De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Elke twee maanden stelt de overheid opnieuw STAP-budget beschikbaar om te vergeven aan de aanvragen die bij hun binnenkomen. Als je nu een aanvraag bij ons doet voor een opleiding, dan ontvang je een aanmeldingsbewijs om in het volgende tijdvak (vanaf donderdag 1 september om 10 uur) in het UWV STAP-portaal te kunnen uploaden. Het UWV hanteert een regeling van wie het eerst komt, wie het eerst maalt en er geldt OP = OP. Wees er dus snel bij!

Lees op onze website tips voor een soepel verloop van je aanvraag in het UWV STAP-portaal.

Wil je liever direct invulling geven aan jouw opleidingsbehoefte? Bestel dan de gewenste diensten in de webshop of kom met ons in contact via 010 - 760 11 08 om andere mogelijkheden te bespreken.

Je kunt je dus bij ons inschrijven voor onze STAP-erkende opleidingen. Je leest hieronder alles over het STAP-budget, welke opleidingen, e-learnings en masterclasses je bij ons kunt starten met STAP én hoe je het aanvraagt.
 

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is op 1 januari 2022 geïntroduceerd door het UWV en DUO en vervangt de belastingaftrek van studiekosten. Deze subsidieregeling is in het leven geroepen om Nederlanders te stimuleren zich verder te ontwikkelen en daarmee je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Met deze subsidieregeling kun je opleidingen, e-learnings en masterclasses tot € 1.000,- kosteloos bij ons starten. Wanneer een opleiding meer dan € 1.000,- kost, dan dient het STAP-budget als een korting van € 1.000,-.

Onze collega Nikki

Heb je vragen?

Ons team aan opleidingsadviseurs beantwoorden je vragen graag!

Neem contact met ons op via 010 - 760 11 08. Of als je je direct wil aanmelden, doorloop dan het aanvraagproces en ontvang je aanmeldingsbewijs.

Voor wie is het STAP-budget?

Het STAP-budget is voor iedere Nederlander tussen de 18 jaar en AOW-gerechtigde leeftijd die zich verder wil ontwikkelen. Er is keuze uit opleidingen die interessant zijn voor zowel beginnende als ervaren financieel adviseurs, als ook voor werkenden en werkzoekenden die uit een andere branche komen of net afgestudeerd zijn en nog geen werkervaring hebben.
 

  Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de STAP-subsidieregeling?

  Om in aanmerking te komen voor de STAP-subsidieregeling gelden een aantal voorwaarden. Kijk voordat je de aanvraag bij ons doet of je voldoet aan alle voorwaarden. De belangrijkste voorwaarden hebben we voor je op een rij gezet:

  • Je bent tussen de 18 en 67 jaar (AOW-gerechtigde leeftijd).
  • Je hebt het huidige kalenderjaar nog niet eerder een STAP-budget toegekend gekregen. Je mag per kalenderjaar namelijk één keer gebruikmaken van het STAP-budget. 
  • De startdatum van jouw opleiding ligt tussen de 4 weken en 3 maanden na je aanvraag.
  • Je ontvangt geen andere publieke onderwijsfinanciering, zoals bijvoorbeeld een studiefinanciering of lerarenbeurs.
  • Je voert jouw scholingstraject of opleiding uit bij een erkende STAP-aanbieder, zoals Hoffelijk.
  Springest opleider van het jaar

  Beste Opleider van Nederland

  Hoffelijk is drie jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Klanten waarderen ons met een 9+. Ben je benieuwd naar de reviews?

  Onze STAP-pakketten

  Je kunt bij ons opleidingen, e-learnings en masterclasses volgen met STAP-budget. Er zijn opleidingen en e-learnings waarmee je de basiskennis van het vak opdoet én ook trainingen en masterclasses die meer verdieping geven aan je vak. We hebben daarmee een ruim aanbod aan opleidingen voor zowel de beginnende als ervaren professionals in de financiële dienstverlening en financiële zorgverlening.

