, zoals bijvoorbeeld een studiefinanciering of lerarenbeurs.
 • Je voert jouw scholingstraject of opleiding uit bij een erkende STAP-aanbieder, zoals Hoffelijk.

Het UWV bepaalt wie STAP-budget toegekend krijgt en wie niet. Zij hebben een speciale informatiepagina opgezet waarop een pre-check staat waarmee je kan controleren of je in aanmerking komt voor het budget. Ben je benieuwd naar deze pre-check? Neem dan vooral een kijkje op de website van het UWV.

Onze STAP-pakketten

Je kan bij ons opleidingen en e-learnings volgen via het STAP-budget. Hiermee doe je de basiskennis van het vak op en vergroot je zo de kans op een leuke baan in de financiële dienstverlening en/of financiële zorgverlening.

Je kan bij ons kiezen uit de volgende pakketten:

Wft-opleiding Basis incl. examen

Als je aan de slag wil in de financiële dienstverlening, heb je in ieder geval je Wft-certificaat Basis nodig. Met het Wft Basis certificaat kan jij aantonen dat je over de relevante financiële basiskennis en de daarbij behorende vaardigheden beschikt. Om het certificaat te verkrijgen moet je het Wft-examen Basis met succes afronden.

Meer informatie

​​​​​​​Opleiding bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener

Starten of doorgroeien in de financiële zorgsector? Dan zijn onze opleidingen tot bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener echt iets voor jou! Start de e-learnings geheel gratis of de opleidingen met opleidingsdagen met een korting van € 1.000,-.

Meer informatie

Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen

Met de Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen leer je het ondernemersinkomen bepalen. Een waardevolle vaardigheid voor jou als hypotheekadviseur, zodat je ook ondernemers kan helpen aan hun droomhuis. Deze opleiding kan je geheel gratis starten met het STAP-budget.

Meer informatie
STAP-budget aanmelden

Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?

De eerstvolgende mogelijkheid om STAP-budget aan te vragen in het UWV STAP-portaal is op 1 mei om 10.00 uur. Hiervoor heb je een ingevuld STAP-aanmeldingsbewijs van Hoffelijk nodig. Zorg er dus voor dat je je zo snel mogelijk bij Hoffelijk aanmeldt, zodat je ons aanmeldingsbewijs op tijd ontvangt.

Let op: Het UWV behandelt de aanmeldingen op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wacht dus ook niet te lang met het bij ons opgevraagde aanmeldingsbewijs in te dienen in het UWV STAP-portaal.

 

STAP-budget aanvragen in UWV STAP-portaal vanaf: Je kan starten met je opleiding vanaf: Uiterste datum waarop je scholing moet zijn afgerond
1 mei 2023 29 mei 2023 29 mei 2024
3 juli 2023 31 juli 2023 31 juli 2024
4 september 2023 2 oktober 2023 2 oktober 2024
1 november 2023 29 november 2023 29 november 2024
Vrouw met laptop vraagt STAP-budget aan voor opleiding

Hoe kan ik mij aanmelden voor het STAP-budget bij Hoffelijk?

Om met behulp van het STAP-budget bij ons een opleiding of e-learning te starten doorloop je de volgende stappen:

 1. Heb je reeds in gedachten welke opleiding je wil volgen? Vraag dan de opleiding aan bij ‘Kies & vraag direct aan’. Je vult alle gegevens in, zodat wij het STAP-aanmeldingsbewijs voor je kunnen maken.

  Wil je eerst meer weten over de opleidingen? Ook deze informatie vind je bij ‘Kies & vraag direct aan’.

 2. Zodra je de aanvraag hebt ingediend ontvang je van Hoffelijk direct een e-mail met daarin het ingevulde STAP-aanmeldingsbewijs.
Man met laptop start de opleiding via STAP budget

3. Je dient op 1 mei om 10.00 uur je aanvraag in in het UWV STAP-portaal. Om dit zo eenvoudig mogelijk voor je te maken, hebben wij alvast een vooraanmelding voor je gedaan. Zelf hoef je daardoor tijdens de aanvraag alleen je gegevens te controleren en waar nodig aan te vullen. Lees op onze website een aantal tips voor een soepel verloop van je aanvraag.

