De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wat kun je van de opleidingsdagen verwachten?

De opleiding is opgesplitst in twee onderdelen: de e-Learning Schuldhulpverlener en de klassikale opleidingsdagen die je op locatie volgt. De e-learning focust zich op de theorie van het beroep schuldhulpverlener en deze volg je ter voorbereiding op de opleidingsdagen. Tijdens de opleidingsdagen zelf ga je vooral praktijkgericht aan de slag met vraagstukken als 'Welke vaardigheden heb je nodig om de schuldsituatie van iemand in kaart te brengen?', 'Hoe zorg je ervoor dat jij jouw cliënt betrokken en gemotiveerd houdt tijdens zijn schuldentraject?' en 'Hoe ver kun je gaan bij het begeleiden van jouw cliënten?'

Tot slot besteden we - als enige opleider in Nederland - veel tijd aan de professionele ontwikkeling van de cursisten. Voor het beroep van schuldhulpverlener geldt namelijk dat je niet aan de slag kunt zonder dat jij weet wat jouw overtuigingen en grenzen zijn. Als schuldhulpverlener moet jij goed weten wie jij bent en waar je voor staat zodat jij jouw cliënten ook echt kunt bieden wat zij nodig hebben.

Deze opleiding kosteloos volgen?

Dit kan nu tijdelijk via de NL leert door-subsidie. Schrijf je in via ons aanmeldformulier.

Onze topdocent

Onze trainer Babette

Babette

Wat kunnen de cursisten van jou als docent verwachten?
"De cursisten krijgen van mij een observerend oog en een luisterend oor voor wat betreft hun totale ontwikkeling. Ook krijgen zij alle ruimte om te onderzoeken, ontdekken, nuanceren, discussiëren en feedback te krijgen, geven en verwerken. Omdat ik het belangrijk vind dat iedere cliënt een goede schuldhulpverlener krijgt, zet ik de cursisten letterlijk aan het werk. Alleen en met elkaar, zodat zij van én met elkaar leren en oefenen. Met mijn praktijkervaring kan ik de cursisten goede handvatten geven voor als zij aan de slag gaan als schuldhulpverlener."

Welke tip wil je aan de cursisten meegeven?
"Kijk verder dan de schulden van jouw cliënten. Onderzoek zo goed mogelijk welke problematiek speelt waardoor de schulden zijn ontstaan en welke ondersteuning cliënten daarbij nodig hebben. Eigenlijk is een schuldregeling pas echt geslaagd als cliënten ook op andere vlakken ondersteuning krijgen zodat zij niet terugvallen in hun oude gedrag."