  Je kunt bij ons kiezen uit de volgende pakketten:

  Wft-opleidingen incl. examens

  Wil je starten in de financiële sector of je verder ontwikkelen? Behaal dan je Wft-diploma's met onze Wft-opleidingen incl. examens. Je hebt keuze uit 1, 2 of 3 Wft-modules die je gratis kunt starten.

  Meer informatie

  Wft PE-opleidingen incl. examens

  Je bent werkzaam als financieel adviseur en wil je Wft-diploma's onderhouden met een PE-examen. Je kunt dit pakket voor 1, 2, 3 of 4 Wft PE-opleidingen inclusief PE-examen(s) starten! Hiermee behaal jij met gemak tot wel vier PE-examen(s) (bijna) gratis. 

  Meer informatie

  ​​​​​​​Opleiding bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener

  Starten of doorgroeien in de financiële zorgsector? Dan zijn onze opleidingen tot bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener echt iets voor jou! Start de e-learnings geheel gratis of de opleidingen met opleidingsdagen met een korting van € 1.000,-.

  Meer informatie

  Praktijkgerichte ​​​​​​​trainingen waarmee je 12 PE SEH-punten behaalt

  Je bent Erkend Hypotheekadviseur/Erkend Financieel Adviseur en dient alle 12 je PE SEH-punten te behalen voor dit kalenderjaar. Met dit pakket behaal je gratis al je benodigde punten met een masterclass op locatie of in de digital classroom en twee e-learnings! 

  Meer informatie

  Masterclasses voor hypotheekadviseurs

  Ben je werkzaam als hypotheekadviseur, -acceptant of commercieel binnendienstmedewerker en vind je het belangrijk om je kennis actueel te houden en je vaardigheden verder te ontwikkelen? Dan zijn onze masterclasses een goede match voor jou! Je kunt tot wel vier masterclasses gratis bij ons volgen.

  Meer informatie

  Masterclass(es) voor financieel planners (PE CFP/FFP)

  Als (gecertificeerd) financieel planner wil je up-to-date blijven met de actuele kennis en je vaardigheden blijven ontwikkelen aan de hand van relevante onderwerpen. Met dit pakket kun je tot wel drie masterclasses (bijna) gratis volgen.

  Meer informatie

  Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen

  Met de Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen leer je het ondernemersinkomen bepalen. Een waardevolle vaardigheid voor jou als hypotheekadviseur, zodat je ook ondernemers kunt helpen aan hun droomhuis. Deze opleiding kun je geheel gratis starten met het STAP-budget.

  Meer informatie
  STAP-budget aanmelden

  Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?

  Je kunt je aanvraag voor het volgende tijdvak vanaf donderdag 1 september aanstaande om 10 uur indienen in het UWV STAP-portaal. Hiervoor heb je een ingevuld STAP-aanmeldingsbewijs van Hoffelijk nodig. Zorg er dus voor dat je je zo snel mogelijk bij Hoffelijk aanmeldt, zodat je ons aanmeldingsbewijs op tijd ontvangt.

  Let op: Het UWV behandelt de aanmeldingen op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wacht dus ook niet te lang met het bij ons opgevraagde aanmeldingsbewijs in te dienen in het UWV STAP-portaal, want OP = OP.

  STAP-aanvraagtijdvakken

   

  STAP-budget aanvragen in UWV STAP-portaal vanaf tot en met Eerst mogelijke startdatum van je opleiding Uiterste startdatum van je opleiding
  1 september 2022 31 oktober 2022 29 september 2022 31 januari 2023
  1 november 2022 31 december 2022 29 november 2022 31 maart 2023
  2 januari 2023 28 februari 2023 29 januari 2023 31 mei 2023
  1 maart 2023 31 mei 2023 29 maart 2023 31 juli 2023
  Vrouw met laptop vraagt STAP-budget aan voor opleiding

  Hoe kan ik mij aanmelden voor het STAP-budget bij Hoffelijk?