4. Je ontvangt reactie van het UWV (dit kan zo'n vier weken duren) met de goedkeuring. Heeft de overheid je aanvraag afgekeurd? Lees dan verder op deze pagina welke drie mogelijkheden je hebt.

5. Zodra het UWV het STAP-budget heeft toegekend, kunnen wij je opleiding definitief maken. 

6. Start met de door jou gekozen opleiding.

Kies je pakket & vraag direct je bewijs aan

Selecteer het pakket van je keuze. Wil je meer over de pakketten en diensten weten? Lees dan de informatie bij de pakketten van je interesse én klik door naar de dienstpagina's om nog uitgebreidere informatie te lezen.

Heb je je keuze gemaakt voor een pakket? Klik dan bij het pakket van je keuze op de button 'Aanvragen' om het aanvraagproces voor je aanmeldingsbewijs te starten. Let er in het aanvraagproces goed op dat je alle gegevens correct invult, zodat het STAP-aanmeldingsbewijs in één keer correct ingevuld kan worden. Een fout in het STAP-aanmeldingsbewijs kan leiden tot een subsidie-afwijzing.

 • Kies de Wft Basis-opleiding & vraag direct aan

  Behaal met gemak je Wft Basis-certificaat via STAP. Met het Wft Basis certificaat kan jij aantonen dat je over de relevante financiële basiskennis en de daarbij behorende vaardigheden beschikt. 

  Met dit pakket ontvang je de volledig digitale Wft-opleiding, de Wft-examentraining en het Wft-examen (één examenpoging). We hebben 55+ examenlocaties door heel Nederland waar je het examen kunt afleggen. Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt.

  Let op: Wil je nadat je je Wft Basis certificaat hebt behaald ook echt als financieel adviseur aan de slag? Daarvoor moet je nog minimaal één aanvullend Wft-diploma behalen. Je kan deze extra Wft-modules tijdelijk gratis volgen via de subsidieregeling NL leert door. Je kan één, twee of drie Wft-opleidingen gemakkelijk aanvragen via onze website.

  1 Wft-opleiding incl. examen 

  Dit pakket bestaat uit:

  1. Opleiding Wft Basis
  2. Examentraining Wft Basis
  3. Examen Wft Basis

  Gratis met STAP (je bespaart met dit pakket € 567,-).

 • Kies je opleiding tot bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener & vraag direct aan

  De opleidingen van Hoffelijk zijn erop gericht om jou een vliegende start te geven als professioneel bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener. De opleidingen bestaan uit een e-learning én vier tot zeven opleidingsdagen waarin je de theorie in de praktijk leert toepassen met de hulp van een ervaren docent. Wil je alleen de e-learning volgen? Ook dat is mogelijk.

  Opleiding Bewindvoerder

  De Opleiding Bewindvoerder bestaat uit:

  1. Zeven klassikale opleidingsdagen
  2. E-Learning Bewindvoerder 

  Je benut het volledige STAP-budget en betaalt € 1.950,- zelf.

  Bekijk van tevoren op welke data de opleidingsdagen gegeven worden.

  Opleiding Budgetcoach

  De Opleiding Budgetcoach bestaat uit:

  1. Vier klassikale opleidingsdagen
  2. E-Learning Budgetcoach

  Je benut het volledige STAP-budget en betaalt € 1.095,- zelf.

  Bekijk van tevoren op welke data de opleidingsdagen gegeven worden.

  Opleiding Schuldhulpverlener

  De Opleiding Schuldhulpverlener bestaat uit:

  1. Vier klassikale opleidingsdagen
  2. E-Learning Schuldhulpverlener

  Je benut het volledige STAP-budget en betaalt € 1.095,- zelf.

  Bekijk van tevoren op welke data de opleidingsdagen gegeven worden.

  E-Learning Budgetcoach

  Over de e-Learning Budgetcoach:

  1. 37 uur studiebelasting
  2. 12 maanden toegang tot de leeromgeving

  Gratis met STAP (je bespaart € 795,-).

  Opleidingsdagen Bewindvoerder

  De Opleidingsdagen Bewindvoerder bestaan uit:

  1. Zeven klassikale opleidingsdagen

  Je benut het volledige STAP-budget en betaalt € 1.155,- zelf.

