De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Scholing is belangrijk en kan je helpen bij het vinden van een passende baan. Om mensen die een uitkering hebben hierbij te ondersteunen, heeft het UWV het UWV-scholingsbudget in het leven geroepen. Op deze pagina lees je meer over deze regeling, ons scholingsaanbod en hoe je ervoor in aanmerking komt!
 

Wat is het UWV-scholingsbudget?

Het UWV heeft een re-integratiebudget beschikbaar gesteld speciaal voor personen met een uitkering. Hiermee kan je kosteloos een opleiding volgen. Zo krijg je een steuntje in de rug bij de terugkeer naar werk. Je hebt wel altijd eerst toestemming nodig van het UWV om te mogen starten met de scholing van jouw keuze.

Wil je dus aan de slag met een van onze scholingstrajecten? Je contactpersoon bij het UWV kan je hierin adviseren. Diegene bekijkt samen met jou of de scholing die je leuk vindt ook daadwerkelijk je kansen op een baan vergroot en of je hier dus mee kan starten. 

 

Wanneer kom je in aanmerking voor het UWV-scholingsbudget?

Je komt in aanmerking voor dit budget wanneer:

  • Je op dit moment een WW-, WIA- of Wajong-uitkering hebt;
  • Je (om)scholing nodig hebt om een baan te vinden die je leuk vindt en past bij je mogelijkheden; en
  • Jouw contactpersoon bij het UWV goedkeuring geeft om de opleiding te starten.
contact met demi

Heb je een vraag?

Wil je vrijblijvend sparren over welke opleiding het beste bij jouw situatie past of heb je een andere vraag? Demi en onze andere opleidingsadviseurs denken graag met je mee!

Je kunt ons direct bereiken via 010 - 760 11 08 of een belafspraak inplannen.

Ons scholingsaanbod

Hoffelijk heeft een mooi en breed opleidingsaanbod voor je samengesteld. Je kunt opleidingen bij ons starten voor beroepen in de financiële zorgverlening én in de financiële dienstverlening.

Als je een vraag hebt, neem dan gerust contact met ons op via 010 - 760 11 08.

Opleidingen in de financiële zorgverlening

In de financiële zorgverlening kun je aan de slag in verschillende beroepen. Het is een belangrijke sector waar veel vraag is naar goede professionals. Bij Hoffelijk leiden we mensen op in de beroepen bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener. Wat deze beroepen gemeen hebben is ze dat ze hun cliënten helpen aan financiële rust. Wat ze precies doen, lees je hieronder.

Bewindvoerder

Als bewindvoerder help je mensen die onder bewind staan naar een financieel zorgenvrij leven. Wil je weten wat je ervoor moet doen om bewindvoerder te worden? Of bij te blijven met je vak?

We bieden de volgende scholingstrajecten:

Meer informatie

Budgetcoach

Als budgetcoach ben je op zowel financieel als sociaal aspect betrokken bij je cliënt, met als doel je cliënten te helpen naar financiële zelfredzaamheid. Ben je benieuwd welke opleidingen ervoor nodig zijn om budgetcoach te worden of hoe je kunt bij blijven met de ontwikkelingen in het vak?

We bieden de volgende scholingstrajecten:

Meer informatie

Schuldhulpverlener

Als schuldhulpverlener help je mensen uit ernstige financiële schulden komen. Daarnaast begeleid je ze door het gehele proces richting financiële zelfredzaamheid. Benieuwd hoe je schuldhulpverlener kunt worden en hoe je bij kunt blijven met de ontwikkelingen in het vak?

We bieden de volgende scholingstrajecten:

Meer informatie

Opleidingen in de financiële dienstverlening

In de financiële dienstverlening zijn honderden verschillende beroepen waar jij je voor kunt scholen. De basis hiervoor blijft alleen altijd hetzelfde: één of meerdere Wft-diploma's behalen om aan de slag te kunnen of je verder te ontwikkelen. Na het behalen van je Wft-diploma's kun je onder andere aan de slag als klantcontactmedewerker, acceptant, financieel analist, financieel adviseur, hypotheekadviseur, beleggingsadviseur, kredietanalist, verzekeringsagent etc.