  Om met behulp van het STAP-budget bij ons een opleiding of training te starten doorloop je de volgende stappen:

  1. Heb je reeds in gedachten welke opleiding je wil volgen? Vraag dan de opleiding aan bij ‘Kies & vraag direct aan’. Je vult alle gegevens in, zodat wij het STAP-aanmeldingsbewijs voor je kunnen maken.

   Wil je eerst meer weten over de opleidingen? Ook deze informatie vind je bij ‘Kies & vraag direct aan’.

  2. Zodra je de aanvraag hebt ingediend ontvang je van Hoffelijk direct een e-mail met daarin het ingevulde STAP-aanmeldingsbewijs.
  Man met laptop start de opleiding via STAP budget

  3. Upload het aanmeldingsbewijs zo snel mogelijk in het UWV STAP-portaal. Dit kan vanaf donderdag 1 september om 10 uur. Lees op onze website een aantal tips voor een soepel verloop van je aanvraag in het UWV STAP-portaal.

  4. Je ontvangt reactie van het UWV (dit kan zo'n vier weken duren) met de goedkeuring. Heeft de overheid je aanvraag afgekeurd? Lees dan verder op deze pagina welke drie mogelijkheden je hebt.

  5. Zodra het UWV het STAP-budget heeft toegekend, kunnen wij je opleiding definitief maken. 

  6. Start met de door jou gekozen opleiding.

  Kies je pakket & vraag direct je bewijs aan

  Selecteer het pakket van je keuze. Wil je meer over de pakketten en diensten weten? Lees dan de informatie bij de pakketten van je interesse én klik door naar de dienstpagina's om nog uitgebreidere informatie te lezen.

  Heb je je keuze gemaakt voor een pakket? Klik dan bij het pakket van je keuze op de button 'Aanvragen' om het aanvraagproces voor je aanmeldingsbewijs te starten. Let er in het aanvraagproces goed op dat je alle gegevens correct invult, zodat het STAP-aanmeldingsbewijs in één keer correct ingevuld kan worden. Een fout in het STAP-aanmeldingsbewijs kan leiden tot een subsidie-afwijzing.

  Let op! Je ontvangt een aanmeldingsbewijs voor de volgende aanmeldperiode. Je kunt je aanvraag voor het STAP-budget vanaf donderdag 1 september om 10 uur in het UWV STAP-portaal uploaden.
   

  • Kies je Wft-opleiding(en) & vraag direct aan

   Behaal met gemak je Wft-certificaat of -diploma met onze Wft-opleidingspakketten. We hebben pakketten van één, twee of drie Wft-modules voor zowel de startende als ervaren financieel adviseur. Je kunt kiezen uit negen Wft-modules. Of jij nu wil starten in de financiële dienstverlening of wil doorgroeien in je vak, met dit pakket heb je binnen korte tijd je Wft-diploma op zak!

   Je ontvangt voor iedere Wft-module een volledig digitale Wft-opleidingWft-examentraining en het Wft-examen (één examenpoging). We hebben 55+ examenlocaties door heel Nederland waar je het examen kunt afleggen. Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt.

   1 Wft-opleiding incl. examen 

   Dit pakket bestaat uit:

   1. 1 Wft-opleiding
   2. 1 Wft-examentraining
   3. 1 Wft-examen

   Gratis met STAP (je bespaart met dit pakket € 496,-).

   2 Wft-opleidingen incl. examen

   Dit pakket bestaat uit:

   1. 2 Wft-opleidingen
   2. 2 Wft-examentrainingen
   3. 2 Wft-examens

   Gratis met STAP (je bespaart met dit pakket € 992,-).

   3 Wft-opleidingen incl. examen

   Dit pakket bestaat uit:

   1. 3 Wft-opleidingen
   2. 3 Wft-examens

   Je benut het volledige STAP-budget en betaalt € 191,- zelf.