  Bekijk van tevoren op welke data de opleidingsdagen gegeven worden.

  Opleidingsdagen Budgetcoach

  De Opleidingsdagen Budgetcoach bestaan uit:

  1. Vier klassikale opleidingsdagen

  Je benut het volledige STAP-budget en betaalt € 300,- zelf.

  Bekijk van tevoren op welke data de opleidingsdagen gegeven worden.

  Opleidingsdagen Schuldhulpverlener

  De Opleidingsdagen Schuldhulpverlener bestaan uit:

  1. Vier klassikale opleidingsdagen

  Je benut het volledige STAP-budget en betaalt € 300,- zelf.

  Bekijk van tevoren op welke data de opleidingsdagen gegeven worden.

  Om het optimale uit de opleidingsdagen te halen is het belangrijk om eerst de e-learning te hebben doorlopen. In de e-learning is namelijk alle kennis verwerkt die jij als startende financieel zorgverlener nodig hebt om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Je kunt de opleidingsdagen daarom alleen volgen als je de e-learning gevolgd hebt. Heb je deze nog niet gevolgd? Bestel dan de E-learning BewindvoerderE-learning Budgetcoach of E-learning Schuldhulpverlener in onze webshop of volg deze gratis via STAP.

 • Kies je Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen & vraag direct aan

  Ben je financieel adviseur of acceptant en wil je ondernemers helpen bij de financiering van hun woning? Met de opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen krijg je kennis, vaardigheden en handvatten aangeboden om deze rol goed te vervullen. Via een e-learning doe je theoretische kennis op, welke je in twee trainingsdagen leert toepassen.

  Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen

  De Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen bestaat uit:

  1. Twee opleidingsdagen
  2. E-learning met 8 uur studiebelasting
  3. Inclusief 12 PE SEH-punten (categorie B)

  Gratis met STAP (je bespaart € 849,-).

aanmelding NL leert door afgekeurd wat te doen via Hoffelijk

Heeft de overheid je aanvraag afgekeurd?

Wanneer je aanvraag is afgekeurd zijn er drie mogelijkheden om toch te voorzien in je opleidingsbehoefte:

 1. Vraag een nieuw aanmeldingsbewijs aan en dien bij de start van het nieuwe tijdvak je aanvraag opnieuw in.

 2. Bestel de opleiding in onze webshop, zodat je direct kunt starten.

Heb je vragen?

Hieronder vind je antwoorden op de veelgestelde vragen. Mocht je nog een vraag hebben die er niet tussen staat, neem dan gerust contact met ons op via 010 – 760 11 08.

 • Kan ik mijn PE CFP/FFP-masterclasses volgen via STAP?

  De masterclasses voor PE CFP/FFP vallen helaas onder het aanbod dat wij van onze website hebben moeten verwijderen. Deze masterclasses worden ook niet aangeboden via de NL leert door-subsidieregeling. Wil je toch aan de slag met het behalen van je PE CFP/FFP-punten? Neem dan een kijkje op onze website

 • Ik heb STAP-budget aangevraagd voor een vorig tijdvak en mijn opleiding staat niet meer op jullie site. Wat nu?

  Wat vervelend dat jouw opleiding niet meer tussen het aanbod staat, wij vinden het ook echt heel spijtig dat we een deel van het aanbod niet meer aan kunnen bieden. We hebben echter op verzoek van het UWV helaas moeten besluiten om nog alleen het aanbod te tonen dat op dit moment is toegestaan. Als we een gratis alternatief aanbieden via NL leert door, dan staat dat op deze pagina aangegeven. 

 • Ik heb eerder via STAP een opleiding via Hoffelijk gevolgd. Deze opleiding staat nu niet meer tussen jullie aanbod, is mijn certificaat nog wel geldig?

  De aanscherping van de richtlijnen geldt voor het aanbod waarvoor vanaf 1 november 2022 STAP-budget kan worden aangevraagd. Je certificaat blijft dus gewoon geldig en je hoeft geen geld terug te betalen. 

 • Waarom is het STAP-aanbod van Hoffelijk aangepast?

