De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Hoffelijk is erkend STAP-opleider. Dit betekent dat je via het UWV een budget van maximaal € 1.000,- aan kan vragen om een opleiding, e-learning of masterclass bij ons te volgen. Op onze speciale STAP-informatiepagina lees je alles over de regeling en kan je het aanmeldingsbewijs aanvragen dat je nodig hebt om je aanvraag bij het UWV in te dienen.

STAP-budget aanvraag wachtende vrouw

Houd rekening met een wachtrij

Er is veel belangstelling voor het STAP-budget, waardoor er op de dag van de aanvraag een wachtrij in het UWV STAP-portaal kan zijn. We raden je dan ook aan om op de dag dat je STAP-budget kan aanvragen ruim vóór 10.00 uur naar de website van het UWV te gaan en alvast te klikken op ‘Aanvragen STAP-budget’. Je wordt dan om 10.00 uur direct aan de wachtrij toegevoegd en krijgt zo voorrang op alle personen die na jou op 'Aanvragen STAP-budget' hebben geklikt. Wanneer je pas om 10.00 uur naar het STAP-portaal gaat, is er een grote kans dat het STAP-budget al op is voordat je aan de beurt bent.

Kortom: Ga dus zo vroeg mogelijk naar het STAP-portaal, klik op ‘Aanvragen STAP-budget’ en ververs je browser daarna niet meer. Bij drukte kan het indienen van de aanvragen tijdelijk worden gepauzeerd. Is dit het geval? Sluit ook dan je venster of browser niet af! Je wordt namelijk vanzelf weer aan de wachtrij toegevoegd.

HF STAP-budget aanvraag tips scholingsactivitieit

Vul je 'Student-, klant- of inschrijvingsnummer' in

Wanneer je in het proces bij de stap 'Voeg scholingsactiviteit toe' bent, word je gevraagd het aanmeldingsbewijs te uploaden en eronder het 'Student-, klant- of inschrijvingsnummer' te noteren.

Op het aanmeldingsbewijs dat je van ons hebt gekregen staat dit vermeld als je 'Persoonsnummer' (dit nummer begint met PER-) of Studentnummer. Vul het gehele persoonsnummer (inclusief de tekst PER-) of Studentnummer in bij het veld 'Student-, klant- of inschrijvingsnummer'. 

HF STAP-budget aanvraag tips uwv

Check de gegevens van je scholingstraject

Om je aanvraag zo eenvoudig mogelijk voor je te maken, hebben wij op basis van je unieke 'Persoonsnummer' of 'Studentnummer' alvast een vooraanmelding bij het UWV voor je gedaan. Na het uploaden van je STAP-aanmeldingsbewijs en het invullen van je 'Persoonsnummer' of 'Studentnummer' worden de gegevens van je scholingstraject automatisch ingevuld. Zelf hoef je daardoor alleen nog maar de gegevens van je scholingstraject te controleren en waar nodig aan te vullen.

Worden de velden niet automatisch gevuld? Dan willen we je vragen om de benodigde gegevens van je aanmeldingsbewijs alsnog handmatig in te vullen. 

STAP-budget vrouw controleert de aanvraag

Controleer je gegevens

Nadat je je aanvraag hebt ingediend, wordt er door het UWV bepaald of je aanvraag wordt goedgekeurd. Het is daarom belangrijk dat je voordat je je aanvraag indient je extra goed controleert of de juiste gegevens op de juiste plek zijn ingevuld. Een klein foutje in je aanvraag kan er namelijk voor zorgen dat je het budget niet toegekend krijgt.

Indien er geen STAP-budget meer beschikbaar is of je aanvraag niet is goedgekeurd, kun je het in het volgende tijdvak nogmaals proberen. Wanneer de verschillende tijdvakken plaatsvinden, is te lezen op onze STAP-informatiepagina.