   Let op: Wil je gelijk starten met je Wft-opleidingen? Kies dan voor de NL leert door-subsidieregeling. Je kunt via deze regeling drie Wft's volledig kosteloos afleggen en je hoeft dus niet te wachten totdat je het STAP-budget toegekend krijgt. Wanneer je voor deze regeling kiest ontvang je tevens een uitgebreider pakket: drie Wft-opleidingen, drie Wft-examentrainingen én drie Wft-examens. Wees er wel snel bij, want voor NL leert door geldt dat vol = vol.

  • Kies je Wft PE-opleiding & vraag direct aan

   Moet je je adviseursdiploma onderhouden en hiervoor je PE-examen(s) afleggen? Dan kun je dit via het STAP-budget regelen voor één, twee, drie of vier PE-examens inclusief studiemateriaal. Bij elk PE-examen ontvang je de e-Learning PE, Oefenexamens PE, Extra Oefenexamens PE en de Examentraining PE.

   1 Wft PE-opleiding incl. examen

   Dit pakket bestaat uit:

   1. 1 e-Learning PE
   2. 1 set Oefenexamens PE
   3. 1 set Extra oefenexamens PE
   4. 1 Examentraining PE
   5. 1 PE-examen

   Gratis met STAP (je bespaart € 277,-).

   2 Wft PE-opleidingen incl. examen 

   Dit pakket bestaat uit:

   1. 2 e-Learnings PE
   2. 2 sets Oefenexamens PE
   3. 2 sets Extra oefenexamens PE
   4. 2 Examentrainingen PE
   5. 2 PE-examens

   Gratis met STAP (je bespaart € 554,-).

   3 Wft PE-opleidingen incl. examen

   Dit pakket bestaat uit:

   1. 3 e-Learnings PE
   2. 3 sets Oefenexamens PE
   3. 3 sets Extra oefenexamens PE
   4. 3 Examentrainingen PE
   5. 3 PE-examens

   Gratis met STAP (je bespaart € 831,-).

   4 Wft PE-opleidingen incl. examen 

   Dit pakket bestaat uit:

   1. 4 e-Learnings PE
   2. 4 sets Oefenexamens PE
   3. 4 sets Extra oefenexamens PE
   4. 4 Examentrainingen PE
   5. 4 PE-examens

   Je benut het volledige STAP-budget en betaalt € 108,- zelf.

   Let op: Je krijgt maximaal € 1.000,- STAP-budget toegekend van de overheid. Als je dus voor het pakket met vier Wft PE-opleidingen kiest, dan ontvang je nog een factuur van ons voor de resterende € 108,-.

  • Kies je opleiding tot bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener & vraag direct aan

   De opleidingen van Hoffelijk zijn erop gericht om jou een vliegende start te geven als professioneel bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener. De opleidingen bestaan uit een e-learning én vier tot zeven opleidingsdagen waarin je de theorie in de praktijk leert toepassen met de hulp van een ervaren docent. Wil je alleen de e-learning volgen? Ook dat is mogelijk.

   Opleiding Bewindvoerder

   De Opleiding Bewindvoerder bestaat uit:

   1. Zeven klassikale opleidingsdagen
   2. E-Learning Bewindvoerder 

   Je benut het volledige STAP-budget en betaalt € 2.569,50 zelf.

   Opleiding Budgetcoach

   De Opleiding Budgetcoach bestaat uit:

   1. Vier klassikale opleidingsdagen
   2. E-Learning Budgetcoach

   Je benut het volledige STAP-budget en betaalt € 1.413,95 zelf.

   E-Learning Budgetcoach

   Over de e-Learning Budgetcoach:

   1. 37 uur studiebelasting
   2. 12 maanden toegang tot de leeromgeving

   Gratis met STAP (je bespaart € 866,55).

   Opleiding Schuldhulpverlener

   De Opleiding Schuldhulpverlener bestaat uit:

   1. Vier klassikale opleidingsdagen
   2. E-Learning Schuldhulpverlener

   Je benut het volledige STAP-budget en betaalt € 1.413,95 zelf.