  Op 1 januari 2022 is het STAP-aanbod geïntroduceerd. Op basis van de criteria die destijds bekend waren, hebben wij een breed aanbod aan opleidingen, e-learnings en masterclasses beschikbaar gesteld. Het UWV heeft recent echter besloten om de richtlijnen aan te scherpen, onder meer voor wat betreft de scholing die onder de verantwoordelijkheid van de werkgevers valt en normaal gesproken ook door hen bekostigd wordt. We hebben hierover een bezwaar ingediend bij het UWV, maar besloten om tot die tijd gehoor te geven aan het verzoek van het UWV om ons aanbod aan te passen. Daarom vind je op deze websitepagina nog alleen het aanbod dat binnen de gestelde richtlijnen van het UWV valt. Wil je meer weten over de richtlijnen van het UWV? Neem dan vooral een kijkje op hun website.

  Wil je graag meer weten over de andere mogelijkheden om onze opleidingen gratis te volgen?
  Veel van onze opleidingen, e-learnings en masterclasses kan je via een andere subsidieregeling, te weten NL leert door, volgen. Indien we dus voor ons STAP-aanbod een alternatief hebben via NL leert door, dan vind je dit ook op deze pagina terug. Benieuwd naar ons complete NL leert door-aanbod? Je vindt het op onze website

 • Ik heb geen werkgever die mijn opleiding betaalt. Kan ik dan alsnog scholingstrajecten van jullie vorige aanbod volgen via STAP?

  Nee, dit is helaas niet mogelijk. De Toetsingskamer van het UWV beoordeelt of de scholingstrajecten die via STAP aangeboden worden arbeidsmarktgericht zijn. Zo moet een opleiding bijdragen aan de verbetering van de arbeidsmarktpositie van de deelnemer. De vorm van de opleiding moet er daarnaast zorg voor dragen de deelnemer nieuwe kennis dan wel vaardigheden opdoet tijdens de opleiding.

  STAP is een nieuwe regeling en dit maakt dat de richtlijnen tussentijds kunnen worden aangepast. Eén van de redenen die de Toetsingskamer heeft aangegeven voor de recente aanscherping heeft te maken met de werkgeversverantwoordelijkheid. Zij hanteren hierbij de volgende uitgangspunten:

  • De opleiding is verplicht gesteld voor een werkgever of een beroepsgroep.
  • De opgedane kennis en/of vaardigheden van een opleiding kunnen slechts binnen één specifiek bedrijf gebruikt worden.
  • De werkgever is wettelijk verplicht om werknemers een opleiding te laten volgen (bijvoorbeeld BHV).
  • De opleiding leert verdieping van de basiskennis of vaardigheden aan een deelnemer die nodig is voor de uitvoering van een specifieke functie of beroep.


  Ze hanteren echter ook nog andere uitgangspunten, zoals dat scholingstrajecten die gericht zijn op het verlengen van een diploma of certificaat niet langer onder de STAP-regeling vallen. Kortom, er zijn meerdere redenen die meespelen en dit maakt dat je, ook als je werkgever jouw scholingstraject niet bekostigt, je bij Hoffelijk toch alleen in aanmerking komt voor het STAP-aanbod dat op deze websitepagina staat.

  Wil je meer weten over de richtlijnen die de Toetsingskamer hanteert? Neem dan vooral een kijkje op de website van het UWV.

 • Jullie hebben bezwaar aangetekend bij het UWV. Kan ik de opleiding die momenteel is verwijderd dan alsnog aanvragen in het volgende tijdvak?

  Het klopt dat we bezwaar hebben aangetekend tegen het besluit van het UWV. Zo vinden wij het bijvoorbeeld opvallend dat de Opleiding Wft Basis volgens het UWV wel onder het STAP-aanbod valt, omdat met deze opleiding een overstap naar een andere sector mogelijk is, maar de andere Wft-opleidingen niet.

  Uiteindelijk bepaalt de Toetsingskamer van het UWV welke scholingstrajecten binnen de STAP-regeling vallen. Hierdoor kunnen wij helaas niet garanderen dat de door ons verwijderde opleidingen weer terugkomen in ons STAP-aanbod. Dit is volledig afhankelijk van de reactie op ons bezwaar. Zodra we hier meer over weten, zullen we onze klanten hierover op de hoogte brengen en daarnaast op deze websitepagina een update plaatsen.