Werken in de financiële dienstverlening geeft je de mogelijkheid het werken met cijfers te combineren met het adviseren van mensen.

Starten in de financiële dienstverlening

Je wil starten in de financiële dienstverlening en je hebt daar één of meerdere Wft-diploma's voor nodig. 

We bieden de volgende scholingstrajecten:

Let op: Je kunt bij de opleidingen voor elke Wft-module kiezen.

Meer informatie

Re-integreren in de financiële dienstverlening

Je hebt al eerder in de financiële dienstverlening gewerkt en wil weer aan de slag. Je moet hiervoor je Wft-diploma's onderhouden met PE of het Bijzondere Examen maken om je adviesbevoegdheid te herstellen.

We bieden de volgende scholingstrajecten:

Let op: Je kunt bij de opleidingen voor elke Wft-module kiezen.

Meer informatie
Springest-background

Wij zijn uitgeroepen tot beste opleider van Nederland

Hoffelijk is drie jaar op rij (2019, 2020 & 2021) uitgeroepen tot opleider van het jaar door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe anderen onze opleidingen ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

HF Subsidies afbeelding aanmelden UWV scholingsbudget

Hoe kun je je aanmelden voor het UWV-scholingsbudget?


1. Kies je scholingstraject
Maak je keuze uit onze scholingstrajecten. Als je nog even wil sparren met onze opleidingsadviseurs, plan dan een belafspraak in.
 

2. Dien je aanvraag in bij het UWV
Je stuurt een bericht via je 'Werkmap' bij het UWV en daarin geef je aan:

  • Welke opleiding je wil volgen;
  • Waar de opleiding is;
  • Hoelang de opleiding duurt;
  • Hoeveel tijd de opleiding je elke week kost; en
  • Of er een stage bij hoort.

De adviseur werk bij het UWV laat je dan zo snel mogelijk weten of je de opleiding mag volgen en het UWV de opleiding voor je betaalt. 

HF Subsidies afbeelding contact Hoffelijk Jordi

Mocht je hulp nodig hebben bij het verzamelen van al deze gegevens, neem dan contact met ons op via 010 - 760 11 08 of plan een belafspraak in. We helpen je graag!
 

3. Neem contact op met Hoffelijk
Heb je goedkeuring van je adviseur werk? Dan krijgen wij dat ook direct door van het UWV en zetten wij de opleiding voor je klaar. Zodra de opleiding voor je klaarstaat ontvang je hierover een e-mail van Hoffelijk.

Als je je hebt ingeschreven voor een opleiding met opleidingsdagen, ontvang je van ons een e-mail om deze dagen in te plannen op de datum en locatie van je keuze.

 

Opleiding aanvragen via werkmap
HF Subsidies afbeelding financieringsmogelijkheden

Andere subsidie- en financieringsmogelijkeden

Er zijn meerdere subsidie- en financieringsmogelijkheden waarmee je kosteloos (of voor een sterk gereduceerd tarief) een opleiding kunt volgen wanneer je een uitkering hebt. Elk kalenderjaar kun je gebruikmaken van het STAP-budget. Met STAP kun je een budget van maximaal € 1.000,- aanvragen bij de overheid die je kunt inzetten voor een opleiding naar keuze bij een erkend STAP-opleider (zoals Hoffelijk).

Daarnaast kun je tijdelijk kosteloos een opleiding bij ons starten met NL leert door. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de opleiding starten en afronden, zodat wij de subsidie ervoor ontvangen.

Zo kun je naast het traject via het UWV ook nog op andere manieren kosteloos scholing bij ons volgen. Op onze algemene subsidie- en financieringsmogelijkhedenpagina lees je meer over alle mogelijkheden die Hoffelijk biedt!

 

Meer informatie

Plan een belafspraak

Heb je nog vragen over één van onze opleidingen of wil je weten welke opleiding het beste bij jouw situatie past en wil je hier graag met ons over sparren? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, zodat jij je aanvraag bij het UWV met gemak kunt indienen.

Je kunt direct contact met ons opnemen via 010 - 760 11 08 of een belafspraak inplannen met één van onze opleidingsadviseurs.