   Let op: Je krijgt maximaal € 1.000,- STAP-budget toegekend van de overheid. Als je dus voor een opleiding boven de € 1000,- kiest, dan ontvang je nog een factuur van ons voor het resterende bedrag. Wil je gelijk starten met de Opleiding Bewindvoerder, Opleiding Budgetcoach of Opleiding Schuldhulpverlener? Kies dan voor de NL leert door-subsidieregeling. Je kunt via deze regeling geheel gratis de volledige opleiding volgen en je hoeft dus niet te wachten totdat je het STAP-budget toegekend krijgt. Wees er wel snel bij, want voor NL leert door geldt dat vol = vol. Kijk voor meer informatie op onze speciale NL leert door-vakopleidingenpagina!

  • Kies je Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen & vraag direct aan

   Ben je financieel adviseur of acceptant en wil je ondernemers helpen bij de financiering van hun woning? Met de opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen krijg je kennis, vaardigheden en handvatten aangeboden om deze rol goed te vervullen. Via een e-learning doe je theoretische kennis op, welke je in twee trainingsdagen leert toepassen.

   Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen

   De Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen bestaat uit:

   1. Twee opleidingsdagen
   2. E-learning met 8 uur studiebelasting
   3. Inclusief 12 PE SEH-punten (categorie B)

   Gratis met STAP (je bespaart € 795,-).

  aanmelding NL leert door afgekeurd wat te doen via Hoffelijk

  Heeft de overheid je aanvraag afgekeurd?

  Wanneer je aanvraag is afgekeurd zijn er drie mogelijkheden om toch te voorzien in je opleidingsbehoefte:

  1. Vraag een nieuw aanmeldingsbewijs aan en dien bij de start van het nieuwe tijdvak je aanvraag opnieuw in.

  2. Zoek een opleiding uit via NL leert door. Met deze subsidieregeling kun je direct én kosteloos met een opleiding starten. 

  3. Bestel de opleiding in onze webshop, zodat je direct kunt starten.

  Heb je vragen?

  Hieronder vind je antwoorden op de veelgestelde vragen. Mocht je nog een vraag hebben die er niet tussen staat, neem dan gerust contact met ons op via 010 – 760 11 08.

  • Het STAP-budget voor het huidige tijdvak is op, wat nu?

   Iedere twee maanden komt er weer nieuw STAP-budget beschikbaar. We adviseren je om een (nieuw) aanmeldingsbewijs bij ons aan te vragen en deze bij de start van het nieuwe tijdvak in het UWV STAP-portaal in te dienen.

   De afgelopen keren was het STAP-budget razendsnel op. We raden je dus aan om zo snel mogelijk het aanmeldingsbewijs voor je gewenste opleiding bij ons op te vragen, zodat je bij aanvang van het nieuwe tijdvak de beste kans maakt om je opleiding goedgekeurd te krijgen door het UWV.

  • Waarom kan ik gratis (of met een korting van € 1.000,-) een opleiding volgen?

   Vanaf 1 januari 2022 kun je geen gebruik meer maken van de belastingaftrek van studiekosten. Om Nederlanders wél alsnog te helpen zich verder te ontwikkelen hebben het UWV en DUO het STAP-budget bedacht. Hiermee kun je per kalenderjaar een opleiding kiezen die je met deze subsidieregeling kunt volgen. Het budget is voor opleidingen tot € 1.000,-. Als de kosten van de opleiding hoger liggen dan € 1.000,-, dan betaal je het resterende bedrag zelf.

  • Hoe vaak kan ik het STAP-budget aanvragen?

   Per kalenderjaar mag je één opleiding volgen met het STAP-budget. Dit betekent dat wanneer een aanvraag voor een opleiding tijdens dit kalenderjaar is goedgekeurd, dat je moet wachten tot volgend jaar.

   Wanneer je aanvraag was afgekeurd omdat het budget op was of omdat je gegevens niet klopten, dan kun je opnieuw een aanvraag indienen. 

  • Kan ik diensten uit verschillende pakketten combineren?

