De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Hoffelijk is erkend STAP-opleider. Dit betekent dat je via het UWV een budget van maximaal € 1.000,- aan kan vragen om een opleiding, e-learning of masterclass bij ons te volgen. Op onze speciale STAP-informatiepagina lees je alles over de regeling en kan je het aanmeldingsbewijs aanvragen dat je nodig hebt om je aanvraag bij het UWV in te dienen.

Let op: Wanneer je je ingevulde aanmeldingsbewijs van ons hebt ontvangen, kan je deze vanaf 1 november om 10.00 uur indienen bij het UWV. De afgelopen keren was het budget razendsnel op, daarom zetten we hieronder een aantal tips voor je op een rijtje om je aanvraag zo makkelijk mogelijk voor je te maken.

STAP-budget aanvraag wachtende vrouw

Houd rekening met een wachtrij

Er is veel belangstelling voor het STAP-budget, waardoor er een wachtrij in het UWV STAP-portaal op de dag van de aanvraag kan zijn. Je ziet dan op je scherm hoe lang je ongeveer nog moet wachten om je aanvraag in te dienen. We raden je aan om je scherm niet weg te klikken en wél te wachten, omdat het STAP-budget in de vorige aanvraagtijdvakken razendsnel op was. Door je scherm open te laten staan, maak je de grootste kans op een succesvolle aanvraag in het portaal.

HF STAP-budget aanvraag tips uwv

Noteer de exacte titel van je scholingstraject

Wanneer je jouw aanmeldingsbewijs indient in het UWV STAP-portaal, begin je bij de stap 'Start aanvraag'. Vul bij 'Naam opleider' Hoffelijk in en vervolgens bij de opleiding die je wil volgen precies dezelfde titel van de opleiding zoals vermeld op je aanmeldingsbewijs.

Bijvoorbeeld, als er op je aanmeldingsbewijs staat dat je de opleiding '2 Wft-opleidingen incl. examen' met STAP wil starten, dan neem je dit precies met dezelfde tekens over. Zo krijg je direct het juiste scholingstraject om vervolgens door te kunnen gaan in het aanvraagproces.

STAP-budget vrouw controleert de aanvraag

Controleer je gegevens

Nadat je je aanvraag hebt ingediend, wordt er door het UWV bepaald of je aanvraag wordt goedgekeurd. Het is daarom belangrijk dat je voordat je je aanvraag indient je extra goed controleert of je de juiste gegevens op de juiste plek hebt ingevuld. Een klein foutje in je aanvraag kan er namelijk voor zorgen dat je het budget niet toegekend krijgt.

HF STAP-budget aanvraag tips scholingsactivitieit

Vul je 'Student-, klant- of inschrijvingsnummer' in

Wanneer je in het proces bij de stap 'Voeg scholingsactiviteit toe' bent, word je gevraagd het aanmeldingsbewijs te uploaden en eronder het 'Student-, klant- of inschrijvingsnummer' te noteren. Op het aanmeldingsbewijs dat je van ons hebt gekregen staat dit vermeld als je 'Persoonsnummer'. Dit nummer begint met PER- en dien je daar in te vullen.

Indien er geen STAP-budget meer beschikbaar is of je aanvraag niet is goedgekeurd, kun je het in het volgende tijdvak nogmaals proberen. Wanneer de verschillende tijdvakken plaatsvinden, is te lezen op onze STAP-informatiepagina.