De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Hoffelijk is erkend STAP-opleider. Dit betekent dat je een budget van maximaal € 1.000,- aan kunt vragen om een opleiding, e-learning of masterclass via ons te volgen. Vanaf 1 juli om 10.00 uur gaat het UWV STAP-portaal weer open en kun jij een aanvraag van het budget indienen. Hiervoor moet je wel eerst een aanmeldingsbewijs bij ons opvragen. Op onze speciale STAP-informatiepagina lees je hier meer over.

Wanneer je je ingevulde aanmeldingsbewijs van ons hebt ontvangen, kun je deze vanaf 1 juli om 10.00 uur indienen bij het UWV. Hieronder zetten we een aantal tips voor je op een rijtje.

STAP-budget aanvraag wachtende vrouw

Houd rekening met een lange wachtrij

Er is veel belangstelling voor het STAP-budget, waardoor de wachtrij in het UWV STAP-portaal op de dag van de aanvraag lang zal zijn en je hier mogelijk niet in één keer doorheen komt. Mocht dit het geval zijn, raden we je aan om het op een later moment nogmaals te proberen. Tijdens het vorige tijdvak hebben we ervaren dat de tweede aanvraagdag een stuk rustiger is. Houd er wel rekening mee dat dit geen garantie geeft dat je het budget toegekend krijgt. Wanneer het STAP-budget op is, kun je het in het volgende tijdvak opnieuw proberen.

STAP-budget aanvraag portaal

Gebruik de juiste zoektermen

Wanneer je jouw aanmeldingsbewijs gaat indienen in het UWV STAP-portaal, moet je een aantal gegevens invullen, waaronder de door jou gekozen opleiding. Hier wordt je gevraagd verschillende zoektermen in te vullen. We raden je aan om alleen het veld 'Naam opleider' in te vullen. Zo krijg je alle opleidingen van Hoffelijk in één overzicht en weet je zeker dat je de opleiding die je bij ons wilt volgen gemakkelijk kunt vinden.

STAP-budget vrouw controleert de aanvraag

Controleer je gegevens

Nadat je je aanvraag hebt ingediend, wordt er door het UWV bepaald of je aanvraag wordt goedgekeurd. Het is daarom belangrijk dat je voordat je je aanvraag indient je extra goed controleert of je de juiste gegevens op de juiste plek hebt ingevuld. Een klein foutje in je aanvraag kan er namelijk voor zorgen dat je het budget niet toegekend krijgt.

Indien er geen STAP-budget meer beschikbaar is of je aanvraag niet is goedgekeurd, kun je het in het volgende tijdvak nogmaals proberen. Wanneer de verschillende tijdvakken plaatsvinden, is te lezen op onze STAP-informatiepagina.