   Nee, dit is niet mogelijk. Je kunt het STAP-budget één keer per kalenderjaar aanvragen voor één opleiding (of pakket) naar keuze uit ons STAP-opleidingsaanbod

  • Kan ik opnieuw een aanvraag doen als mijn aanvraag is afgewezen?

   Ja, dit kan. Het is wel belangrijk om na te gaan waarom je aanvraag is afgekeurd. Wanneer je aanvraag is afgekeurd, omdat je niet aan de voorwaarden voldoet zal je volgende aanvraag ook afgewezen worden.

   Indien het is afgekeurd omdat de gegevens incorrect zijn op het aanmeldingsbewijs, dan is het belangrijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Mocht het STAP-budget bij het UWV op zijn voor het huidige tijdvak, dan kun je meedoen voor het volgende tijdvak. Hiervoor moet je wél een nieuw aanmeldingsbewijs via ons aanvragen.

  • Kan ik eerder bestelde trainingen ook indienen voor STAP? 

   Nee, dit kan niet. Het UWV moet namelijk eerst een aanvraag goedkeuren, voordat je met een opleiding kan beginnen. Wanneer je de aanvraag bij het UWV doet, kan er nog vier weken overheen gaan voordat je goedkeuring krijgt en kunt starten met de opleiding.

  • Ik heb een uitkering, kom ik dan wél in aanmerking voor het STAP-budget?

   Ja, zeker! Wanneer je een uitkering hebt, kun je gebruikmaken van het STAP-budget. 

   Maar we hebben ook een samenwerking met het UWV om kosteloos scholing te volgen als je een WW-, WIA- of Wajong-uitkering hebt. Mocht je daar meer over willen weten, neem dan contact met ons op via 010 - 760 11 08.
    

  • Kan ik als werkgever ook een werknemer aanmelden?

   Nee, dit kan niet. Dan zou de werknemer het zelf moeten aanvragen bij de opleider en uploaden in het UWV STAP-portaal. De aanvraag is namelijk persoonsgebonden.

  • Is er een plicht de opleiding af te ronden?

   Het niet afronden van de opleiding kan gevolgen hebben. Een opleiding is afgerond wanneer je voor 80% hebt deelgenomen aan een opleiding of het hebt afgesloten met een diploma of certificaat. In artikel 14, 15 en 18 kun je dit nalezen.

  • Hoe lang mag ik over een opleiding doen?

   Je mag zo lang over de opleiding doen als dat voor de opleiding wordt gegeven. Mocht het om een online opleiding gaan, dan geldt de duur van hoe lang je toegang hebt tot de online leeromgeving. In de meeste gevallen is dit een jaar. Dit kun je terugvinden bij de diensten op onze website.

   Tip: Bij het STAP-opleidingsaanbod kun je doorlinken naar de dienstenpagina’s. Bij de specificaties vind je de studieduur.

  • Een opleiding kost meer dan € 1.000,-. Hoe werkt dit?

   Wanneer je het STAP-budget hebt toegewezen gekregen voor een opleiding van meer dan € 1.000,-, dan ontvang je een factuur met het resterende bedrag. Dit betekent dat je alleen het resterende bedrag aan ons hoeft te voldoen.

   Voorbeeld:
   Je wil de opleiding Bewindvoerder starten. Deze kost normaal gesproken € 3.569,50. Dan ontvang je in dit geval een factuur met: € 3.569,50 - € 1.000,- = € 2.569,50 om nog aan ons te voldoen. 

   Wil je de Opleiding Bewindvoerder volledig kosteloos starten? Dat kan met de subsidieregeling NL leert door. Of kijk voor meer informatie op onze speciale NL leert door-vakopleidingenpagina!

  • Hoe verloopt de facturatie met STAP?

   Wanneer de aanvraag door het UWV is goedgekeurd en de opleiding niet meer dan € 1.000,- kost, dan hoef je in dit geval niets te betalen. Het UWV maakt het bedrag namelijk direct aan ons over. 

   Indien het gaat om een opleiding die meer dan € 1.000,- kost, dan ontvang je een factuur met alleen het resterende bedrag om dit aan ons te voldoen.